Dünyanın Dört Bir Yanından Ölmeden Evvel Denenmesi Gereken Birbirinden Enteresan ve Lezzetli Yemekler

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Hiç merak ettiniz mi, öteki coğrafyalarda ve farklı kültürlerde yaşayan beşerler neler yiyip içiyor? Dünyanın dört bir yanından ölmedilk evvel denenmesi gereken yiyecekleri sizler için derledik! ????????


Kaynak: https://www.buzzfeed.com/sumedha_bhar…

1. Kuzey Meksika’dan Machaca. Machaca, Kuzey Meksika ve Güneybatı Amerika’da yapılan kurutulmuş ettir. Çoklukla baharatlı sığır yahut domuz eti, kurutulur ve akabinde lokal mutfaklarda kullanılır.


2. İran’dan Fesenjan. Nar-ceviz sosunda ekseriyetle tavukla yapılan bir İran yahnisi. Tıpkı anda yavaşça tatlı, keskin ve tuzlu değişik tat kombinasyonlarını barındıran dayanılmaz bir yiyecek.


3. Hindistan’dan Saag Paneer. Bir tıp zerzevat yemeği olan Saag, naan ekmeğiyle bana bana yenir!


4. İrlanda sodalı ekmeği. Aziz Patrick Günü ve Paskalya’nın gözbebeği olan bu ekmek bildiğiniz ekmeklerden çok farklı.


5. Amerika’dan Maryland mavi yengeçlerinden yapılmış yengeç kekleri.


6. Brezilya ve Portekiz’den Feijoada. Feijoada, sığır eti ve domuz eti ile yapılan bir fasulye güvecidir.


7. Kore’den haşlanmış yumurta salatası. Bildiğinizden hayli fazlaca farklı bir yumurta salatası!


8. İngiltere’den Toad in the hole. Patates püresi ve sos ile Yorkshire pudinginde pişirilmiş sosisler.


9. Polonya ve Ukrayna’dan Borscht (pancar çorbası). Bu çorba Doğu Avrupa’da yaygın olan, Ukrayna mutfağından bir çorbadır. Borcun içerdiği sebzeler kemikli sığır etinin suyunda pişirilir. Rengini pancardan almaktadır.


10. Polonya’dan Pierogi ve Gibanica. Gibanica tüm Balkanlar’da tanınan olan klâsik bir hamur işidir. Pierogi ise un, yumurta, tulum peyniri, tereyağı, et suyu ve ceviz ortasından yapılan bir hamur yemeğidir.



Pierogi bununla birlikte Osmanlı Mutfağı’nda piruhi ismiyle kendine yer bulmuş ve fazlaca sevilmiştir!


Başka içeriklerimize de göz atabilirsiniz:
 
Üst