Yumurtalı Ispanak Kavurması Nasıl Yapılır? İşte Enfes Tadıyla Yumurtalı Ispanak Kavurması Tarifi…

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Sıhhat dostu ıspanağın sulu yemeğini değil de yumurta ile kavurulan halini hazırlamaya var mısınız? bu biçimde kış ayının vazgeçilmez yemeklerinden yumurtalı ıspanak nasıl yapılır gelin bu sorunun yanıtına daima birlikte bir göz atalım. Yemelere doyamayacağınız ve konutta pişen yemekler içinde vazgeçilmez yemeğiniz olacak yumurtalı ıspanak kavurması nasıl yapılır? Enfes tadıyla yumurtalı ıspanak kavurması tanımını sizler için yazımızda hazırladık.


Yumurtalı ıspanak kavurması lezzetli ve besleyici olması sebebiyle akşam yemeklerinin en sevilenidir. faydaları saymakla bitmeyen yumurtalı ıspanak kavurması tanımının imali da son derece kolay. Meskene yorgun döndüğünüzde yumurtalı ıspanak kavurması hazırlayarak akşam yemeği probleminden kurtulabilirsiniz. Sebzelerin üzerine kırılan yumurtaları ve kavurulan soğanı iştahınızı açacak. beraberinde ıspanağı tüketmenin en hoş yollarından biri olan yumurtalı ıspanak kavurması tanımına çocuklarınızda hayran kalacak. Enfes tadıyla yumurtalı ıspanak kavurması tanımının adım adım imal basamağı haberimizde yer almaktadır.


Yumurtalı Ispanak Kavurmasının Gereçleri


– Yarım kilo ıspanak

– 1 adet soğan

– 4 adet yumurta

– 3 yemek kaşığı sıvı yağ

– Tuz

– Karabiber

– Pul biber

– Çemen (arzuya nazaran)


Yumurtalı Ispanak Kavurmasının Yapılışı


1. Ispanakları temizlemedilk evvel birinci vakit içinderda köklerini ayırın ve bol su ile yıkayın.

2. Derinlemesine temizlenmeleri için ıspanakları bir mühlet suda bekletin.

3. Ispanakların temizlendiğinden emin olduktan daha sonra güzelce doğrayın.

4. Üzerini geçecek kadar suda ıspanakları haşlayın.

5. Fazla haşlamanıza gerek yok, ıspanaklar kavrulurken de yumuşayacaktır.

6. Geniş bir tencere ya da tavaya sıvı yağı alıp, yemeklik doğradınız soğanları kavurun.

7. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurmanız kafidir.

8. hafifçeçe haşlanan ıspanakları çemenle bir arada tencereye alıp kavurmaya devam edin.

9. Baharatlarını ve tuzunu eklediğiniz yemeğin üzerinde boşluklar açın.

10. Boşluklara yumurtaları kırın ve üzerlerine yavaşça tuz, biber eği yapın.

11. Yumurta aklarının düzgünce pişmesi için tencerenin kapağını kapatın.

12. Yumurtanın beyazları piştiğinde tencerenin altını kapatın.

13. pek pratik olan bu tarifle kısa müddette akşam yemeğiniz hazır olacak.

14. Afiyetle tüketebilirsiniz.
 
Üst