Yanık Değil Karamelize! Biraz Daha Kızartınca Tadı Arşa Çıkan En Düzgün Yiyecekler

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kimi yiyeceklerin tadı yavaşça karamelize olunca bir öbür oluyor… Gelin bakalım hangi yiyecekler bu kategoride?


Kaynak: https://www.reddit.com/r/AskReddit/co…

Brokoli… Sarımsak ve limonla biraz kızartın, tadına inanamayacaksınız!


Şayet Brüksel lahanası sevmiyorsanız daha evvel hiç karamelize edip yemediğiniz içindir! Fırın tepsisine Brüksel lahanalarını ikiye bölüp koyun, biraz zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiberle çeşnilendirin. Karamelize olunca afiyetle yiyin!


Kuşkonmaz, her ne kadar ülkemizde fazlaca kıymetli olsa da katiyetle denenmesi gereken lezzetlerden.


Izgara şeftali! Şayet hiç denemediyseniz şeftalileri ızgaralayıp bir top dondurmayla denemenizi tavsiye ediyoruz…


Bibersiz bu listenin boynu bükük kalırdı…


Közde mısır. Olsa da yesek!


Ekmek bu listenin başkanı tabi…


Kızarmış mantı… Denemeyenleri mutfağa davet ediyoruz!


Krem brüle!


San sebastian cheesecake…


Peynirin her hali diyip susuyoruz.


Peynirli mantar desek…


Ateşte pişmiş marşmelov…


Izgara ananas… Tıpkı şeftali üzere o kadar yakışıyor ki ızgara ananasa… Lakin lütfen pizzanın üzerinde değil!


Kumpirin patatesi!


Fırına peynirle giren yemeklerin üstündeki o yavaşça yanmış kabuk…


Sizce biraz daha pişmişi daha yeterli olan yiyecekler hangileri? Yorumlarda buluşalım! Öbür içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
 
Üst