Stark-Watzinger: STEM ile ilgilenen daha fazla çocuk ve genç bulmalıyız

Felaket

New member
Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (Haberler), MINT kümeleri için üçüncü finansman kılavuzunu yayınladı. Eğitim açısından dezavantajlı çocukları ve gençleri desteklemek ve STEM alanında yeterince temsil edilmeyen kız çocukları için daha yoğun destek gibi yeni öncelikler belirler.

Federal Eğitim Bakanı Bettina Stark-Watzinger açıklıyor:

“İklim değişikliği ve dijitalleşme gibi geleceğin büyük zorluklarının üstesinden gelmek için daha fazla çocuğu ve genci STEM konusunda heyecanlandırmalıyız. Bu nedenle, ek bir finansman yarışmasıyla MINT kümelerinin sayısını daha da artırmak istiyoruz. Şu anda Almanya genelinde çoğu kırsal alanlarda olmak üzere 53 küme bulunmaktadır. Yaratıcı öğrenme yerleri ve düşük eşikli, müfredat dışı eğitim fırsatları yaratırlar. Şimdi 15 ila 20 küme daha eklenecek. Bu amaçla şirketim beş yıl boyunca toplam 12 milyon euro sağlıyor. Eğitim açısından dezavantajlı çocuklara, gençlere ve kızlara daha iyi ulaşmamız ve onları desteklememiz benim için özellikle önemli. Çünkü STEM becerileri geleceğin becerileridir ve bu nedenle her birey ve ülkemiz için büyük bir fırsattır.”

Haberin Detayları

MINT kümeleri, 2022 yazında açıklanan MINT eylem planı 2.0’ın merkezi bir finansman ölçüsüdür. Eylem planında, Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (Haberler) eğitim fonunu matematik, bilişim, doğa bilimleri ve teknoloji alanlarında toplar ( NANE). MINT kümelerine ek olarak, finanse edilen MINT önlemleri arasında Little Researchers’ House girişimi, Jugend forscht gibi öğrenci yarışmaları, ülke çapındaki MINTvernetzt ofisi ve #MINTmagie iletişim kampanyası yer alıyor.

Üçüncü finansman kılavuzu, özellikle eğitim açısından dezavantajlı çocukların ve gençlerin desteklenmesi, STEM alanında yeterince temsil edilmeyen kız çocuklarına daha yoğun destek, okullarla daha yakın işbirliği ve hedef grubun ilkokul ve kreşi içerecek şekilde genişletilmesi gibi yeni öncelikler belirlemektedir. yaş. Gönderilen taslaklar, Haberler’yi en iyi projelerin seçiminde destekleyen uzmanlar tarafından değerlendirilir. Yeni STEM kümelerinin 2024’ün başlarında başlaması planlanıyor.

Haberler, üç ila beş yıllık bir süre boyunca STEM kümesi başına 600.000 Euro’ya kadar para sağlıyor. Taslak başvurular 6 Haziran 2023 tarihine kadar yapılabilir.

Daha fazla bilgi

Haberler/Announcement-MINT-ClusterIII
 
Üst