Beykozlu
New member
Atıştırmalıklarıyla tanınan ve Oreo, Mikado ile Pepito’nun üreticisi ABD merkezli Mondelez’in, mamüllerinde salmonella bakterisi ihtimali üzerine 3 üretim alanını kapattığı açıklandı.
Le Figaro’nun haberine göre, İsviçre merkezli kakao ve çikolata üreticisi Barry Callebaut, Mondelez’i mamüllerinde salmonella bakterisi ihtimali konusunda uyardı.
Haberde, Ferrero’nun Kinder eserleriyle patlak veren salmonella skandalının benzerini yaşamamak için Mondelez’in Oreo bisküvilerinin de üretildiği 3 büyük üretim alanındaki kimi üniteleri kısmen kimilerini büsbütün kapattığı aktarıldı.
Şirketin yöneticilerinin kapatma öne sürülen nedenini “büyük bir temizlik” olarak ileri sürdüğüne değinilen haberde, asıl münasebetin yapılan salmonella uyarısı olduğu savunuldu.
Uzmanlara nazaran, üretici şirketler daha fazlaca kar için ucuz materyallere yöneliyor
Haberde, üretimin yavaşlaması niçiniyle marketlerde kelam konusu bisküvilerde tedarik badiresi yaşandığına dikkat çekildi.
Ayrıca şirketin faaliyetini durdurduğu fabrikalarda bir daha üretime geçilmesinin uzun mühlet alacağından bahsediliyor.
Gıda uzmanları, son devirde tüketim mamüllerinde salmonella ve gibisi bakterilerin ortaya çıkmasını, üreticilerin “daha ekonomik olduğu” nedeni öne sürülerek ucuz gereçlere yönelmesine bağlıyor ve bu bahiste ikazlarda bulunuyor.
Fransa’da Nestle’ye ilişkin Buitoni pizzalarında, Avrupa’da birfazlaca ülkede Ferrero kümesine ilişkin Kinder çikolatalarında, Lactalis kümesine ilişkin peynirlerde bakteri görülmesi niçiniyle kelam konusu firmalar piyasadan bu eserlerden büyük bir kısmını çekmişti.
Dünya Sıhhat Örgütü, dünyada çikolata eserleriyle kontaklı 151 salmonella enfeksiyonu bulunduğunu bildirmişti.
Le Figaro’nun haberine göre, İsviçre merkezli kakao ve çikolata üreticisi Barry Callebaut, Mondelez’i mamüllerinde salmonella bakterisi ihtimali konusunda uyardı.
Haberde, Ferrero’nun Kinder eserleriyle patlak veren salmonella skandalının benzerini yaşamamak için Mondelez’in Oreo bisküvilerinin de üretildiği 3 büyük üretim alanındaki kimi üniteleri kısmen kimilerini büsbütün kapattığı aktarıldı.
Şirketin yöneticilerinin kapatma öne sürülen nedenini “büyük bir temizlik” olarak ileri sürdüğüne değinilen haberde, asıl münasebetin yapılan salmonella uyarısı olduğu savunuldu.
Uzmanlara nazaran, üretici şirketler daha fazlaca kar için ucuz materyallere yöneliyor
Haberde, üretimin yavaşlaması niçiniyle marketlerde kelam konusu bisküvilerde tedarik badiresi yaşandığına dikkat çekildi.
Ayrıca şirketin faaliyetini durdurduğu fabrikalarda bir daha üretime geçilmesinin uzun mühlet alacağından bahsediliyor.
Gıda uzmanları, son devirde tüketim mamüllerinde salmonella ve gibisi bakterilerin ortaya çıkmasını, üreticilerin “daha ekonomik olduğu” nedeni öne sürülerek ucuz gereçlere yönelmesine bağlıyor ve bu bahiste ikazlarda bulunuyor.
Fransa’da Nestle’ye ilişkin Buitoni pizzalarında, Avrupa’da birfazlaca ülkede Ferrero kümesine ilişkin Kinder çikolatalarında, Lactalis kümesine ilişkin peynirlerde bakteri görülmesi niçiniyle kelam konusu firmalar piyasadan bu eserlerden büyük bir kısmını çekmişti.
Dünya Sıhhat Örgütü, dünyada çikolata eserleriyle kontaklı 151 salmonella enfeksiyonu bulunduğunu bildirmişti.