Yeşil Çayın Toz Haline Getirilmiş Hali Olan Matcha Çayının Az Bilenen faydaları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Toz çaylar içinde kendine has bir yeri olan bu lezzet, Japon gelenekleri için de çok değerlidir. Yeşil çayın toz haline getirilmiş olan matcha çayının faydaları saymakla bitmez. Matcha çayının faydaları nelerdir? Matcha çayı zayıflatır mı? Matcha çayı neye düzgün gelir? üzere sorulara yanıt arıyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.


Matcha tozu yemeklerde, latte ve tatlılarda kullanılabilir.


Matcha, yararlarıyla herkesi şaşırtabilecek bir toz haline getirilmiş yeşil çaydır. Japonya’nın ünlü çayı olan matcha çayı özel bir yetiştirme tekniğine sahiptir. Hem rengi birebir vakitte besin pahası ile göz dolduran Matcha tozu, bir hayli yemek, latte ve tatlıda kullanılabilir.


Yeşil çaydan farkı yetiştirilme halidir.


Camellia sinensis isimli bitkiden üretilen matcha çayının yeşil çaydan farkı yetiştirilme biçimidir. Hasat vakti yaklaştıkça yeşil çayın aldığı güneş ışığı ölçüsünü azaltmak için çeşitli teknikler kullanılmaktadır. Bu süreç bitkinin daha fazla klorofil üretmesini sağlar. Yüksek klorofil içeren birinci sınıf çay yaprakları bile hasattan daha sonra dikkatlice kurutulur. Kendine has bekleme mühleti olan matcha çayı güneş ışınlarından ziyan görmesin diye klasik formüllerle yavaşça toplanır ve toz haline getirilir.


kuvvetli antioksidanlar içerir.


kuvvetli antioksidanlar içerir. Bu yüzden özgür radikallere karşı müdafaa sağlar ve vücutta detoks tesiri oluşmasına yardımcı olur.


Metabolizmayı hızlandırır.


Düzenli olarak matcha çayı tüketmek, hücrelerde termogenezi artırarak daha süratli kalori yakılmasını sağlıyor. Ayrıyeten bedenin kendini yenilemesine de takviye oluyor.


Bağışıklık sistemini güçlendirir.


Matcha çayı yüksek besin kıymeti yardımıyla bağışık sistemini güçlendirir, bedenin hastalıklardan korunmasına yardım eder.


Cildin daha canlı kalmasını sağlıyor.


Cildin daha canlı kalmasını sağlarken çok yorgunluğa karşı da tesirli olduğu söyleniyor. Gün ortasında kendini yorgun hisseden şahıslar tarafınca tüketilebilir.


Matcha çayını tertipli tüketirseniz kandaki kolesterol düzeyi sistemli hale gelir.


Matcha çayının tüketilmesi kandaki kolesterol düzeyi nizamlı hale getiriyor. Kan şekerini dengelemeye yardımcı olup damarlardaki yağlanmanın önüne geçen bu çay kalp krizi riskini azaltıyor. Ayrıyeten bedenden toksinlerin atılması kolaylaştırıp, karaciğere de takviye oluyor.


Japonlar meditasyon öncesi bünyelerini gerilimden arındırmak ismine bu çayı kullanırlar.


Matcha çayı gerilimi atmaya yardımcı olur. Japonların geçmişten beri meditasyon öncesi bünyelerini gerilimden arındırmak ismine bu çayı kullandıkları biroldukça kaynakta belirtilmektedir.


Matcha çayı içerisinde çokça klorofil bulunur.


Matcha çayı içerisinde çokça klorofil bulunur. Bu da bireylerin konsantrasyon arttırırken odaklanmaya katkı sağlar.


Matcha çayını spordan evvel tüketirseniz daha enerjik hissederseniz.


Matcha çayını spordan evvel tüketirseniz daha enerjik hissederseniz. Ayrıyeten spordan alacağınız randıman de daha fazla olabilir.


Matcha çayının yan tesirleri nelerdir?


Bitkisel bir eser olan matcha çayı birtakım bünyelerde alerjik tesir gösterebilir. Matcha çayını fazla tüketirseniz tansiyon sorunu yaşayabilirsiniz. Matcha çayı emziren anneler tarafınca kullanılmamalıdır. Sıhhatiniz için, matcha çayını tüketmedilk evvel hekiminize danışmalısınız.


Matcha çayı ne vakit tüketilmeli?


Matcha çayı kafein açısından epeyce zengindir. Bu yüzden matcha çayını uyumadan evvel tüketmeniz önerilmez. Matcha çayını bal yahut şeker ilave ederek tüketebilirsiniz. Günde 2 fincanı geçmeyin.


Matcha çayı tarifi


Malzemeler



  • 1 çay kaşığı matcha tozu


  • 1 fincan sıcak su
Matcha çayı nasıl yapılır?

1. Bir kaseye 1 fincan sıcak suyun yarısını ve matcha tozunu koyun. Bambu matcha çayı fırçası ile karışımı kıvam alıncaya kadar karıştırın.

2. Geriye kalan suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

3. Çayın üzeri köpürünce servise hazır olacaktır.


Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
 
Üst