Dünyanın en tatsız hastalıklarından biridir ishal. Karın ağrısı, tuvaletten çıkamama, mide bulantısı… Fikri bile tüylerimizi diken diken etmeye yetiyor. Sizler için bu tatsız hastalığa âlâ gelen yiyecekleri derledik.
*Her şeydilk evvel kesinlikle hekiminize danışınız.
Her şeyin başı su isbiçimde şayet olmazsa olmaz! İshalken bedenimiz fazlaca fazla sıvı kaybeder. Canınız istemese, mideniz bulansa bile daima su içmelisiniz. Kaybettiğiniz suyu yerine koyarak epey kısa müddette ishalinizi kesebilirsiniz.
Öteki bir “muhakkak”ımız maden suyu. Maden suyu içeriğindeki mineraller yardımıyla bedenin kaybettiği mineralleri yerine koymasına yardımcı oluyor.
Lifli ve bol mineralli yulaf ishali kesmek için birebir.
Yoğurt ve ayrandaki probiyotikler bağırsakların gereksinim duyduğu yararlı bakterileri içerir. Yoğurdun yağsız olduğuna emin olmalısınız.
Bağırsakların öteki bir kurtarıcısı ise haşlanmış patatestir. Haşlanmış patatesin geçiremediği ishal yoktur!
İshal olduğunuzda protein ve mineral gereksiniminizi karşılayacak başka bir usul ise haşlanmış ettir.
İshali kesmek için şayet olmazsa olmazlardan biri de muz. Muz, isbiçimden dolayı kaybedilen potasyumu istikrarlar. beraberinde tokluk hissi sağlar, güç verir.
İshali anında kesen yiyeceklerden biri de yağsız pirinç lapası. Korkmadan tüketin!
İshalken sindirim sisteminizi yoracak yiyeceklerden uzak durmanız gerekmektedir. Bilhassa asitli yiyecekler, kahve, kuruyemiş ve tatlandırıcıları hiç tüketmemelisiniz.
Herkese sağlıklı günler dileriz! Öbür içeriklerimize de göz atmayı unutmayın…????
*Her şeydilk evvel kesinlikle hekiminize danışınız.
Her şeyin başı su isbiçimde şayet olmazsa olmaz! İshalken bedenimiz fazlaca fazla sıvı kaybeder. Canınız istemese, mideniz bulansa bile daima su içmelisiniz. Kaybettiğiniz suyu yerine koyarak epey kısa müddette ishalinizi kesebilirsiniz.
Öteki bir “muhakkak”ımız maden suyu. Maden suyu içeriğindeki mineraller yardımıyla bedenin kaybettiği mineralleri yerine koymasına yardımcı oluyor.
Lifli ve bol mineralli yulaf ishali kesmek için birebir.
Yoğurt ve ayrandaki probiyotikler bağırsakların gereksinim duyduğu yararlı bakterileri içerir. Yoğurdun yağsız olduğuna emin olmalısınız.
Bağırsakların öteki bir kurtarıcısı ise haşlanmış patatestir. Haşlanmış patatesin geçiremediği ishal yoktur!
İshal olduğunuzda protein ve mineral gereksiniminizi karşılayacak başka bir usul ise haşlanmış ettir.
İshali kesmek için şayet olmazsa olmazlardan biri de muz. Muz, isbiçimden dolayı kaybedilen potasyumu istikrarlar. beraberinde tokluk hissi sağlar, güç verir.
İshali anında kesen yiyeceklerden biri de yağsız pirinç lapası. Korkmadan tüketin!
İshalken sindirim sisteminizi yoracak yiyeceklerden uzak durmanız gerekmektedir. Bilhassa asitli yiyecekler, kahve, kuruyemiş ve tatlandırıcıları hiç tüketmemelisiniz.
Herkese sağlıklı günler dileriz! Öbür içeriklerimize de göz atmayı unutmayın…????