Kripto varlık fonları son 1 yılın en düşük düzeyine yaklaştı

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Investing.com – Kurumsal yatırımcıların ilgi duyduğu kripto paralara dayalı yatırım fonlarında geçen hafta 141 milyon dolarlık bir net çıkış görüldü. Şirketlerin idaresi altındaki toplam varlıklar (AuM) ise 38 milyar dolara gerileyerek Temmuz 2021’den bu yana en düşük düzeyinde bulunuyor.

Coinshares tarafınca paylaşılan datalara nazaran kripto varlık yatırım mamüllerinde geçen hafta 141 milyon dolar fiyatında net çıkış görüldü. Coinshares analistleri, son günlerde artan volatilitenin, birtakım yatırımcılar tarafınca fırsat olarak görüldüğünü vurgularken genel düşüş hissiyatı yatırımcıların kararsız olduğunu gösteriyor.

Geçen hafta ABD piyasasında kripto varlık fonlarından 154 milyon dolarlık çıkışa karşılık Avrupa pazarında 12,4 milyon dolar giriş kelam konusuydu. Son duruma göre ise yatırım şirketlerinin idaresi altındaki varlıkların (AuM) bedeli, geçen sene Temmuz ayında görülen taban düzeyden daha sonra en düşük paha olan 38 milyar dolarda bulunuyor.

25 milyar dolar bedeliyle bu alanda en büyük hisseye sahip Bitcoin fonları, datalara göre geçen hafta 153,5 milyon dolar çıkış gördü. 8,6 milyar dolarla ikinci sırada bulunan Ethereum’a dayalı fonlar geçen hafta 300 bin dolar üzere kısıtlı bir düşüş gördü. Buna rağmen Ethereum fonları, bu ay 44 milyon dolarlık çıkış görürken yılbaşından bu yana 239 milyon dolar ile en çok çıkış görüldüğü fonlar oldu.

Bitcoin yatırım eserleri müspet kalmaya devam ediyor

Bitcoin’e dayalı fonlarda ise ay başından bu yana 187 milyon ve 2022 başından bu yana 307 milyon dolar net müspet kıymette kalmaya devam ediyor.

Çoklu kripto varlıklarından oluşan fonlar ise Bitcoin ve Ethereum fonlarının akabinde 3,48 milyar dolarlık AuM ile devam ediyor. Bu fonlar ise Bitcoin ve Ethereum’un tersine geçen hafta toplamda 9,7 milyon dolarlık net giriş gördü. Bu varlıklara yılbaşından bu yana 185 milyon dolarlık fon girişi oldu. Bu durum, kurumsal yatırımcıların belirsizlik devirlerinde tek varlığa yatırım yapmaktansa bir kripto sepetine yatırım yapmayı tercih ettiğini gösteriyor.

Başka yandan altcoinlere dayalı varlık fonları içinde Cardano ve Polkadot fonlarına birer milyon dolarlık düşük ölçüleri girişler kelam konusuydu. Blockchain sermayesine dayalı yatırım eserleri ise pay senetleri pazarındaki satışlara bağlı olarak toplamda 20 milyon dolarlık bir çıkış gördü.

Muharrir: Günay Caymaz

Okumaya devam et...
 
Üst