Ramazan Pidesi Tanımı: Konutta Lezzetli Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ramazan ayına sayılı günler kala iftar sofralarının vazgeçilmez lezzeti Ramazan pidesi tanımı vatandaşlar tarafınca araştırılıyor. Ramazan ayında ekmek yerine tüketilen sıcacık ramazan pideleri yumurtalı ve sade çeşidi ile her insanın ağır ilgisini görmektedir. Şayet siz de iftar sofrası pidesiz olmaz diyenlerdenseniz mis üzere kokusu ve lezzeti ile sofranıza taşıyacağınız en hoş Ramazan pidesi tanımı ile karşınızdayız. Pekala, konutta lezzetli Ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte gereçleri ve detaylı anlatımı ile Ramazan pidesi tarifi…


Ramazan ayının gelmesi ile herkesi ramazan pidesi yemenin ve bu lezzeti meskende yapmanın heyecanı sarıyor. Lezzeti asla farklı bir lezzetle kıyaslanmayacak kadar hoş olan Ramazan pidesi, ekmek yerine sofralarda yerini alıyor. Her akşam fırınlarda kuyruk oluşturma niçini olan Ramazan pidesini bu sefer meskende yapmak isteyenler için enfes bir Ramazan pidesi tanımı hazırladık. Mutfağınızı saran kokusu ve lezzeti ile Ramazan pidesi aklınıza kazınacak. İşte meskende lezzetli Ramazan Pidesi nasıl yapılır sorusunun cevabı…


Gereçler


• 3,5 su bardağı un

• 6 gram yaş maya

• 1,5 su bardağı su

• 1 tatlı kaşığı tuz

• Yarım su bardağı su

Üstü ve altı için;

• 1 su bardağı yulaf kepeği

Üzeri için;

• Yarım su bardağı yoğurt

• Yarım çay bardağı su

• 1 tane yumurta sarısı

• 1 çorba kaşığı zeytinyağı

• Susam

• Çörek otu


Hazırlanışı


• Bir kabın içine maya ve 1,5 su bardağı suyu alarak maya eriyene kadar karıştırın. Öbür bir kabın içine unu alarak ortasına çukur açın. Maya karışımını unun ortasına dökerek kaşık sayesinde yeterlice karıştırın. Yarım su bardağından bir parmak eksik suyun içine tuzu da atıp yeterlice karıştırdıktan daha sonra bu suyu da hamura ek ederek karıştırın.

• Hazırlanan hamuru yoğurmak için düz bir taban üzerine alıp havasını alarak yeterlice yoğurun. Pidenin hamuru ele yapışan bir hamur olacak, endişelenmeyin. Hamur toparlandığında biraz un serperek hamuru ikiye bölün. İki parçayı üst üste alarak 2 saat mayalanması için bekletin. Mayalanma evresinde üzerini sıkıca kapattığınızdan emin olun. Sosu için materyallerin tümünü bir kasede karıştırın.

• Tezgaha yulaf kepeğini serptikten daha sonra mayalanan hamurdan birini üzerine alarak hamuru servis tabağı boyutunda açarak pide biçimi verin. Üzerine sosunu, susam ve çörek otunu serptikten daha sonra 200 derece fırında üzeri nar üzere kızarana kadar pişirin.
 
Üst