Stark-Watzinger: Üniversitelerimizde bir sosyal inovasyon kültürüne ihtiyacımız var

Felaket

New member
Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (Haberler), “Yenilikler Topluluğu – Üniversitelerde Etki Yarışması” adlı yeni programla, öğrenciler ve doktora adayları tarafından sosyal yenilikleri ve sosyal girişimciliği teşvik etmede üniversiteleri ve orada bulunan transfer ve start-up merkezlerini desteklemektedir.

Federal Araştırma Bakanı Bettina Stark-Watzinger açıklıyor:

“Üniversitelerimizde, öğrencilerden ve araştırmacılardan, toplumun karşı karşıya olduğu büyük zorluklara nasıl çözümler geliştirebileceğimize dair yığınla iyi fikir var. Ülkemizi yeniliklerle ilerletmek istiyorlar. Bunu yapmak için, üniversitelerimizde ve araştırma kurumlarımızda bir sosyal inovasyon kültürüne ve daha fazla start-up faaliyetine ihtiyacımız var. Bunu, üniversitelerdeki sosyal inovasyonları destekleyen Impact Challenge ile ilerletmek istiyoruz.”

Sosyal İnovasyon Sorumlusu Zarah Bruhn ekliyor:

“Finansman programı ile üniversitelerde sosyal yenilikleri demirliyoruz ve ülke çapında öğrencileri toplum için büyük bir kaldıraç sağlayacak şekilde fikirler geliştirmek ve üretmek için harekete geçiriyoruz. Özellikle Z Kuşağı’nda güçlü bir sürdürülebilirlik bilinci ve arzusu var. Bu nedenle, girişim finansmanı ile inovasyon turbosunu ateşliyoruz ve böylece daha fazla sosyal inovasyonun ve sosyal önemi olan start-up’ların kurulmasına yardımcı oluyoruz.”

Haberin Detayları

“Yenilikler Derneği – Üniversitelerde Etki Yarışması” finansman programı, birbirini temel alan çeşitli aşamalarda yürütülür. Mevcut finansman çağrısı, sosyal yenilikleri üniversitelerde daha sıkı bir şekilde sabitlemeye hizmet ediyor. Uygun ileri ve ileri eğitim tekliflerinin geliştirilmesi yoluyla, öğrencilerin ve doktora adaylarının, diğer şeylerin yanı sıra, bir sonraki aşamada ölçeklenebilir proje fikirleriyle başvurmaları sağlanmalıdır.

İlk aşamada (Social Innovation&Impact@Hochschule), öğretmenler, öğretim görevlileri ve diğer üniversite paydaşları, 7 Mart’a kadar sosyal inovasyonlar ve sosyal girişimcilik alanında ileri eğitim ve öğretime yönelik uygulama odaklı araştırmalar için projelerini sunabilirler. Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (Haberler), projeleri on aya kadar 60.000 Euro’ya kadar finanse ediyor. Üniversiteler ve bağlı enstitüler başvuru yapabilir.

Bunu, ülke çapındaki doktora adaylarını ve öğrencileri sosyal yenilikleri geliştirmeye, yan ürüne dönüştürmeye ve ölçeklendirmeye motive etmeyi ve desteklemeyi amaçlayan Etki Yarışması ile ikinci aşama (fikrinizi bir sosyal yeniliğe aktarın!) izler.

Finansman programı için 11.65 milyon avro ayrıldı.

Daha fazla bilgi

Haberler/Ressortkonzept-zu-Social-Innovations
Haberler/Announcement-Impact-Challenge
 
Üst