Sağlıklı ve formda bir beden için şekerden uzak durmak gerekmektedir. Biz de diyet bozdurmayan ve rafine şekersiz tatlı tanımlarını buraya derledik. İşte, rafine şekersiz tatlılar ve tanımları…
1. Uzun mühlet tok kalmanızı sağlayacak!
Yulaflı Meyveli Bar Tanımı
Materyaller
Şekersiz Kurabiye Tanımı
Gereçler
Şekersiz Kek Tanımı
Gereçler
Şekersiz Sütlaç Tanımı
Gereçler
Şekersiz Brownie Tanımı
Materyaller
Şekersiz Dondurma Tanımı
Materyaller
Fıstık Ezmeli Sufle Tanımı
Materyaller
Limonlu ve Hindistan Cevizli Güç Topları Tanımı
Materyaller
Unsuz Şekersiz İncirli Muffin Tanımı
Gereçler
Muzlu Chia Puding Tanımı
Materyaller
1. Uzun mühlet tok kalmanızı sağlayacak!
Yulaflı Meyveli Bar Tanımı
Materyaller
3 su bardağı yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı bal
1 adet yumurta
1 kâse kuru çilek
1 tatlı kaşığı tarçın
1 kâse yaban mersini
1 avuç badem
1 avuç fındık
Kuru meyveleri isteğinize nazaran arttırabilirsiniz.
Yulaf ezmesini yavaşça iri kalacak biçimde robotta çektirin. Taze meyve kullanacaksanız, onları doğrayın.
Kuru meyveleri yavaşça canlı kalacak biçimde parçalayın. Bütün gereçleri yeterlice karıştırın.
Harcı yağlı kâğıt serili dikdörtgen borcama dökün. Üzerini kaşıkla bastırın.
Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Denetimli pişirmenizde yarar var.
Fırından çıktıktan daha sonra en az 1 saat dinlendirin. Dilek ettiğiniz boyutta kesip servis edin. Afiyet olsun.
Şekersiz Kurabiye Tanımı
Gereçler
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1,5 çay bardağı pekmez
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay kaşığı tarçın
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
2,5-3 su bardağı un
1 çay kaşığı zencefil
1 paket kabartma tozu
Derin bir kaba tereyağını alın ve krema kıvamını alana kadar mikserle çırpın.
Yumurtayı ek edin ve çırpma sürecini sürdürün. Pekmezi azar azar ekleyin.
Zeytinyağını da ek edin. Nişasta ve unu eleyerek ekleyin. Unu denetimli ekleyin.
Spatula ile düzgünce karıştırın. Kabartma tozunu ve baharatları ek edin.
Hamuru streç sinemayla kapatın. Buzdolabında 30 dakika boyunca dinlendirin.
Çıkarıp ceviz büyüklüğünde modüller alın. Biçim vererek yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Oda sıcaklığında dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.
Şekersiz Kek Tanımı
Gereçler
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
1 adet muz
14 adet hurma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım su bardağı süt
4 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı fındık içi
1 çay kaşığı vanilya özütü
2 damla limon suyu
Hurmaları çekirdeklerinden ayırın. Bir kaba aktarın ve üzerine yarım çay bardağı sıcak su ekleyin.
10 dakika yumuşattıktan daha sonra hurmaları blenderdan geçirin ve püre haline getirin.
Yumurtaları bir kabın içine kırın. Köpürene kadar çırpma teli ile karıştırın.
Oda sıcaklığındaki tereyağı ve zeytinyağını içerisine ekleyin. Güzelce çırpın.
Sütü ve püre haline gelmiş hurmaları ek edin. Muzu ekleyin ve kaşık yardımı ile ezin.
Fındık içlerinin birazını un haline gelene kadar rondodan geçirin. Çektiğiniz fındığı, kakaoyu, unu ve vanilya özütünü içerisine ek edin.
İri bıraktığınız fındıkları, limon suyunu ve karbonatı ekleyip karıştırın. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında içi yavaşça nemli olana kadar pişirip servis edin. Afiyet olsun.
Şekersiz Sütlaç Tanımı
Gereçler
Yarım çay bardağı basmati pirinç
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı nişasta
2 dolu yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı su
Pirinci uygunca yıkayın ve tencereye aktarın. Üzerine 2 çay bardağı su ekleyin ve pişirin.
