Turşu Kavurması Nasıl Yapılır? İşte Fasulye Turşu Kavurması Tarifi…

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bugün sizleri Karadeniz yöresine ilişkin bir yemekle tanıştıracağız. Yanında mısır ekmeğine çoğunlukla yer verilen turşu kavurması Karadenizlilerin kendine has lezzetlerinden biridir. Mayhoş tadı ile damaklarda kalıcı bir tat bırakır. Turşu kavurmasının en sevilen çeşidi fasulye turşusu ile hazırlananadır. Hiç denemeyenlerin genelde önyargı ile baktıkları turşu kavurması, tadına bakıldığında yerini övgülere bırakır. Pekala, turşu kavurması nasıl yapılır? İşte fasulye turşusu gereçleri, imali ve püf noktaları…


Besinleri müdafaa altına almak için uygulanan en eski saklama hallerinden biri olan turşu, sadece yemeklerin yanında servis edilmekle kalmaz, ayrıyeten kavrularak bir hoş yemeği yapılır. Turşu kuvvetli bir probiyotik deposudur. Yüksek lif içeriği ile de sıhhat dostu olarak bilinen turşunun her çeşidinden kavurması hazırlanabilir. Fakat fasulye turşusu kavurması Karadeniz’in en beğenilen tanımlarından biridir. Bu bölgede sabah kahvaltı da dahil olmak üzere her öğünde fasulye turşusunun sofralarda yer aldığını bakılırsabilirsiniz. İşten konuta geldiğinizde vaktinizi almayacak bir yemek tanımı arıyorsanız fasulye turşusu kavurması ile sağlıklı ve lezzetli bir öğün hazırlamanızı tavsiye edebiliriz. Öyleyse turşu kavurması nasıl yapılır? İşte turşu kavurmasının en lezzetli hali fasulye turşusu kavurması tarifi…


Materyaller


• 2 tane soğan

• 2 diş sarımsak

• 3 yemek kaşığı zeytinyağı

• 500 gram fasulye turşusu

• 2 yemek kaşığı tereyağı

• Tuz

• Pul biber


Fasulye Turşundan Kavurma Tanımı


Bilindiği üzere fasulye turşusu da dahil olmak üzere tüm turşuların imal evresinde ağır kaya tuzu kullanılır. Bundan dolayı kavurmasını hazırlarken birinci vakit içinderda suyun ortasında fasulyeleri bekletmek gerekecektir. Aksi takdirde çok tuzdan yemesi güç olur. Bu kıymetli püf noktadan daha sonra fasulye turşu kavurmasını hazırlayabiliriz. İşte adım adım fasulye turşusu kavurması tarifi…

• Fasulyeleri suda bir saat kadar beklettikten daha sonra süzerek iri biçimde doğrayın.

• Fasulyeleri kavurmak için soğanları yemeklik ya da yarım halka halinde doğrayın.

• Tavada tereyağı ve zeytinyağını erittikten daha sonra da soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.

• Soğanların üzerine sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.

• En son fasulyeleri de tencereye ekleyerek tuz ve pul biberi yeteri kadar tencereye serpiştirip hafifçeçe karıştırın. Kavrulan yemeğin altını kapatabilirsiniz.

Afiyet olsun.
 
Üst