Jaishankar: Volatilite ve Belirsizlik Çağında Küresel Ekonominin Riskini Azaltmak Önemli

Beykozlu

New member
S Jaishankar’ın sözleri, Hindistan-AB Ticaret ve Teknoloji Konseyi toplantısının ardından geldi (Dosya)


Brüksel:

Dışişleri Bakanı S Jaishankar, oynaklık ve belirsizlik çağında, küresel ekonominin risklerini azaltmanın ve yine de çok sorumlu bir büyüme olmasını sağlamanın önemli olduğunu söyledi.

Onun sözleri, Salı günü Brüksel’de düzenlenen Hindistan-AB Ticaret ve Teknoloji Konseyi’nin (TTC) ilk toplantısının ardından geldi.

Hindistan tarafında Bay Jaishankar, Ticaret ve Sanayi Bakanı Piyush Goyal ve İletişim, Elektronik ve Bilişim Bakanı Rajeev Chandrasekhar’ın eş başkanlık ettiği toplantıda stratejik teknolojiler, dijital yönetişim ve yeşil enerji teknolojilerinin kilit odak alanları ele alındı.

Bay Jaishankar bunu “çok iyi bir toplantı” olarak nitelendirdi.

Jaishankar, “Çok güçlü bir başlangıç oldu. Ve yaptığımız şeyin bir bağlamı var. Bu oynaklık ve belirsizlik çağında, küresel ekonominin risklerini azaltmak ve yine de çok sorumlu bir büyüme olmasını sağlamak önemlidir.” medyaya söyledi.

“Yani, dirençli ve güvenilir tedarik zincirleri, dijital alanda güven ve şeffaflık ile ilgili olarak tartıştığımız konuların çoğu; bugün küresel bir yetenek havuzundan en iyi şekilde nasıl yararlanacağımıza odaklanmamız gerekecek. ekonomi” dedi.

Toplantı sırasında bir meslektaşının bunu teknoloji tarafından şekillendirilecek bir on yıl olarak tanımladığını söyledi.

“Ve çabamız, tüm zorluklarıyla birlikte bu çağda küreselleşmenin güçlü kalmasını, açık ekonomiler olarak kalmamızı ve çeşitli alanlarda ilerleyebilmemizi sağlamak için güvenilir bir işbirliği yaratmaktı” dedi.

“Bugün bir araya gelen üç çalışma grubumuz var. Paydaşlarla istişare yaptık. Ve bence en önemlisi, nasıl ilerleyeceğimize dair net bir planımız ve takvimimiz vardı” diye ekledi.

Toplantıda yaptığı açılış konuşmasında Jaishankar, Hindistan-AB Ticaret ve Teknoloji Konseyi’nin (TTC), kritik alanlara odaklanması nedeniyle Hindistan ile Avrupa Birliği arasındaki stratejik ortaklıkta önemli bir kilometre taşı olduğunu söyledi.

“Biz açıkça birbirimiz için önemli ortaklarız, ancak TTC’nin temsil ettiği şey, hem küresel ekonomi hem de küresel güvenlik için kritik olan kilit alanlara odaklanmaktır” dedi.

“Bugünkü zorluk, sorumlu büyüme ve riskten arındırılmış küresel ekonominin ikili gerekliliklerini aynı anda ele almaktır. Bu, dayanıklı ve güvenilir tedarik zincirlerinin ve küresel üretim ve büyümenin ek itici güçlerinin teşvik edilmesi anlamına gelir. Çapraz dahil olmak üzere dijital alanda güven ve şeffaflığın sağlanması anlamına gelir. Bu, düşük karbonlu büyümeyi benimsemek ve bunun kritik kırılganlıklar yaratmamasını sağlamak anlamına geliyor” dedi.

Jaishankar, TTC stratejik teknolojileri, dijital yönetişim ve bağlanabilirlik temiz ve yeşil enerji teknolojileri ve dayanıklı değer zincirlerinin odak alanlarının her birinde Hindistan’ın yenilik, üretim ve dağıtım açısından paylaşacak deneyimlere sahip olduğunu söyledi.

Bakan, Hindistan’ın her açıdan ve ayrıca küresel yetenek havuzu üzerindeki etkisiyle ilgili olarak oynayacağı çok önemli bir rolün altını çizdi.

İlgili alanlarda hem politika hem de iş kararlarına varmamız için TTC’nin bu konuda borsalar için çok önemli bir platform haline gelmesini bekliyoruz” dedi.

Jaishankar toplantıdan sonra tweet attı, “Son derece verimli 1. Hindistan-AB Ticaret ve Teknoloji Konseyi toplantısını yeni tamamladım. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcıları @vestager ve @VDombrovskis’e Hindistan Bakanlar heyetine ev sahipliği yaptıkları için teşekkür ederiz.”

“Stratejik teknolojiler, dijital yönetişim ve bağlanabilirlik; temiz ve yeşil enerji teknolojileri; dirençli değer zincirleri üzerine tartışmalarımız gerçekten anlamlıydı. Ekonomik güvenlik; bağlantı ve küresel ekonomiyi riske atmak da dahil olmak üzere üçüncü ülkelerde işbirliği konularında görüş alışverişinde bulunduk. Bu mekanizmanın daha da ileriye gideceğinden eminiz. Stratejik ortaklığımıza enerji verin” diye tweet attı.

TTC, geçen yıl Nisan ayında Hindistan’a yaptıkları ziyarette Başbakan Narendra Modi ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen tarafından başlatıldı.

TTC altında üç Çalışma Grubunun oluşturulmasına yol açtı: Stratejik Teknolojiler, Dijital Yönetişim ve Dijital Bağlantı Çalışma Grubu; Yeşil ve Temiz Enerji Teknolojileri Çalışma Grubu; ve Ticaret, Yatırım ve Dirençli Değer Zincirleri Çalışma Grubu.

()
 
Üst