TV CEO’su Narendran, Tata Steel’in 2024 Yılına Kadar 7 Bağlı Şirketini Birleştireceğini Söyledi

Beykozlu

New member
Yeni Delhi:

CEO’su ve genel müdürü TV Narendran, Tata Steel ile 7 yan şirketin birleşmesi işleminin 2023-24 mali yılında tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

Eylül 2022’de Tata Steel yönetim kurulu, daha fazla sinerji, daha yüksek verimlilik ve maliyetleri azaltmak için yan kuruluşlarından altısını kendi bünyesinde birleştirme teklifini onaylamıştı.

PTI’ye birleşme için zaman çizelgesiyle ilgili bir soruya yanıt olarak “Daha önce 6 şirketin (birleşmesini) duyurmuştuk. Son zamanlarda bir tane daha Angul Energy’nin (birleşmesini) duyurduk,” dedi.

Ancak CEO, birleşmenin tamamlanmasının NCLT onayları da dahil olmak üzere düzenleyici süreçlere bağlı olduğunu ve sonrasında sürecin önümüzdeki mali yılda tamamlanmasının beklendiğini söyledi.

“Düzenleyici gerekliliklerimizi yerine getirebileceğimiz hıza bağlıyız” diye ekledi.

Angul Energy’nin yanı sıra, Tata Steel ile birleştirilecek altı yan kuruluş, Tata Steel Long Products (TSPL), The Tinplate Company of India, Tata Metaliks, TRF, Indian Steel & Wire Products ve Tata Steel Mining and S&T Mining Company’dir.

Kısa süre önce satın alınan NINL’yi Tata Steel ile birleştirme planları sorulduğunda, CEO böyle acil bir plan olmadığını söyledi.

“Hükümetle yapılan satın alma şartlarına göre, şirket yeni varlığı üç yıl boyunca ayrı bir tüzel kişilik olarak çalıştırmayı taahhüt ediyor… bundan sonra NINL için en iyisinin ne olduğuna karar verebiliriz” dedi.

Narendran ayrıca, Tata Steel’in daha fazla yan kuruluşu kendi bünyesinde birleştirmeyi planlamadan önce, bu 7 kuruluşun birleşmesini tamamlamak için çalışacağını da söyledi.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)


Günün Öne Çıkan Videosu



Adani Group’un Önündeki Yol
 
Üst