Stark-Watzinger: Almanya ve Namibya, güçlü hidrojen ortaklıklarını daha da genişletiyor

Felaket

New member
Namibya hükümeti bugün, Yeşil Hidrojen için Gençlik (Y4H2) programının bir parçası olarak gençlere burs verdi. Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (Haberler), önümüzdeki beş yıl boyunca burs programını finanse etmektedir.

Federal Araştırma Bakanı Bettina Stark-Watzinger açıklıyor:

“Hidrojen cumhuriyeti olma yolunda, yenilenebilir enerjiler için büyük potansiyele sahip ve hidrojeni ucuza üretebilen güvenilir ortak ülkelere ihtiyacımız var. Namibya, 2025’ten önce yeşil hidrojen ihraç etmeyi hedefliyor. Bu nedenle, Youth for Green Hydrogen programındaki ilk 93 Namibyalı gencin eğitimine başlayabilmesinden çok memnunum. 1100’den fazla genç başvuruda bulundu. Bu da ülkede konuya olan büyük ilgiyi gösteriyor. Mezun olduktan sonra, gençler harika bir profesyonel geleceği dört gözle bekleyebilirler. Namibya’daki enerji sektörünü yeşil hidrojene hazırlayan yeni nesil profesyonellerin ve yöneticilerin ilk öğrencileridir. Almanya ve Namibya böylece güçlü hidrojen ortaklıklarını daha da genişletiyor.”

Namibya Yüksek Öğrenim, Eğitim ve Yenilik Bakanı Dr. Itah Kandji-Murangi şunları ekliyor:

“Yeşil Hidrojen için Gençlik programının benzersizliği ikili rolünde yatmaktadır. Burs programı bir yandan beşeri sermayenin gelişimi için bir motor görevi görürken, diğer yandan yükseköğretim kurumlarının gelişimi için bir fırsat işlevi görmektedir. Yeşil hidrojen konusundaki ilgili programların yanı sıra iç yapılar ve kapasiteler oluşturmaya odaklanabiliriz.”

Haberin Detayları

Ağustos 2021’de imzalanan hidrojen ortaklığında Almanya ve Namibya, yeşil hidrojen konusunda uzmanlık alışverişinde bulunma konusunda anlaştı. Öğrenciler ve uzmanlar için değişim programlarının yanı sıra Namibyalı öğrenciler için burs programlarının geliştirilmesi merkezi bir noktadır. Namibya, düşük nüfus yoğunluğu ve ılımlı nüfus artışı nedeniyle kendi yenilenebilir enerji ve yeşil hidrojen ihtiyacını hızlı bir şekilde karşılayabilecek ve ihracat eşiğine nispeten hızlı bir şekilde ulaşacaktır.

Önümüzdeki iki ila üç yıl boyunca gençler, üretimden depolamaya ve kullanıma kadar yeşil hidrojenin değer zinciri hakkında her şeyi öğrenecekler. Bu, Almanya’da yurtdışında bir sömestr ile yüksek lisans kurslarının bir parçası olarak veya Namibya veya Almanya’daki eğitim kurslarına katılarak yapılacaktır. Youth for Green Hydrogen (Y4H2) programı böylece eğitimin her seviyesinden Namibyalı gençleri eğitiyor. 2025 yılına kadar her yıl yeni turlar olacak.

Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (Haberler) aylık hibeleri öğrenim ücretlerini, araştırma maliyetlerini, eğitim materyallerini, atölye ziyaretlerini, sağlık sigortasını ve bir Alman kurumunda veya üniversitesinde araştırma amaçlı konaklamalar için seyahat masraflarını karşılamak için kullanır. İklim yeterlilik merkezi Güney Afrika Bilim İklim Değişikliği ve Uyarlanabilir Arazi Yönetimi Hizmet Merkezi (SASSCAL) hibeyi koordine eder.
 
Üst