Türkiye’nin ihracat yıldızları Rusya’da buluştu

Beykozlu

New member
Sektörün dünyadaki en büyük fuarlarını hayata geçiren İDMA; yerli un, yem, tahıl sürece makinaları ve değirmen üreticilerini, dünyanın tahıl deposu Rusya’da bir ortaya getirdi. Dünya ihracatında Çin’in gerisinde ikinci sırada yer alan yerli üreticiler, İDMA Rusya’yla liderlik gayesine emin adımlarla ilerliyor. 30 Kasım-2 Aralık 2022 tarihleri içinde Rusya’nın başşehri Moskova’da gerçekleşen fuar; yeni tesis kuracak yatırımcıları, mevcut tesislerinin kapasitelerini büyütmek isteyen üreticileri ve dalın tüm temsilcilerini bir ortaya getirirken bununla birlikte Türkiye-Rusya Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’ne de mesken sahipliği yaptı.

Türk un, yem, tahıl sürece makinaları ve değirmencilik kesiminin, dünyanın en kıymetli tedarikçileri içinde yer aldığını belirten İDMA fuarlarının organizatörü HAGE Küme İdare Konseyi Lideri Muhammet Ali Kalkan; “Özellikle tahıl ve bakliyat üretiminde son senelerda uyguladığı siyasetlerle geçtiğimiz 10 yılda yüzde 118 oranında bir rekolte artışı yaşayan Rusya, hayvancılık bölümünde de değerli ilerleme kaydetti. Rusya’nın tahıl, bakliyat ve yem pazarının büyüklüğünün yanı sıra Uzak Doğu ve Orta Asya bölgelerine olan coğrafik yakınlığı da göz önünde bulundurulduğunda, Türkiye un, yem, tahıl sürece makinaları ve değirmen üreticileri için büyük potansiyeller sunuyor. Bu büyük pazarda yeni tesisler kurmayı planlayan üreticileri ve hali hazırda üretim yapan fakat tesislerinin makine parkurlarının güncellenmesine muhtaçlık duyan üreticileri, Rusya’nın en tesirli sivil toplum kuruluşları ve birlikleriyle kurduğumuz temaslar yardımıyla İDMA Rusya’da ağırladık. Dünyanın en kıymetli üreticileri içinde yer alan yerli değirmen, makine, silo üreticilerini Moskova Crocus Fuar Merkezi’nde 3000’den çok profesyonel ile buluşturarak ülkemizin ihracat sayılarına müspet katkı sağladığımız için gururluyuz. Yerli üreticilerimizin dünyaya açılan kapısı olmaya devam edecek; Endonezya, Batı Afrika ve Latin Amerika’da düzenleyeceğimiz İDMA fuarlarıyla kesimin ihracat hacmini büyütmesine katkı sağlayacağız” değerlendirmesiyle İDMA fuarlarının yerli un, yem, tahıl sürece makinaları ve değirmen üreticilerine yeni pazarlar ve ihracat kapıları açmaya devam edeceğini vurguladı.

Dünya tahıl bölümünün gözü Türk-Rus Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’ndeydi

Dünya tahıl üretiminde birinci 5 üretici içinde yer alan Rusya’nın en değerli kurumlarının iştirakiyle Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’ne de konut sahipliği yapan İDMA Rusya, dünya tahıl üretiminin ve sanayisinin geleceğini, dalın tüm paydaşlarıyla bir arada kıymetlendirdi. Türkiye’den TABADER’in (Tahıl ve Bakliyat Sürece Teknolojileri, Depolama ve Tahlil Sistemleri Derneği), Rusya’dan Milletlerarası Sanayi Akademisi’nin ve Rusya Un ve Yem İşletmecileri Birliği’nin birlikte düzenlediği Türkiye-Rusya Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’nde; yeni periyodun tahıl, bakliyat, yem siyasetleri ve stratejileri masaya yatırıldı. İDMA Rusya fuarıyla eşzamanlı gerçekleşen dorukta; TABADER İdare Şurası Lideri Prof. Dr. Mustafa Bayram, Milletlerarası Sanayi Akademisi Lideri V. A. Butkovsky ve Rusya Un ve Yem İşletmecileri Birliği Lideri Igor Sviridenko üzere bölümün kıymetli isimleri yeni devrin tahıl, bakliyat, yem siyasetlerini ve stratejilerini kıymetlendirdi.

Bölgenin değerli tahıl merkezi olması sebebiyle yerli un, yem, tahıl sürece makinaları ve değirmen üreticileri için İDMA Rusya’nın ehemmiyetinin altını çizen Kalkan; “İDMA Rusya, dünyanın en büyük tahıl üreticileriyle bu eserleri mamule dönüştüren üretim ekipmanlarını bir ortaya getirirken bununla birlikte değerli hususların değerlendirildiği Tahıl, Bakliyat ve Yem Zirvesi’ne de mesken sahipliği yaptı. Türkiye’den ve Rusya’da değerli kurumların, akademisyenlerin ve kanaat başkanlarının iştirakiyle gerçekleşen tepede bedellendirilen hususlar tüm dünyanın ilgisini İDMA Rusya’ya çevirdi. Dalında dünyanın en büyük fuarlarını organize eden İDMA, İDMA Rusya’da olduğu üzere bölüme taraf vermeye, gelecek perspektiflerini oluşturmaya ve yeni amaçlar belirlemeye devam edecek” dedi.
 
Üst