Mumbai Gurbetçiler İçin En Pahalı Hint Şehri, Delhi ve Bengaluru İlk 3’te

Beykozlu

New member
Mumbai, gurbetçiler için Hindistan’ın en pahalı şehri seçildi.


Yeni Delhi:

Bir rapora göre Mumbai, gurbetçiler için Hindistan’daki en pahalı şehir olarak sıralandı, ardından sırasıyla ikinci ve Yeni Delhi ve üçüncü sırada Bengaluru geldi.

Mercer’in beş kıtadan 227 şehri kapsayan 2023 Yaşam Maliyeti araştırmasına göre, küresel sıralamada 147. sırada yer alan Mumbai, Hindistan’ın gurbetçiler için en pahalı şehri olarak zirvedeki yerini korurken, Hong Kong küresel tablonun zirvesinde.

Sıralamaya göre Mumbai, küresel sıralamada 147., Yeni Delhi 169., Chennai 184, Bengaluru 189, Haydarabad 202, Kalküta 211 ve Pune 213. sırada yer aldı.

Mercer’in Yaşam Maliyeti anketi, konut, ulaşım, gıda, giyim, ev eşyaları ve eğlence dahil olmak üzere her konumdaki 200’den fazla öğenin karşılaştırmalı maliyetini ölçer.

Toplanan veriler, işverenlerin uluslararası vekiller için verimli ve şeffaf ücret paketleri tasarlamak için ihtiyaç duyduğu tüm temel bilgileri sağlar. Uluslararası işverenlerin dünya çapında 400’den fazla atama yeri için verimli ve adil ücret paketleri tasarlamasına yardımcı olur.

Raporda, küresel olarak, Hong Kong, Singapur ve Zürih’in uluslararası çalışanlar için bu yıl en pahalı şehirler olduğu belirtildi.

Sıralamadaki en ucuz yerler, kısmen geçen yılın ortasındaki güçlü kur devalüasyonları nedeniyle 83 sıra düşen Havana ve Pakistan’daki iki şehir – Karaçi ve İslamabad’ı içeriyor.

Hindistan şehirleri arasında, Mumbai’nin yanı sıra, ankete katılan diğer şehirler – Chennai, Haydarabad, Kolkata ve Pune – Mumbai’den yüzde 50’nin üzerinde daha düşük konaklama maliyetleri sunuyor.

Rapora göre, bu şehirler arasında Kalküta, gurbetçilerin barınma maliyetinin en düşük olduğunu iddia ediyor ve bölge sakinleri ve gurbetçiler için daha uygun fiyatlı bir seçenek sunuyor.

“Hindistan şehirlerinin küresel sıralamadaki göreceli konumlarında, birden fazla faktöre atfedilebilecek bir değişiklik gözlemledik.

Rahul Sharma, “Özellikle, değişen düzen, kısmen, Hint şehirlerinin genel sıralamasını aşağı çekmede rol oynayan Avrupa gibi diğer bölgelerdeki mal ve hizmet fiyatlarındaki enflasyonist artıştan ve kur oynaklığından kısmen etkileniyor” dedi. , Hindistan Mobilite Lideri, Mercer.

Raporda ayrıca, Mumbai (147) ve Delhi (169) gibi Hindistan şehirlerinin, yurtdışında operasyonlar kurmak isteyen küresel çok uluslu şirketler (ÇUŞ’ler) için daha düşük bir yaşam maliyeti ve göçmenlerin konaklama maliyetleri ile uygun maliyetli bir yer sunduğu belirtildi. Asya Pasifik bölgesindeki Şanghay, Pekin ve Tokyo gibi büyük şehirlerle karşılaştırıldığında.

Mumbai ve Delhi, 2023’te ankete katılanlar arasında, gurbetçiler için Asya’daki en pahalı 35 şehir arasında yer alıyor. Ancak rapora göre, Mumbai Asya şehirleri arasında bir sıra gerileyerek bir önceki yıla (2022) göre 27. sıraya geriledi.

()
 
Üst