İftara Ne Pişirsem Diye Düşünüyorsanız, Sizin İçin Oluşturduğumuz Pratik Yemek Tanımlarına Bakabilirsiniz

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem?’ Diye düşünenlere özel epeyce pratik ve kolay yemek tanımlarıyla günün menüsü: Şehriye çorbası, krep dürüm, marinara sos ve irmik topları…????


Şehriye çorbası tanımı


Materyaller:



  • Zeytinyağı


  • 1 kase domates sos yada 2-3 adet rendelenmiş domates


  • 1 yemek kaşığı salça


  • 1,5 tatlı kaşığı nane


  • 1 su bardağı şehriye


  • 1 lt su yada et suyu


  • Tuz ve pul biber
Nasıl Yapılır?

1. Zeytinyağı kızdıktan daha sonra domates sosunu döküyoruz.

2. Domates sos kaynayınca salça ekleyip kavuruyoruz ondan sonrasında naneleri ekleyip kavuruyoruz.

3. Sıcak suyu ekleyip kaynadıktan daha sonra tuz pul biber ve şehriyeleri ekliyoruz. Şehriyeler yumuşadıktan daha sonra servis yapabilirsiniz (Çorbayı ortada karıştırın şehriyeler yapışabilir.).


Krep dürüm tanımı


Gereçler:

İç harcı:



  • 2-3 dilim beyaz peynir


  • 2 dilim hindi füme
Krep materyalleri:


  • 1 çay bardağı süt


  • 3 tepeleme yemek kaşığı tam buğday unu


  • 1 çay kaşığı kabartma tozu


  • Biraz tuz


  • 1 adet yumurta


  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Nasıl Yapılır?

1. Peynir ile hindi fümeleri dilimleyelim. Başka yandan krepleri yapalım.

2. Yumurta ile sütü yeterlice çırpalım ve yavaş yavaş unu ekleyelim.

3. Tüm krep materyallerini derin bir kasede karıştıralım.

4. Kepçe sayesinde yağladığımız tavaya aktaralım.

5. Kısık ateşte artlı önlü pişirelim.

6. ondan sonrasında kreplerin içine peynirleri ve hindi fümeyi ekleyip saralım.


Marinara sos tanımı


Gereçler:



  • 4 adet domates


  • 1 yemek kaşığı domates salçası


  • 1 adet yeşil biber


  • 1 adet soğan


  • 1 diş sarımsak


  • 2,5 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 1/2 çay kaşığı tuz


  • 1 çay kaşığı iri çekilmiş karabiber


  • 1/4 çay kaşığı kekik
Nasıl Yapılır?

1. Domateslerin kabuklarını soyun.

2. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri rendeleyin yahut rondodan geçirerek püre kıvamına getirin.

3. Sosu hazırlayacağınız tavayı ısıtın. Isınan tavaya zeyti yağını ek edin ve 10-12 saniye daha sonra soğan ve sarımsağı ek ederek soteleyin.

4. Domates rendesini, domates salçasını ve öteki gereçleri ek edip sos çekene kadar karıştıra karıştıra pişirin.

5. Sosunuz çekerek kıvam alınca ocaktan alın ve dilediğiniz üzere servis edin.


İrmikli lokum tanımı


Materyaller:



  • 2,5 su bardağı süt


  • Yarım su bardağı şeker


  • 1 çay bardağı irmik


  • 1 paket vanilya


  • Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?

1. İrmik, süt ve şeker tencerede karıştırılarak pişirilir.

2. Koyu kıvam alınca ocaktan alınır ve vanilya eklenir, soğumaya bırakılır.

3. Soğuduktan daha sonra eller ıslatılarak ceviz büyüklüğünde toplar yapılır.

4. Şekillendirilen lokumlar hindistan cevizine bulanır.


‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Başka menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
 
Üst