Pirinçler suyunu çekince sütü ve suyu ekleyin. 20 dakika boyunca kaynatın.
Tabanının tutmaması için orta ara karıştırmayı unutmayın. Suda erittiğiniz nişastayı da ek edin.
Ocaktan alın. İçerisine vanilya, bal ve tarçın ekleyip karıştırın. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.
Şekersiz Brownie Tanımı
Materyaller
Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık içi
150 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
Yarım su bardağı tam buğday unu
3/4 su bardağı keçiboynuzu pekmezi
2 adet olgun muz
2 adet yumurta
Bitter çikolatayı benmari yordamı erittikten daha sonra içerisine Hindistan cevizi yağı ekleyin.
Muzu ezin ve püre haline getirin. Keçi boynuzu pekmezini ilave edin ve karıştırın.
Çikolata ve yumurtaları ekleyip güzelce çırpın. Kakao ve unu ek edin. Spatula yardımı ile karıştırın.
Son olarak fındık içini de ekleyin. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın kabına harcı dökün.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.
Şekersiz Dondurma Tanımı
Materyaller
4 adet muz
1 yemek kaşığı bal
7-8 adet ceviz içi
Muzları soyun ve orta büyüklükte dilimleyin. Buzdolabı poşetine aktarın.
Dondurucuda 1 gece boyunca bekletin. Donan muzları oda sıcaklığında bekletin.
Akabinde robota donan muzları aktarın. Muzları püre haline gelene kadar ezdirin.
Kremamsı kıvam aldığında içerisine bal ek edin. Üzerini cevizlerle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Fıstık Ezmeli Sufle Tanımı
Materyaller
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi
2 yemek kaşığı bal
Sufle kaplarını yağlamak için tereyağı
1 tatlı kaşığı kakao tozu
Yumurta beyazını bir kaba aktarın ve köpük köpük olana kadar çırpın. Başka bir kapta fıstık ezmesi ve balı karıştırın.
Yumurta beyazını fıstık ezmesine yavaş yavaş aktarın. Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın.
hafifçeçe kakao tozu serpin. Hazırladığınız karışımı kaplara hisse edin.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Limonlu ve Hindistan Cevizli Güç Topları Tanımı
Materyaller
70 gram badem
70 gram kaju
10 adet hurma
40 gram rendelenmiş Hindistan cevizi
45 gram yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
1 adet limonun suyu
Badem ve kaju fıstıklarını farklı kaplara alın. 15 dakika suda bekletin.
Küçük modüllere ayırın. Hurma, yulaf ezmesi ve Hindistan cevizi rendesini bir kaba alın.
Badem ve kaju fıstıkları içerisine aktarın. Hepsini rondoda yeterlice karıştırın.
Son olarak Hindistan cevizi yağı ve limon suyunu ek edin. Ellerinizi ıslatıp hamuru top haline getirin. Afiyetle tüketin.
Unsuz Şekersiz İncirli Muffin Tanımı
Gereçler
5 adet kuru incir
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
1 su bardağı öğütülmüş fındık
1,5 su bardağı öğütülmüş badem
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi
1 tatlı kaşığı sıvı aroma verici portakal
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Muffin kalıplarını içerisine dizin.
Kuru inciri iri kesimler haline getirip mutfak robotundan geçirin.
Üzerine sütü ek edin ve püre haline gelene kadar karıştırın.
Çırpma kabına yumurtayı ekleyin ve mikserin yüksek döneminde 2 dakika çırpın.
Üzerine badem, fındık, kakao ve kabartma tozu ekleyin. Pekmez ve portakal aromasını ekleyip mikserin orta zamanında çırpın.
Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin. 15 dakika pişirince fırından alın. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.
Muzlu Chia Puding Tanımı
Materyaller
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı chia tohumu
2 çorba kaşığı bal
Üzeri için yaban mersini
Gereçleri bir kavanoz içerisine alın. 10 dakika kadar çalkalayın.
Chia tohumları şişmeye başlayınca servis bardaklarına alın.
Buzdolabında soğutun. Servis ederken yaban mersini ile süsleyin. Toz tarçın da serpebilirsiniz. Afiyet olsun.