Hisse Senedi Yatırım Fonu Girişleri 9 Ayın En Yüksek Seviyesine Ulaştı

Beykozlu

New member
Şubat ayrıca, karşılıklı fon planlarına girişlerin art arda 24. ayına tanık oldu. (temsili)


Yeni Delhi:

Hisse senedi yatırım fonları Şubat ayında 15.685 Rs çekerek, hisse senedi piyasalarındaki önemli dalgalanmaya rağmen dokuz ayın en yüksek net infüzyonu oldu.

Bu, Ocak’ta görülen 12.546 Rs’lik girişten ve Aralık’ta bildirilen 7.303 Rs’lik girişten daha yüksek.

Hindistan Yatırım Fonları Birliği’nin (Amfi) Cuma günü gösterdiği verilere göre, Şubat ayrıca öz sermaye odaklı yatırım fonu programlarına art arda 24. ayda girişler gördü.

Hisse senedi fonlarına sağlıklı girişle desteklenen yatırım fonu endüstrisi, Şubat ayında 9.575 Rs’lik bir giriş gördü.

Verilere göre, öz sermaye programlarındaki toplam net akış 15.685 Rs olarak gerçekleşti. Bu, öz sermaye fonlarının 18.529 Rs çektiği Mayıs 2022’den bu yana en yüksek seviyeydi.

FYERS Araştırma Başkanı Gopal Kavalireddi, yatırımcıların, Yabancı Portföy Yatırımcısı (FPI) çıkışlarından kaynaklanan hisse senedi piyasalarındaki dalgalanmaya karşı disiplinli bir şekilde yatırım yapmaya devam ettiğini söyledi.

Ayrıca, SIP’nin (Sistematik Yatırım Planı) katkısı, Ekim 2022’den bu yana her ay ortalama 13.000 Rs crore-mark’ın üzerindedir.

Öz sermaye fonları içinde, tematik veya sektörel fonlar 3.856 Rs’lik bir giriş gördü, ardından küçük sermayeli fonlar (2.246 Rs) ve çok büyük fonlar (1.977 Rs) izledi.Hisse senetlerinin yanı sıra, Endeks fonları, toplam 6.244 Rs akışla yatırımcının ilgisini çekmeye devam ediyor.

Buna ek olarak, Altın Borsası Yatırım Fonları (ETF’ler), 165 Rs crore’luk bir infüzyon gerçekleştirdi.

Kavalireddi, “Faiz oranlarının mevcut seviyelerden yükselmesi beklenirken, yatırımcılar tahsislerini kısa ve uzun vadeli fonlar arasında karıştırdıkça borç fonları çıkışlara tanık olmaya devam etti.” dedi.

Genel olarak, borç fonları, Ocak ayındaki 10.316 Rs’lik bir çıkışa kıyasla geçen ay 13.815 Rs’lik net bir geri çekilme gördü.

Likit fon çıkışları, incelenmekte olan ayda 11.304 Rs ile en yüksek seviyedeydi, ardından 2.430 Rs ile ultra kısa vadeli fonlar ve 1.904 Rs ile düşük vadeli fonlar geldi.

“Enflasyon iki aylık bir soğumanın ardından yükselirken, RBI gelişen duruma karşı temkinli ve yaklaşan politika toplantılarında oranları artırmayı tercih edebilir. Enflasyonu dizginlemek için daha uzun süre varsa, nihai faiz oranı yüzde 6’ya ulaşabilir ve bu da sermayenin ABD dışındaki piyasalardan daha fazla kaçışına neden olabilir” dedi.

42 oyunculu yatırım fonu endüstrisinin Yönetim Altındaki Varlıklar (AUM), Ocak ayı sonundaki 39,62 lakh crore’den Şubat ayı sonunda 39,46 lakh crore’ye marjinal bir düşüş gösterdi.


()


Günün Öne Çıkan Videosu



Piyasalar İçin 6 Aydan Uzun Sürenin En Kötü Haftası
 
Üst