Lezzeti ve İmgesi ile Birçoğunuzun Favorisi Olacak Bütçe Dostu Makarna Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Makarna hem doyurucu hem besleyici tıpkı vakitte ekonomik bir tattır. Lezzetiyle neredeyse sevmeyeni yoktur. Artık gelin, bütçe dostu değişik makarna tanımlarını keşfedelim…


1. Hiç vaktiniz olmadığında ve çat kapı konuğunuz geldiğinde en hoş kararı verir.


Sosisli Makarna Tanımı

Materyaller



  • 4 adet sosis


  • 10 adet üzüm domates


  • Yarım çay bardağı zeytinyağı


  • Yarım paket makarna


  • 2 yemek kaşığı domates püresi


  • Yarım adet chili biberi


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı


  • Bir tencerede su kaynatın. Kaynamaya başlayınca içerisine tuz ve makarna ek edin.


  • Sosisleri dilediğiniz üzere doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alın ve kızdırın.


  • Sosisleri içerisine ekleyin ve yavaşça renk değiştirene kadar pişirin. Chili biberini ince bir biçimde kıyın ve üzerine ek edin.


  • Domatesleri ikiye bölüp içerisine ekleyin. Domatesler erimeye başlayınca domates püresini ek edin.


  • Makarnanın piştiği sudan alıp domatesli sosun üzerine ekleyin. Karabiber serpin. Kaşar peyniri de rendeleyebilirsiniz.


  • Makarna pişince süzün ve makarnayı domatesli sosun içerisine dökün. Sos her yerine geçene kadar karıştırın.


  • 1 ya da 2 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın. Biraz dinlenince çabucak servis edin. Afiyet olsun.
2. bol bol kalsiyum ve potasyum içeren mantar, bu tanımda çokça kullanılmış.


Kremalı Mantarlı Makarna Tanımı

Gereçler



  • 1 paket makarna


  • 300 gram mantar


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye


  • 1 su bardağı krema


  • 1/4 demet dereotu


  • Yarım çay kaşığı tuz


  • 1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar


  • 10 adet Frenk soğanı
Hazırlanışı


  • Mantarları nemli bir bezle silin ve küçük küpler halinde doğrayın. Dereotunu yıkadıktan daha sonra ince bir biçimde kıyın.


  • Tereyağını ve zeytinyağını bir tencerede kızdırın. Mantarları ek edin ve soteleyin. Haşlanmış bezelyeleri de ekleyin.


  • Tuz ile tatlandırın. Makarnayı kaynamış suda 10 dakika kadar haşlayın.


  • Makarna sosuna krema ekleyin. Kısık ateşte bir süre pişirin. Eski kaşar ve dereotu ile karıştırıp ocaktan alın.


  • Haşlanan makarnanın suyunu süzün. Sos tenceresine makarnayı alın.


  • Kremalı makarna sosuyla harmanlayıp ısıya sağlam fırın kabına aktarın.


  • Üzerine biraz daha eski kaşar peyniri ek edebilirsiniz. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin.


  • Fırından çıkardığınız makarnaya Frenk soğanları ile süsleyin. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.
3. Pratik ve alternatif bir tanım önerdik!


Bolonez Soslu Spagetti Tanımı

Materyaller



  • 1 paket spagetti


  • Sıcak su


  • 250-300 gram kıyma


  • Yarım çay bardağı sıvı yağ


  • 2 adet soğan


  • 3 orta uzunluk domates


  • 2 adet havuç


  • 1 yemek kaşığı salça


  • 1 avuç ceviz içi


  • Tuz, kekik, karabiber, kimyon
Hazırlanışı


  • Küçük bir biçimde doğrayıp rondodan geçirdiğiniz soğan ve havucu sıvı yağda kavurun.


  • Kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin. 20 dakika kavurduktan daha sonra salçayı ekleyin.


  • Rondodan geçirilmiş domatesleri ek edin. Altı kısık biçimde kavurun.


  • Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Sebzeler ve kıyma özdeşleşene kadar pişirin.


  • Haşladığınız spagettinin üzerine koyarak servis edin. Maydanoz ve mutfak robotundan geçirdiğiniz ceviz ile süsleyin. Afiyet olsun.
4. Makarna birbirinden değişik soslarla daima kabulümüz!


Arabiata Soslu Makarna Tanımı

Gereçler



  • Yarım paket haşlanmış penne kalem makarna


  • 1 adet kuru soğan


  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı


  • 2 adet rendelenmiş domates


  • 1 çorba kaşığı domates salçası


  • 1 çay kaşığı pul biber


  • Yeteri kadar tuz


  • 1 adet kırmızı biber
Hazırlanışı


  • Soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyip kavurun.


  • Biberi ek edin. Tuzu ve pul biberi ekleyin. Biraz kavurunca altını kapatın.


  • Haşlamış olduğunuz makarna ile uygunca karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
5. Lezzeti ve imajı ile iştahınızı kabartacak.


Bal Kabaklı ve Ada çaylı Tagliatelle Tanımı

Gereçler



  • 2 çorba kaşığı tereyağı


  • Dilek edilen kadar karabiber


  • Dilek edilen kadar tuz


  • 1 diş dövülmüş sarımsak


  • 1 tutam ada çayı


  • Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Hamur Materyalleri


  • 3 su bardağı un


  • 1 kilogram doğranmış bal kabağı


  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı


  • Fırın tepsisine pişirme kâğıdı serin. Doğradığınız bal kabaklarını dizin.


  • Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında çatal batacak kıvama gelene kadar pişirin. Blendırdan geçirin ve püre haline getirin.


  • Püre halindeki kabağın 1,5 su bardaklık kısmını, unu ve tuzu yoğurma kabında yoğurun.


  • Üzerini örtün ve yarım saat boyunca dinlendirin. Hamuru unlu bir tezgâhta 4 mm kalınlığında açın.


  • 6 mm şeritler halinde kesin. Fazla ununu silkeleyin ve kaynayan suya ekleyip tuz serpin. İstediğiniz üzere pişirin ve suyunu süzdürün.


  • Tereyağını tencerede kızdırın. Sarımsak ve ada çayını kokusu çıkana kadar kavurun.


  • Makarnaları ek edin. Harmanlanmasını sağlayın. Servis tabağına alın.


  • Tuz ve karabiber serpin. Peyniri de serpin. Bekletmeden servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
6. Brüksel lahanası içerdiği besin bedeliyle kanser hücrelerini delirtir.


Brüksel Lahanalı Spagetti Tanımı

Materyaller



  • 1 kase haşlanmış Brüksel lahanası


  • 1 paket spagetti


  • 1 adet limon


  • 0,2 su bardağı ince kıyılmış dereotu


  • Yeteri kadar tuz


  • 1 paket krema


  • Rendelenmiş parmesan peyniri
Hazırlanışı


  • Makarnayı haşlayın ve suyunu süzdürün. Lahana, krema ve makarnayı bir tencereye alın.


  • Ocağı açın ve harmanlayın. Dereotunu ekleyin. Tuzunu ayarlayın ve kreması çekene kadar pişirin.


  • Limon dilimleri ile süsleyin. Parmesan peyniri rendeleyip servis edin. Afiyet olsun.
7. Bu makarnayı dilediğiniz sebzelerle çeşitlendirebilirsiniz.


Domatesli Ton Balıklı Makarna Tanımı

Gereçler



  • 1/3 paket makarna


  • 1 kutu konserve ton balığı


  • 6 adet çeri domates


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • 2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
Hazırlanışı


  • Makarnayı paketinde yazan yönergelere göre haşlayın. Suyunu süzün.


  • Çeri domatesleri yıkayın ve dilediğiniz biçimde doğrayın. Bir kasede zeytinyağı, tuzu ve karabiberi karıştırın. İçine domatesleri ekleyin.


  • Suyunu süzüp ton balığı ekleyin. Güzelce karıştırın. Makarnaları hazırladığınız ton balıklı karışımla birleştirin.


  • Servis etmeden ince kıyılmış maydanozla süsleyin. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.
8. Adeta dilimlenebilecek börek halini alacak.


Beyaz Peynirli Ispanaklı Fırında Makarna Tanımı

Materyaller



  • 1 kase haşlanmış ıspanak


  • 1 paket fırın makarna


  • 250 gram beyaz peynir


  • 1 adet yumurta


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • Üzeri için kaşar peyniri
Hazırlanışı


  • Fırın makarnayı 12 dakika kadar haşlayın. Suyunu süzün ve kenarda bekletin.


  • Beyaz peyniri rendeleyin. Ispanağı haşlayın. Yumurta, tuz, karabiber ve zeytinyağını harmanlayın.


  • Haşlanmış makarna ile karıştırın. Peynirli makarna harcını fırın tepsisine alın.


  • Kaşar peynirini rendeleyin ve üzerine serpin. Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis edin. Afiyet olsun.
9. Artık klasik haline gelmiş lezzetiyle vazgeçemediğimiz: Salçalı makarna!


Salçalı Spagetti Tanımı

Gereçler



  • 1 paket spagetti


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 2 diş sarımsak


  • 1/4 su bardağı su


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • 2 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı


  • Derin bir tencerede suyu ve tuzu kaynatın. Spagetti makarnayı haşlayın ve suyunu süzün.


  • Bir tavada zeytinyağı, sarımsak ve salçayı kavurun. Haşlanan makarna suyundan birkaç kepçe alın ve sosa ekleyin.


  • Haşlanmış makarnaları sosun üzerine ekleyin ve karıştırın. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.
10. Harika bir sos ve şahane makarna!


Sütlü Makarna Tanımı

Gereçler



  • 3 su bardağı süt


  • 3 yemek kaşığı tereyağı


  • 200 gram kaşar peyniri


  • 1 paket makarna


  • 1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için:


  • 1 çay kaşığı tuz


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 2 su bardağı su
Hazırlanışı


  • Zeytinyağı, tuz ve suyu bir tencerede kaynatın. İçerisine makarnayı ekleyin ve haşlayın.


  • Suyunu süzdürün ve bir kenara alın. Tencerenin içerisine süt, tereyağı ve kaşar peyniri koyun. Makarnaları da ekleyin.


  • Makarna sütü çekene kadar pişirin. Akabinde sıcak olarak servis edin. Tuz ile tatlandırmayı unutmayın. Afiyet olsun.
 
Üst