Vitalik Buterin kendisini heyecanlandıran Ethereum projelerini deklare etti

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Investing.com – Ethereum kurucu ortaklarından Vitalik Buterin son yayımladığı blog yazısında Ethereum ekosisteminde kendisini heyecanlandıran kullanım alanları ve en yeni trendlerden bahsetti.

Buterin, yazısında FTX’in çöküşü daha sonrası merkezsizlik teriminin daha kıymetli hale geldiğini vurguladı ve kuvvetli bir merkezsiz yapıya sahip kuruluşlar tarafınca ihraç edilen sabit kripto varlıkların toplum tarafınca benimseneceğini tez etti. Ödemeler konusunu ele alan Buterin, gerçek dünya varlıkları ile sıfır bilgi yapısındaki merkezsiz kimlikler tarafınca desteklenen DAO’lar tarafınca yönetilen sabit kripto varlıkların ise Ethereum’un geleceğinde değerli bir yere sahip olacağını söylemiş oldu.

Bunun yanında Ethereum kurucusu, merkezi sabit kriptoların nezarete dayatılmasıyla uzun vadede bir tahlil oluşturmayacağını düşünüyor.

Buterin, DeFi ve dijital kimliklerin bir arada çalışabilirliğini savunuyor

Vitalik Buterin, merkezsiz finans alanında ağırlaşan getiri sistemlerini çok kıymetlenmiş bir sermaye yapısına sahip olduğu için sürdürülemez olarak görüyor. Bu yüzden DeFi’nin en kıymetli eserinin merkezsiz sabit kripto varlıklar olacağını düşünüyor.

Bunun yanında kestirim pazarları konusunda da heyecanını paylaşan Buterin, Ethereum ekosisteminde konuşlu pazarların ani bir büyüme görmeden istikrarlı biçimde gelişmesini memnuniyetle karşılıyor.

Ethereum ile giriş uygulamaları

Yazısında dijital kimlik konusuna da değinen Ethereum kurucusu, bu alanın gelişmesinin kullanıcı kapalılığı konusunda son derece kıymetli olduğunu söylerken tesirli bir kimlik metodu olarak Ethereum ile Giriş (SIWE) uygulamasına dikkat çekti.

SIWE, kullanıcıların özel detaylarıne erişimine müsaade vermesine yahut hesaplarının site tarafınca devralınmasına gerek kalmadan web sitelerinde oturum açmasını sağlar. Kullanıcıların sitelerde oturum açarken yalnızca ETH adreslerini kullanımına imkan tanıyan en düzgün bilinen projelerde biri ise Ethereum Name Service (ENS) olarak ortaya çıkıyor. Bu kullanıcı isimleri .eth ile biter ve kullanıcıların bu ismi kullanmaya devam etmeleri için yıllık fiyat ödemesi gerekir.

Buterin, Ethereum Name Service’in, Blockscan üzere merkezsiz sohbet platformlarında geçersiz hesaplarla gayret etmek için onay teknolojisi ile birlikte kullanılabileceğini düşünüyor. Sohbet platformu, Ethereum ekosisteminde gerçek bir iştirakçi olduklarını kanıtlamak için kullanıcının zincir üstündeki aktifliğini ENS ismiyle ilişkilendirebiliyor. Bu sistemin gelecekte platformların müşteri tanıma prosedürünün yerini alabileceği düşünülüyor.

Merkezsiz kredi sistemi ve hibrit uygulamalar

Buterin, tasdik teknolojisinin ayrıyeten merkezi otoriteler olmadan kuruluşların kendi risk profillerini belirlemesine yardımcı olabileceği konusunda da olumlu bir görüşe sahip.

Vitalik Buterin, bunun yanında hibrit uygulamalar alanı için de umutlu olduğu söylemiş oldu. Bu uygulamalar, yalnızca Blockchain tabanlı olmayıp başka sistemleri de kullanan uygulamalardır. Kullanım alanları olarak oylamalar, devlet kayıtları, kimlik bilgisi takibi, şirket muhasebe sistemleri, oyun bölümü üzere alanlardan bahsedilebilir.

Yazar: Günay Caymaz

Okumaya devam et...
 
Üst