RBI Başkanı Shakkanta Das, SVB Krizinin Ortasında Aktif-Pasif Uyuşmazlığı Konusunda Bankaları Uyardı

Beykozlu

New member
Shakktanta Das, SVB krizinin sağlam düzenlemelerin önemini ortaya koyduğunu söyledi


Bombay:

Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das, her ikisinin de finansal istikrar için zararlı olduğunu söyleyerek bankaları her türlü aktif-pasif uyumsuzluğuna karşı uyardı ve ABD bankacılık sisteminde devam eden krizin bu tür uyumsuzluklardan kaynaklandığını ima etti.

Cuma günü Koçi’de yıllık KP Hormis’i (Federal Bank kurucusu) anma konuşmasını yapan Vali, yerel finans sektörünün istikrarlı olduğunu ve enflasyonun en kötüsünün geride kaldığını hemen kabul etti ve temin etti.

Özellikle ABD dolarının aşırı değer kazanması ve bunun ulusların dış borç ödeme kabiliyeti üzerindeki etkisi nedeniyle döviz kurlarında devam eden oynaklığın ortasında, Bay Das, “Dış borcumuz yönetilebilir olduğu ve dolayısıyla değer kazandığı için korkacak hiçbir şeyimiz yok. Dolar bizim için sorun teşkil etmiyor” dedi.

RBI Başkanı, konuşmasının büyük bir kısmını Hindistan’ın G20 başkanlığına odakladı ve bu bağlamda, dünyanın en büyük 20 ekonomisinden oluşan grubun ABD dolarındaki artış nedeniyle dış borç riski yüksek olan ülkelere yardım etmek için daha koordineli girişimlerde bulunması çağrısında bulundu.

Gruplandırmanın, etkilenen çoğu ülkeye savaş temelinde iklim değişikliği finansmanı sağlaması gerektiğini söyledi.

Bilançoları 200 milyar doları aşan iki orta ölçekli bankanın (Silicon Valley Bank ve First Republic Bank) geçen hafta iflas ettiği ABD fırıncılık krizi hakkında, devam eden krizin sürdürülebilir büyümeye odaklanan sağlam düzenlemelerin önemini ortaya koyduğunu söyledi. ve varlık tarafında veya yükümlülük tarafında aşırı birikme olmaması.

Bay Das, ABD bankasının adını vermeden, görünüşe bakılırsa, bankalardan birinin varlık tarafındaki işlerini aşan yönetilemez mevduatları olduğunu söyledi.

Özel dijital para birimlerini açık bir şekilde eleştiren Bay Das, devam eden ABD bankacılık krizinin özel kripto para birimlerinin finansal sistem üzerindeki risklerini de açıkça gösterdiğini söyledi.
 
Üst