SBI’dan HDFC’ye, Bankalar Borç Verme Oranlarını Artırdı, Yeni Oranları Buradan Kontrol Edin

Beykozlu

New member
Repo oranı, merkez bankasının ticari bankalara borç verme oranıdır. (Dosyalar)


Yeni Delhi:

Hindistan Merkez Bankası (RBI), bu ayın başlarında repo oranını 250 baz puan artırarak %6,50’ye çıkardı. Bu, birçok bankanın borç verme faiz oranlarını artırmasına ve kredileri borçlular için daha pahalı hale getirmesine neden oldu.

Repo oranı, merkez bankasının ticari bankalara borç verme oranıdır. Bankalar, Marjinal Fon Maliyeti Bazlı Borç Verme Oranı (MCLR) ve Revize Repo Bazlı Borç Verme Oranı (RBLR) dahil olmak üzere borç verme faiz oranlarını revize ettiler.

Kredi faiz oranlarını artıran bankaların listesi şöyle:

1. Hindistan Devlet Bankası

Kamu sektörü borç veren, 15 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere tüm vadeler için MCLR’sini 10 baz puan (bps) revize etti. Gecelik MCLR, %7,85’ten %7,95’e yükseltildi ve bir aylık vade oranı da yükseltildi. %8 ila %8,10. Bir yıllık MCLR %8,50 olarak revize edildi.

2.Canara bankası

Canara Bank ayrıca MCLR’sini 12 Şubat’tan itibaren 5 baz puan revize etti. Bir geceden bir aya kadar vadeli MCLR şimdi %7,55. Üç ay vadeli kredi için oran %7,90, altı ay vadeli kredi için ise %8,30’dur. Bir yıllık vade için MCLR %8,50’dir.

3. Hindistan Merkez Bankası

Hindistan Merkez Bankası, 9 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere Revize Repo Bazlı Borç Verme Oranını (RBLR) %9,10’dan %9,35’e yükseltti. Bankanın MCLR’si şu anda gecelik vade için %7,50 ile bir yıllık kredi için %8,15 arasında değişiyor.

4. Pencap Ulusal Bankası

Punjab Ulusal Bankası, Repo Bağlantılı Borç Verme Oranını (RLLR) 25 baz puan revize ederek %8,75’ten %9’a revize etti. Değişiklikler 9 Şubat’ta yürürlüğe girdi. MCLR, bir aylık kredi için %8 ve bir yıllık vade için %8,40’tır.

5.HDFC bankası

MCLR, HDFC Bank tarafından 7 Şubat’ta revize edildi. Gecelik ve bir aylık vadeler için faiz oranı %8,60 iken, altı aylık, bir yıl ve üç yıllık MCLR, %8,75, %8,90 ve %9,10 olarak gerçekleşti. , sırasıyla.


Günün Öne Çıkan Videosu



Fitch, Kısa Satıcı Raporunun Ardından Adani Notları Üzerinde Acil Bir Etki Olmadığını Söyledi
 
Üst