Hazır patlıcan mevsimi yaklaşırken akşam menülerine islim kebabını ekleme vakti geliyor. Bu mükemmel yemeğe özetlemek gerekirse, patlıcanla köftenin harika ahengi desek yerinde bir tabir olur. Lakin fırında islim kebabının lezzetini anlatmaya muhakkak sözler yetmez. Lezzeti ve sunumu ile konuk soflarını taçlandıran fırında islim kebabı, sosuna varıncaya kadar damakları çatlatan tipten bir yemek. Hem midenizi tıpkı vakitte gözünüzü bayram ettirecek fırında islim kebabı tanımı: islim kebabı nasıl yapılır? İşte en hoş fırında islim kebabı tarifi…
Fırında islim kebabının güç bir tanım üzere göründüğüne bakmayın, fakat hazırlama aşmasında birazcık vaktinizi alabileceğini söyleyebiliriz. Şayet elinizi çabuk tutarsanız azamî 30 dakikada islim kebabını hazırlayarak yemeği fırına verebilirsiniz. Fırında islim kebabı, et ve zerzevatın buluştuğu hoş bir ana yemektir. Konuklarınız için islim kebabı hazırlamayı düşünüyorsanız muhtemelen yanında pilav, salata üzere kurtarıcı lezzetlerle menünüzü zenginleştirecekseniz. Öyleyse ziyafet başlamadan evvel islim kebabı nasıl yapılır gelin bu sorunun karşılığına yakından bir göz atalım.
Gereçler
• 4-5 adet patlıcan
Köftesi için;
• 1 adet soğan
• 500 gram kıyma
• 1 adet yumurta
• 2 çorba kaşığı galeta unu
• Bir ölçü maydanoz
• 2 diş sarımsak
• Tuz
• Kimyon
• Karabiber
• Pul biber
Sosu için;
• Birer yemek kaşığı biber ve domates salçası
• 2 bardak sıcak su
• Tuz
Üzeri için;
• Çeri domates ve biber
İslim Kebabı Nasıl Yapılır?
• Köfteyi hazırlamak için gerekli tüm gereçleri güzelce yoğurup ceviz büyüklüğünde modüller kopararak form verin. Köfteler bir köşede dinlenirken patlıcanları alacalı soyarak ince şeritler formunda dilimlere kesin. Akabinde patlıcanları 15-20 dakika tuzlu suda bekletin. Patlıcanları süzdükten daha sonra hafifçeçe yağda kızartın. Patlıcanın akabinde köfteleri de hafifçeçe kızartın.
• Patlıcanları bir dikey bir yatay olacak biçimde yerleştikten daha sonra ortasına 2 adet köfte koyup üzerlerini patlıcanla sarın. ondan sonrasında üzerlerine yeşilbiber ve çeri domatesleri kürdan sayesinde yerleştirin. Biber ve domates salçalı sosunu da döktükten daha sonra 200 derece fırına verip yaklaşık 30 dakika pişmesini sağlayın.
Afiyet olsun.
Fırında islim kebabının güç bir tanım üzere göründüğüne bakmayın, fakat hazırlama aşmasında birazcık vaktinizi alabileceğini söyleyebiliriz. Şayet elinizi çabuk tutarsanız azamî 30 dakikada islim kebabını hazırlayarak yemeği fırına verebilirsiniz. Fırında islim kebabı, et ve zerzevatın buluştuğu hoş bir ana yemektir. Konuklarınız için islim kebabı hazırlamayı düşünüyorsanız muhtemelen yanında pilav, salata üzere kurtarıcı lezzetlerle menünüzü zenginleştirecekseniz. Öyleyse ziyafet başlamadan evvel islim kebabı nasıl yapılır gelin bu sorunun karşılığına yakından bir göz atalım.
Gereçler
• 4-5 adet patlıcan
Köftesi için;
• 1 adet soğan
• 500 gram kıyma
• 1 adet yumurta
• 2 çorba kaşığı galeta unu
• Bir ölçü maydanoz
• 2 diş sarımsak
• Tuz
• Kimyon
• Karabiber
• Pul biber
Sosu için;
• Birer yemek kaşığı biber ve domates salçası
• 2 bardak sıcak su
• Tuz
Üzeri için;
• Çeri domates ve biber
İslim Kebabı Nasıl Yapılır?
• Köfteyi hazırlamak için gerekli tüm gereçleri güzelce yoğurup ceviz büyüklüğünde modüller kopararak form verin. Köfteler bir köşede dinlenirken patlıcanları alacalı soyarak ince şeritler formunda dilimlere kesin. Akabinde patlıcanları 15-20 dakika tuzlu suda bekletin. Patlıcanları süzdükten daha sonra hafifçeçe yağda kızartın. Patlıcanın akabinde köfteleri de hafifçeçe kızartın.
• Patlıcanları bir dikey bir yatay olacak biçimde yerleştikten daha sonra ortasına 2 adet köfte koyup üzerlerini patlıcanla sarın. ondan sonrasında üzerlerine yeşilbiber ve çeri domatesleri kürdan sayesinde yerleştirin. Biber ve domates salçalı sosunu da döktükten daha sonra 200 derece fırına verip yaklaşık 30 dakika pişmesini sağlayın.
Afiyet olsun.