Lezzetli Kurabiyeler Yapmak İsteyenler İçin Birbirinden Bedelli Tam 15 İpucu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Büyük küçük her insanın severek tükettiği kurabiyeleri yaparken kimi vakit kurabiyelerin tadı yahut dokusu istediğimiz üzere olmaz. Kurabiyeler epey sertte olabilir fazlaca yumuşakta ya da pişmemişte olabilir. Bu üzere küçük üzere gözüken aslında büyük bir sorun olan olumsuz durumları yaşamamanız için birbirinden bedelli tam 15 ipucunu sizler için yazdık. Kıyır kıyır kurabiye nasıl yapılır? Kurabiyeler için uygun pişirme müddeti nedir? Kurabiyeler fırından çıktıktan daha sonra niye taş üzere olur? üzere sorulara yanıt arıyorsanız içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.


1. Tereyağı kurabiyeler için şayet olmazsa olmazdır.


Ağızda dağılan kıyır kıyır bir kurabiye için kurabiye hamurunun içerisinde tereyağı koymalısınız. Tereyağı güzelce yumuşamadan gereçlerin içerisinde eklemeyin.


2. Oda sıcaklığında beklemiş materyallerle hamurunuzu yoğurun.


Kurabiye için gerekli olan tüm gereçler oda sıcaklığında olmalıdır.


3. Sirke kurabiyelerinizi daha kıyır hale getirir.


Kurabiyeler ağıza atıldığı an ağızda dağılsın istiyorsanız hamura sirke ek etmeyi unutmayın. 1-2 damla sirke kâfi.


4. Un ve nişasta üzere materyalleri elemeden hamura ek etmeyin.


Kurabiyelerinize ekleyeceğiniz un, nişasta üzere eserleri elerseniz hamur topak topak olmaz.


5. Hamur yoğurma işini soğuk elle yapın.


Kurabiye hamurunuzu elinizle yoğurun. Lakin yoğurma süreci sırasında elinizin soğuk bulunmasına dikkat edin. Yoğurma sürecine devam ederken kimi bazı ellerinizi soğuk su ile yıkayın.


6. Kurabiyeler fırından çıktıktan daha sonra taş üzere olursa mühlet ayarı yapın.


Kurabiyeler fırından çıktıktan daha sonra taş üzere oluyorsa müddetinden çok fırında tutuyorsunuz demektir. Şayet tanımda verilen müddette pişmediğini düşünüyorsanız ve biraz daha fırında kalsın diyorsanız yanılgı yapıyorsunuz bu durumun önüne geçmek için verilen müddette fırını kapatın ve fırın kapağını açık tutarak kurabiyeleri fırın içerisinde bekletin.


7. Kabartma tozu eklemeseniz de olur.


Kabartma tozu kurabiyelerinizin çatlamasına yol açar. Kullanmak zorunda değilseniz fakat illa kullanacağım diyorsanız ölçüsünü azaltmanızda fayda var.


8. Pudra şekeri her vakit daha uygun bir alternatiftir.


Toz şeker yerine pudra şekeri kullanırsanız daha pürüzsüz doku da hamur elde edersiniz. Kurabiye tanımlarına de pudra şekerinin daha epeyce yakıştığını söylemek mümkün. Şayet toz şeker yerine pudra şekeri tercih edecekseniz ölçüyü azaltmanız gerekir. Örneğin; 1 su bardağı toz şeker yerine yarım su bardağı pudra şekeri koyabilirsiniz.


9. Tüm materyaller tamamsa sırada dinlenmek var.


Hamur buzdolabında 30 dakika dinlenecek tabi kurabiyelerinizin kıyır kıyır olmasını istemiyorsanız çabucak form verip fırına da atabilirsiniz.


10. Kurabiyelerinizi cam kavanozda saklarsanız geç bayatlar.


Kurabiyelerinizi cam kavanozda saklarsanız geç bayatlar. Kavanozun içerisine pirinç taneleri ve küp şeker de eklerseniz kurabiyeler nemlenmemiş olur.


11. Kurabiyeler pişirme sırasında tepside yayılıyorsa hamura fazla yağ eklemişsinizdir.


Kurabiyeler pişirme sırasında tepside yayılıyorsa hamurunuzun yağı fazla gelmiştir. Şayet eritilmiş yağ kullanıyorsanız kıvam tam olmuyordur. Oda sıcaklığında beklemiş tereyağı kullanmanız gerekir.


12. Kurabiye pişirdikten daha sonra kurabiyelerin boyutunda küçülme oluyorsa hamur uygun dinlenmemiştir.


Kurabiye pişirdikten daha sonra kurabiyelerin boyutunda küçülme oluyorsa hamur düzgün dinlenmemiştir. Daha öncede söylemiş olduğimiz üzere hamuru buzdolabında yeterlice dinlendikten daha sonra fırın tepsine ekleyip biçim verin.


13. Pişirme mühleti her fırında farklıdır.


Pişirme müddeti her fırında farklıdır. Ortalama bir kurabiyenin pişme müddeti en çok 15 dakikadır. Şayet 15 dakika geçirirseniz kurabiyelerinizi taş üzere yemeye hazırlıklı olun.


14. Kurabiyeleri fırına atmadan evvel fırınınızı öncesinden ısıtın.


Önceden ısıtılmamış fırında kurabiyelerinizi pişirmeyin. esasen pişirime süreci de hiç başarılı sonuçlar vermez.


15. Kurabiyelerim pişti mi diye derin fikirlere dalmayın, fırının kapağını açın ve kurabiyelerin altına bakın.


Fırındaki kurabiyenizi kaldırdığınızda altı yavaşça kırmızı- turuncu renk almışsa pişmiştir. Kurabiyelerin ortası yumuşak hala pişmedi diye düşünmeyin fırından çıkarttıktan daha sonra kıvam alacaktır.
 
Üst