Vegan Kek Tanımı: En Lezzetli Vegan Kek Nasıl Yapılır?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yumurtasız kek olmaz diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Yumurtanın hatta hiç bir hayvansal eserin olmadığı veganlara özel paylaşmak için sabırsızlandığımız bir kek tanımımız var. Yumuşacık dolgulu yapısı ve mis üzere kokusu ile vegan kek tanımını fazlaca seveceksiniz. İster muffin kalıplarında ister borcamda vegan keki hazırlanabilir. Birkaç materyal haricinde klasik kek üretiminden farksız olan vegan kek nasıl yapılır? İşte detaylı anlatımı ile vegan keki tarifi…


Çikolatalısı, cevizlisi, havuçlusu… İşte bunlar üzere birbirinden farklı kek tanımları her vakit karşımıza çıkıyor ve sık sık tüketiyoruz. Pekala ya vegan kek tanımını daha evvel hiç denediniz mi? Yumurtanın ve sütün ortasında bulunmadığı vegan kek tanımını bir defa denedikten daha sonra tekrar yapmak isteyeceksiniz. Vegan beslenme sisteminden taviz vermek istemeyenler için lezzetli bir hamur işi olan vegan kek tanımını artık sizlerle paylaşacağız. İşte vegan kek tanımı, materyalleri ve püf noktaları…


Vegan Kek İçin Gerekli Materyaller


– 2,5 su bardağı un

– 6 yemek kaşığı kakao

– 1 paket vanilya

– 1 paket kabartma tozu

– 2 su bardağı toz şeker

– 2 çorba kaşığı elma sirkesi

– 2 su bardağı su

– Yarım su bardağı sıvı yağ

– Bir tutam tuz


Vegan Kek Nasıl Yapılır?


Vegan kek tanımı zorlanmadan yapacağınız pek kolay bir tanımdır. Vegan kek tanımında gördüğünüz üzere süt ve yumurta bulunmuyor. Onun haricinde klasik kek materyalleri yer alıyor. her neyse lafı uzatmadan çabucak vegan kek tanımına geçelim. İşte vegan kek tanımı;

Karıştırma kabının içine; şeker haricinde un, kakao, kabartma tozu ve vanilya üzere tüm kuru gereçleri ekleyin. Öbür bir kabı ortasında de şekerin yanı sıra sıvı gereçleri karıştırın. Kuru ve sıvı karışımı bir kabın ortasında birleştirip yeniden karıştırın. Keki hazırlamak için yapmanız gerekenlerin hepsi bu kadar! Keki pişirmek üzere fırını 180 dereceye ayarlayıp bir müddet ısıtın. çabucak sonrasında vegan keki fırına vererek ortalama 30 dakika kadar pişirin. Pişip pişmediğini anlamak için kürdanı kekin üzerine batırarak minik bir test yapabilirsiniz.

Afiyet olsun
🙂
 
Üst