Kripto paralar dünkü geri çekilmenin akabinde bugün yatay hareket ediyor

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Investing.com – Kripto paralar, dün güne olumlu başladıktan daha sonra ABD süreç saatlerinde gelen satışlarla geçen haftaki takviye bölgesine geri çekildi.

Piyasalarda düşük hacimli süreçlerle ilerlerken dün 870 milyar dolara ulaşan piyasa bedeli, bugün 850 milyar dolara kadar çekildi. Dün ABD endekslerinin geri çekilmesini takip eden kripto para piyasası, bugün ABD seansı öncesi yatay pozisyonuna devam ediyor. Bunun yanında ABD vadeli endekslerinin yavaşça alıcılı yatay konumu, kripto paraların ilerleyen saatlerde pozisyonunu muhafazasını sağlayabilir.

Bitcoin, hafta başında 17.000 dolar bandına girdikten daha sonra 17.400 dolara kadar ulaştı. Gün sonuna gerçek satışların ağırlaşmasıyla bir arada gerileyen BTC, %1,5 düşüşle 17.000 dolar hududuna tutunmaya çalışıyor.

Ethereum, 1.300 dolar hududunda dirençle karşılaştıktan daha sonra %2,5’e ulaşan bir kayıpla 1.250 dolara kadar geriledi ve bu noktada bir daha takviye buldu.

Bugün piyasa genelinde satıcılar hakim durumda. Birinci 10’da en epeyce düşen kripto para ise %5 gerilemeyle 0,1 dolara kadar düşen DOGE oldu. Başka yüksek piyasa bedeline sahip altcoin’ler ise son 24 saatlik vakit diliminde %2 bandında düşüşe sahip.

İlk 100 kripto parada son durum

Akşam saatlerine gerçek birinci 100 kripto paranın 84’ü ekside devam ediyor. Az sayıda kripto para düne bakılırsa kıymet kazanırken bu varlıklar içinde Axie Infinity (AXS), %15’i bulan kıymet artışıyla öne çıktı. AXS, dün gün uzunluğu talep görmeye devam etti. Bilhassa akşam saatlerinde önemli bir sıçrama yaptı ve 10,4 dolara kadar yükseldikten daha sonra 8 dolar bandına çekildi. Bugün de benzeri bir ivme yakalayan kripto para, bu sefer gün ortasında 10,2 dolara kadar yükseldi ve şu an 9,3 dolar bandında alıcılı buluyor.

Axie Infinity niye yükseldi?

Axie Infinity’nin lokal varlığı AXS’in yükselişi, geliştiricilerin Axie topluluğu ile birlikte bir kent planlama takımı, topluluk kurulları, merkezsiz topluluk kurma üzere planları duyurmasının akabinde geldi.

Diğer yandan bugün birinci 100’de kısmi hasılatlar sağlayan öbür altcoinler, SNX (%4,2), AR (%4), STX (%1,64) olarak sıralandı.

Günün en çok düşen altcoin’leri ise CRO (-%6,25), GMX (-%6), NEXO (-%5,8) ve DOGE (%5) oldu.

Yazar: Günay Caymaz

Okumaya devam et...
 
Üst