Hindistan Önümüzdeki 20 Yılda 31.000 Pilota İhtiyaç Duyabilir: Boeing

Beykozlu

New member
Geçen Eylül ayında Boeing, Hindistan’ın hava trafiği büyümesinin 2040’a kadar yüzde 7 civarında olacağını tahmin etmişti. (Dosya)


Bombay:

ABD’li uçak üreticisi Boeing, uçak orijinal ekipman üreticilerinin artan sipariş defteri nedeniyle Hindistan’ın önümüzdeki 20 yıl içinde 31.000 pilota ve yaklaşık 26.000 tamirciye ihtiyaç duyabileceğini söyledi.

Buradaki bir CII etkinliğinin oturum aralarında konuşan Boeing Hindistan Başkanı Salil Gupte, Güney Asya bölgesinin önümüzdeki 20 yıl içinde küresel olarak en hızlı büyüyen pazar olmaya devam etmesinin beklendiğini söyledi.

Salil Gupte gazetecilere verdiği demeçte, “Hindistan’ın önümüzdeki 20 yıl içinde gelen uçaklarla ilgilenmek için 31.000’den fazla pilota ve 26.000 tamirciye ihtiyacı olacak. Bu, Hindistan’ın büyüme öyküsünün uçaklar (siparişler) kadar önemli bir parçası” dedi.

Hindistan’ın hava trafiğindeki büyüme göz önüne alındığında, hem havaalanlarını içeren sert altyapı hem de diğerlerinin yanı sıra pilotları içeren kritik altyapı olmak üzere altyapıyı sağlam hale getirmeye çok odaklanmak gerektiğini söyledi.

Burada, Tata Group’un sahip olduğu Air India’nın geçen ay hem Boeing hem de Avrupa’nın havacılık devi Airbus’a toplam 470 uçak siparişi verdiğini duyurmasından bahsedilebilir.

Geçen Eylül ayında Boeing, Hindistan’ın hava trafiği büyümesinin 2040’a kadar yüzde 7 civarında olacağını tahmin etmişti.

Pandemiden çıktıktan sonra hava yolculuğu talebindeki toparlanmanın dünyayı hayrete düşürdüğünü ve Boeing’in mali krizin hava yolculuğu büyümesi üzerinde herhangi bir etkisi görmediğini de söyledi.

Salil Gupte, “ABD, Avrupa ve diğerlerinin banka durumunun sonuçlarının ne olacağını bilmek için henüz çok erken. Bu aşamada, havacılığa olan talepte gerçekten bir yavaşlama görmüyoruz” diye ekledi.

Hindistan’da Boeing için dar gövde uçaklar için çok büyük bir pazar var” dedi ve ekledi, “Önümüzdeki 20 yıl içinde pazarın yüzde 90’ı (kadar) dar gövde pazarı olacak ve biz de öyle olmasını bekliyoruz. her kampanyada (uçak siparişi) olanlar için rekabet etmekte başarılı olun.” Salil Gupte, Boeing’in dünya çapında geniş gövdeli (çift koridorlu) uçak segmentinde lider konumda olduğunu ve Hindistan dahil tüm pazarlarda liderliğini sürdüreceğini de vurguladı.

()
 
Üst