Kripto paralarda bugün: Düşük süreç hacmi, müspet ivme

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Investing.com – Kripto paralar, Asya süreç saatlerindeki müspet görünüme bağlı olarak haftaya alıcılı başladı. Avrupa süreç saatlerinde ise yavaşça satıcılı yatay bir görünüm hakim.

Bunun yanında son 24 saatlik ortalama süreç hacmi 40 milyar doların altına çekilerek düşük seyretmeye devam ediyor. Toplam piyasa bedeli ise 870 milyar dolar düzeyinde bulunuyor.

Bitcoin, hafta kapanışına gerçek 17.000 dolar bandına hareketlendi. Bugün ise 17.400 dolar bandında tepe görüldükten daha sonra bir ölçü gerileyen BTC, ABD seansı öncesi 17.255 dolarda süreç görüyor. Son duruma bakılırsa BTC, dünün birebir saatine göre %1,75 oranında yükseliş kaydetti, haftalık bazda ise %6 paha artışıyla devam ediyor.

Ethereum, dünden bu yana %2,5’in üzerinde paha kazanırken 1.300 doların altında kalmaya devam ediyor. Ethereum, haftalık bazda ise %10 yükselişle

Haftanın birinci günü birinci 10 kripto parada da olumlu bir görünüm hakim. Ether’in yanında DOGE ve MATIC de son 24 saatte ortalama %2,5 yükselişe sahip. XRP, %1’in altında paha artışıyla bugün birinci 10’da en az talep bakılırsan kripto para olarak 0,4 doların çabucak altında alıcı buluyor. Haftalık bazda bakıldığında BNB’nin yatay kaldığı görülüyor. Son bir haftalık süreçlerde 300 doların üzerinde kalıcı olmayan BNB, 290 dolarda takviye bulduktan daha sonra bugün 295 dolar düzeyinde hareket ediyor. MATIC, ise son bir haftada %14’e yakın paha artışıyla en epey pahalanan kripto para olarak devam ediyor.

İlk 100 kripto para içinde bugün 2 altcoin çift haneli oranlarda yükselişe sahip. AXS, %22 kıymet artışıyla bugün öne çıkarken akabinde Crypto.com’un lokal varlığı CRO, %10,64 ve LTC, %9,2 bedel artışıyla geliyor.

Bugün birinci 100’de düşük oranlı kayıplar mevcut. Buna bakılırsa 90. sıradaki CELO, %4 gerilerken en epeyce düşen kripto para oldu. TWT ise %1,15 düşüşle ikinci sırada yer aldı. Lakin TWT, son bir ayda bedelini ikiye katladı ve birinci 100’de aylık bazda en çok kazandıran kripto para olmaya devam ediyor.

Yazar: Günay Caymaz

Okumaya devam et...
 
Üst