sıradan Üzere Görünen Lakin Mutfakta En Tecrübeli Şeflerin Bile Yemek Pişirirken Yapabileceği 15 Temel Kusur

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Mutfakta ne kadar usta olursanız olun yemek pişirirken gözünüzden kaçan çoğunlukla yaptığınız yanılgılar olabilir. Yemek yaparken yapılan en temel yanılgıları sizler için derledik. İşte ayrıntılar…


1. Buzlu besinleri çözdürmeden çabucak tavaya pişirmek için koymak. Marketten buzlu olarak satın aldığınız besinleri ya da buzlukta dondurmuş olduğunuz buzlu besinleri çözdürmeden tavaya ya da tencerenin içerisine eklerseniz besin şoklaması yapmış olursunuz.


2. Pilav yapacağınız vakit kullanacağınız pilavları bir kez yıkayıp bırakmayın. Pirinçleri birkaç kez suyun altında su berraklaşana kadar yıkayın


3. Kavurma ya da pişirme etabında olan etler pişmeden tuz eklerseniz etinizin sert pişmesine yol açarsunuz.


4. Salçayı ekledikten daha sonra tuzu ekleyin. Zira, salçalardaki tuz ağır olabileceği için yemeğinize ekleyeceğiniz tuz daha da ağır bir tat bırakır.


5. Yemek hazırlarken en hayli yapılan yanılgı birebir bıçağı kullanmak. Her kesim için gerçek bıçağı kullanmak, tüm süreci daha kolay ve daha süratli hale getirir.


6. Pilav yaparken pilavı daima karıştırırsanız pirincin içerisindeki nişasta açığa çıkacak ve bu biçimdelikle pilavınız lapa hale gele gelecektir.


7. Etinizi pişirdikten daha sonra çabucak dilimlerseniz büyük kusur yapmış olursunuz. Etiniz piştikten daha sonra biraz dinlenmeli ve daha sonrasında dilimlenmelidir.


8. Makarna tencereye yapışmasın diye haşlama suyunun içerisine yağ koyarsanız makarnanızın ağırlaşmasına sebep olursunuz. Ayrıyeten yağ sosun yapışmasını da zorlaştırır. Bunun sebebi yağın su ile karışmamasıdır.


9. Bakterileri yok etmek için tavuğu pişirmedilk evvel yıkarsanız mikroorganizmaların yayılmasına yol açabilirsiniz.


10. Yiyecekleri buzluktan çıkartıp oda sıcaklığında çözünmeye bırakmak ya da sıcak suya batırarak çözündürmek yaygın bir yanlıştır. Yiyecekleri bir gün öncesinde dondurucudan çıkartıp buzdolabına koyarak çözünmesini sağlayabilirsiniz.


11. Mercimek yahut et üzere demir açısından varlıklı yemeklerin akabinde çay tüketmemek gerekir. Demir içeren yiyeceklerden daha sonra kahve ya da çay tüketirseniz demir emilimini zorlaştırmış olursunuz.


12. Kızartma çeşidi yemekler yaparken kullanacağınız yağı gereğinden çok ısıtmak kanserojenlerin ortaya çıkmasına yol açar.


13. Zerzevatları gereğinden çok haşlamak büyük bir kusur. Fazla haşlamak besin bedellerinin pişirme suyunun içerisinde kalmasına ve sebzelerin besin kıymetlerinden arınmasına niye olur.


14. Şayet hamurun süratli bir biçimde kabarmasını istiyorsanız tuz kullanmamanız gerekir.


15. Patatesleri suda bekletmek, fazla nişastadan kurtulmanıza yardımcı olur. Bu sayede daha tane tane ve canlı patatesler elde edersiniz. Bilhassa patates kızartması üzere yemeklerdilk evvel patatesleri buzlu suda bekletmeniz gerekir.


Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:
 
Üst