Stark-Watzinger: Embriyo Koruma Yasasını ve Kök Hücre Yasasını yeniden inceleyip değerlendirmeliyiz

Felaket

New member
Federal Araştırma Bakanı Bettina Stark-Watzinger bugün “Tıbbi Araştırmalarda İnsan Embriyoları: Tabu mu? Haklı mı? Fırsat?” açılır. Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (Haberler), konferansla tartışmaya alan açmak istiyor.

Federal Araştırma Bakanı Bettina Stark-Watzinger şöyle açıklıyor:

“Laboratuvarda erken dönem embriyolar ve diğer yeni hücre yapıları üzerine yapılan araştırmalar önemli ama aynı zamanda tartışmalı ve etik açıdan zorlayıcı bir konudur. Bilimin görüşleri net: Embriyo araştırması önemli ama bu konudaki yasalarımız artık güncel değil. Bu nedenle Embriyo Koruma Kanunu ve Kök Hücre Kanunu düzenlemelerini yeniden inceleyip değerlendirmemiz gerekiyor. Bu araştırma alanı, daha önce tedavisi mümkün olmayan hastalıklara veya diyabet, demans veya kalp krizi gibi yaygın hastalıkların tedavisine yönelik etkili tedavilerin geliştirilmesi için büyük fırsatlar sunmaktadır. Mevcut düzenlemeler aynı zamanda Alman bilim adamlarının uluslararası ortaklarla işbirliği açısından da gerçek bir dezavantajdır. Halihazırda bu konuyla ilgili uluslararası düzeyde geniş kapsamlı araştırmalar yürütülmektedir. Sahayı başkalarına bırakmamalı, bu önemli fırsattan yararlanmalıyız. Bu nedenle kanıtlanmış etik kurallarımız doğrultusunda çözüm odaklı bir tartışma başlatmak istiyoruz.”

Haberin Detayları

Almanya’da 1990 yılından bu yana yürürlükte olan Embriyo Koruma Yasası (ESchG) ile erken dönem insan embriyoları üzerinde ve bunlarla yapılan araştırmalar yasaktır ve insan embriyonik kök hücreleri üzerinde ve bunlarla yapılan araştırmalar ancak Kök Hücre çerçevesinde katı koşullar altında mümkündür. Yasası (StZG).

Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (Haberler) tarafından düzenlenen uzmanlık konferansına Almanya’dan ve yurt dışından yanı sıra tıp, biyoloji, etik, teoloji ve hukuk gibi çeşitli disiplinlerden bilim insanları katılıyor. Fırsatları ve riskleri tartışıyorlar, tıbbi araştırmaların olanaklarını ve perspektiflerini gösteriyorlar ve bunları Almanya’daki yasal ve etik çerçeveyle ilişkilendiriyorlar.

Daha fazla bilgi

Haberler/forschung-mit-fruehen-humanen-zellen
 
Üst