Swiggy’nin Yemek Dağıtımı İşi Kârlı Hale Getirildi: CEO Sriharsha Majety

Beykozlu

New member
CEO Sriharsha Majety, Swiggy’nin yemek dağıtım işinin kârlı hale geldiğini söyledi.


Yeni Delhi:

Şirket CEO’su ve Kurucu Ortağı Sriharsha Majety Perşembe günü yaptığı açıklamada, istek üzerine kolaylık platformu Swiggy’nin gıda dağıtım işinin kârlı hale geldiğini ve sektördeki kuruluşundan bu yana dokuz yıldan kısa bir süre içinde böyle bir başarı elde eden çok az sayıda küresel oyuncudan biri haline geldiğini söyledi.

Hindistan’ın dışarıda yemek yeme ve yemek dağıtımı yolculuğunda yükselişe geçen Bay Majety, bir blog gönderisinde, Swiggy’nin “önümüzdeki yirmi yılda büyüme potansiyeli konusunda çok iyimser” olduğunu ve yiyecek dağıtımında daha fazla büyüme sağlamaya devam edeceğini söyledi.

“Güçlü uygulama ile birleştiğinde inovasyona keskin odaklanmamız, bir başka kilometre taşına daha yol açtı. Mart 2023 itibarıyla, Swiggy’nin yemek dağıtım işi (tüm kurumsal maliyetleri hesaba kattıktan sonra; çalışan hisse senedi opsiyon maliyetleri hariç) karlı hale geldi” diye yazdı.

Ayrıca Bay Majety, “Swiggy, kuruluşundan bu yana dokuz yıldan kısa bir süre içinde kârlılığa ulaşan çok az sayıdaki küresel gıda dağıtım platformundan biri haline geldiğinden, bu sadece bizim için değil, küresel olarak gıda dağıtımı için bir kilometre taşıdır” dedi. Şirketin önümüzdeki çeyreklerde daha fazla kilometre taşına ulaşmayı beklediğini de sözlerine ekledi.

Şirketin tüm ortaklarını, dönüm noktasına ulaşmasına yardımcı oldukları için alkışladı ve Swiggy’nin “sektörün en iyisi NPS (net destekleyici puanları), tekrar ve elde tutma oranları” ile müşterileriyle güçlü bir ilişkisi olduğunu ekledi. “Kademe 2 ve 3 pazarlardaki güçlü ilgi de dahil olmak üzere, müşterilerin beğenisini kazanmak için adımlar atmaya devam ediyoruz. Ekiplerimiz, Swiggy ile deneyimlerini geliştirmek ve karşılıklı kazançlar elde etmek için restoran ortaklarıyla her zamankinden daha fazla uyum içinde. Sonuç olarak restoranımız NPS Majety, son sekiz çeyrekte yüzde 100’ün üzerinde bir iyileşme kaydetti” dedi.

Şirket CEO’su, Swiggy’nin 2014 yılında ilk baskını ve temel teklifi olan gıda teslimatı ile yola çıktığında, talep üzerine gıda teslimat deneyiminin yeni ve bozuk olduğunu ve birçoğunun bunu uygulanamaz bir iş modeli olarak gördüğünü belirtti.

Önümüzdeki yolda, “Hindistan’ın dışarıda yemek yeme ve yemek dağıtımı yolculuğunda hala çok erken olduğuna inanıyoruz ve önümüzdeki yirmi yılda büyüme potansiyeli konusunda çok iyimseriz. Sorumlu ve ölçülü olmaya devam edeceğiz. gıda dağıtımında daha fazla büyümeyi hızlandırmak için müdahaleler.” Pek çok yetersiz hizmet alan coğrafi ve tüketici segmenti olduğuna dikkat çekerek, “amacımız, sürekli olarak doğru kaldıraçlara yatırım yaparak sektördeki büyümeyi geride bırakmaktır” dedi.

Gıda dağıtımına yapılan yatırımlar başarılı bir şekilde karşılığını vermeye başlarken, Bay Majety, Swiggy’nin “hızlı ticaret işimiz Instamart’ın gidişatı konusunda da çok heyecanlı” olduğunu söyledi.

Kategoriyi sıfırdan kurup “Tüketici teklifinin çekiciliği ve bizim için stratejik önemi göz önüne alındığında Instamart’a orantısız yatırımlar” yaptıktan sonra, “Yatırımlarımızın zirvesini geride bıraktık ve bugün Instamart, dünya çapında hızlı ticaret alanında lider oyuncular.”

Ayrıca, “İşin kârlılığında da güçlü bir ilerleme kaydettik ve önümüzdeki birkaç hafta içinde bu 3 yıllık işletme için katkı tarafsızlığına ulaşma yolundayız” dedi.

Swiggy’nin geçen yıl satın aldığı ve ister teslimat ister dışarıda yemek olsun, tüketicilere her türlü yemek etkinliğinde hizmet vermesini sağlayan Dineout hakkında şunları söyledi: “Bugün Dineout, Swiggy ile tamamen entegre ve daha fazlası ile dışarıda yemek yeme kategorisinde lider. 34 şehirde 21.000’den fazla restoran ortağı.”

Bay Majety’nin blog gönderisi, ABD merkezli varlık yönetimi şirketi Baron Capital Group’un Aralık 2022 itibarıyla Swiggy’nin değerini yüzde 34 azaltarak 7,1 milyar ABD dolarına düşürmesinden iki gün sonra geldi.

()
 
Üst