Buzdolabında her besin saklanmaz. Hepimiz bilmeden her şeyi neredeyse buzdolabına koyuyoruz ancak bu ne kadar yanlışsız? Örneğin yumurta buzdolabında saklanmaz. Yumurta ışık görmeyen ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Kahvede tıpkı biçimde buzdolabında saklanmamalıdır. Buzdolabında hangi besinler saklanmamalı? İşte ayrıntılar…
1. Zeytinyağı
Zeytinyağının yeri kuru, serin ve karanlık yerler olmalı. Bunun yerine zeytinyağını buzdolabınızda saklamayı tercih ettiğiniz takdirde ağırlaşarak kalınlaşacak ve tereyağı kıvamına gelecektir. Bu yüzden zeytinyağını buzdolabında saklamamalısınız.
2. Kahve
Buzdolabında saklanılan kahve, tüm tadını kaybeder ve hatta buzdolabındaki tüm başka kokuları içine Çeker. Eğer oldukça fazla kahveniz var ise onları derin dondurucuda saklamanızı öneririz.
3. Bal
Buzdolabına konulan bal kristalize olacak ve şekerlenecektir. Kavanozun ağzını sıkıca kapattığınız takdirde sonsuza kadar dışarıda saklayabilirsiniz.
4. Patates
Patatesin ortasında çokça bulunan nişasta soğuk havayla karşılaştığında şekere dönüştüğü için buzdolabına koyma yanlışına düştüğünüz patatesler şekerlenecek ve pütür pütür olacaktır.
5. Sarımsak
Sarımsağı buzdolabında tutacaksanız eninde sonunda onun filizlenmesine hazır olmalısınız. Sarımsak kuru ve serin yerde saklanır.
6. Domates
Biroldukca kişinin yaptığı yanlışların başında domatesi buzdolabında saklamak gelir. Lakin domatesin organik yapısı, buzdolabındaki soğuk hava niçiniyle bozulabilir. Bilhassa kabukları kırışan domates, bakteri üretir ve tüketildiğinde sindirim problemlerine niye olur.
7. Reçel
Reçelin uzun müddet buzdolabında tutulması, akışkanlıklarının gitmesine de niye olur.
8. Muz
Özellikle olgunlaşmamış muzların kesinlikle buzdolabına konulmaması gerekir. Muz, oda sıcaklığında saklandığında zaten olgunlaşır.
9. Avokado
Avokadonun lezzetini kaybetmemesi ve daha süratli olgunlaşması için, buzdolabına konulmaması gerekir.
10. Portakal
Portakal gibi kabuklu meyvelerin güneş ışığından uzakta dışarda saklanması gerekmektedir.
11. Soslar
Ketçap yahut hardal üzere soslar da oda sıcaklığında saklanmalıdır. bu biçimdelikle yüksek şeker, tuz ve sirke içeriği korunmuş olur.
12. Çikolata
Çikolatayı serin ve kuru yerde saklayın. Buzdolabında çikolatanın tadı bozulabilir.
13. Ananas
Tropikal meyve olan ananası buzdolabında saklamayın. Zira olgunlaşmasını önler ve bu biçimdece tadını kaybetmesine yol açar. yararlı olan enzim ve besin kıymetlerini de kaybeder.
14. Çilek
Çilekler ve başka kırmızı meyveler buzdolabında saklandığında tadını kaybediyor. Çilekle yapılan tatlıların da buzdolabında birinci tatlarını kaybetmeleri çoğunlukla görülüyor. Buzdolabına konulan çilekli tatlıların şekeri kristalize oluyor ve tadı bozuluyor.
15. Yumurta
Buzdolapların çabucak hepsinde kapak kısmında yumurtaları saklamak için özel bir kısım bulunsa da buzdolabı yumurtalar için uygun bir saklama alanı değil. Yumurtaları ışıksız ve kuru yerlerde saklamak daha uygun bir sistemdir.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
1. Zeytinyağı
Zeytinyağının yeri kuru, serin ve karanlık yerler olmalı. Bunun yerine zeytinyağını buzdolabınızda saklamayı tercih ettiğiniz takdirde ağırlaşarak kalınlaşacak ve tereyağı kıvamına gelecektir. Bu yüzden zeytinyağını buzdolabında saklamamalısınız.
2. Kahve
Buzdolabında saklanılan kahve, tüm tadını kaybeder ve hatta buzdolabındaki tüm başka kokuları içine Çeker. Eğer oldukça fazla kahveniz var ise onları derin dondurucuda saklamanızı öneririz.
3. Bal
Buzdolabına konulan bal kristalize olacak ve şekerlenecektir. Kavanozun ağzını sıkıca kapattığınız takdirde sonsuza kadar dışarıda saklayabilirsiniz.
4. Patates
Patatesin ortasında çokça bulunan nişasta soğuk havayla karşılaştığında şekere dönüştüğü için buzdolabına koyma yanlışına düştüğünüz patatesler şekerlenecek ve pütür pütür olacaktır.
5. Sarımsak
Sarımsağı buzdolabında tutacaksanız eninde sonunda onun filizlenmesine hazır olmalısınız. Sarımsak kuru ve serin yerde saklanır.
6. Domates
Biroldukca kişinin yaptığı yanlışların başında domatesi buzdolabında saklamak gelir. Lakin domatesin organik yapısı, buzdolabındaki soğuk hava niçiniyle bozulabilir. Bilhassa kabukları kırışan domates, bakteri üretir ve tüketildiğinde sindirim problemlerine niye olur.
7. Reçel
Reçelin uzun müddet buzdolabında tutulması, akışkanlıklarının gitmesine de niye olur.
8. Muz
Özellikle olgunlaşmamış muzların kesinlikle buzdolabına konulmaması gerekir. Muz, oda sıcaklığında saklandığında zaten olgunlaşır.
9. Avokado
Avokadonun lezzetini kaybetmemesi ve daha süratli olgunlaşması için, buzdolabına konulmaması gerekir.
10. Portakal
Portakal gibi kabuklu meyvelerin güneş ışığından uzakta dışarda saklanması gerekmektedir.
11. Soslar
Ketçap yahut hardal üzere soslar da oda sıcaklığında saklanmalıdır. bu biçimdelikle yüksek şeker, tuz ve sirke içeriği korunmuş olur.
12. Çikolata
Çikolatayı serin ve kuru yerde saklayın. Buzdolabında çikolatanın tadı bozulabilir.
13. Ananas
Tropikal meyve olan ananası buzdolabında saklamayın. Zira olgunlaşmasını önler ve bu biçimdece tadını kaybetmesine yol açar. yararlı olan enzim ve besin kıymetlerini de kaybeder.
14. Çilek
Çilekler ve başka kırmızı meyveler buzdolabında saklandığında tadını kaybediyor. Çilekle yapılan tatlıların da buzdolabında birinci tatlarını kaybetmeleri çoğunlukla görülüyor. Buzdolabına konulan çilekli tatlıların şekeri kristalize oluyor ve tadı bozuluyor.
15. Yumurta
Buzdolapların çabucak hepsinde kapak kısmında yumurtaları saklamak için özel bir kısım bulunsa da buzdolabı yumurtalar için uygun bir saklama alanı değil. Yumurtaları ışıksız ve kuru yerlerde saklamak daha uygun bir sistemdir.
Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir: