‘Kim Yemek Yapacak Artık?’ Diye Düşünenlerin İmdadına Yetişiyor ve Günün Menüsünü Paylaşıyoruz

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Akşama ne pişirsem?’ diye düşünenlerin imdadına koştuk ve günün menüsünü oluşturduk. Bugün menümüzde: Lokanta adabı tavuk çorbası, barbunya pilaki, zerdeçallı pilav ve 2 gereçli tatlı tanımlarımız var!


Lokanta tarzı tavuk çorbası tanımı


Materyaller:



  • 1 kesim tavuk göğsü


  • Haşladığımız tavuğun suyu


  • 1 çay bardağı tel şehriye


  • 2 yemek kaşığı un


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • Karabiber
Terbiyesi için:


  • 2 yemek kaşığı yoğurt


  • 1 yumurtanın sarısı


  • Çeyrek limon suyu


  • 2 yemek kaşığı un
Nasıl Yapılır?

1. Tavuğu 1 litre suda haşlayın.

2. Yumuşayan tavuğun suyunu ayırıp tavukları ufak ufak bölün.

3. Tencereye biraz yağ alıp tel şehriyeleri kavurun.

4. İçerisine unu ek edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.

5. Ayırdığınız tavuk suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın.

6. Terbiyesi için derin bi kaseye materyalleri alıp karıştırın.

7. Kaynayan çorbadan 1 kepçe ekleyip terbiyeyi açın ve tencereye ekleyip karıştırın.

8. En son böldüğünüz tavukları ve baharatları ek edip yaklaşık 10 dakika çorbayı kaynatın.

9. Üzerine nane ve toz biber yakıp güzelce karıştırın.


Barbunya pilaki tanımı


Materyaller:



  • Konserve barbunya


  • Yarım su bardağı zeytinyağı


  • 1 adet soğan


  • 1 adet orta uzunluk patates


  • 1 adet havuç


  • 1 yemek kaşığı domates salçası


  • 1 çay kaşığı şeker


  • 1 adet domates


  • 2-3 diş sarımsak


  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1. Soğanı küp biçiminde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip soğana karıştırın.

2. Salça ek edip 2 dakika kavurun. Patatesleri, havuçlarıküp küp doğrayın ve tencereye alın.

3. Tuz, şeker ve limon suyunu ek edin. Sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin.

4. Patatesler yumuşayınca barbunyaları ekleyin 5 dakika daha kaynatın.

5. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirdikten daha sonra servis tabağına aktarın. Üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.


Zerdeçallı pilav tanımı


Materyaller:



  • 2 su bardağı pirinç


  • 1 çorba kaşığı tereyağı yada 4 çorba kaşığı zeytinyağı


  • 1 çay kaşığı zerdeçal


  • 4 su bardağı su


  • Tuz
Nasıl Yapılır?

1. Pirinci yeterlice yıkayıp, suyunu süzün. Yapışmaz yüzeyli bir tencereye yağı alıp pirinci kavurun.

2. Zerdeçalı 1 çay bardağı suda açıp, kalan suyla birlikte tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayın.

3. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Pilavı 5-10 dakika demlendirip servis yapın.


‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öbür menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
 
Üst