Diyet Bozdurmayan ve Rafine Şeker İçermeyen Birbirinden Şahane Tatlı Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Sağlıklı ve formda bir beden için şekerden uzak durmak gerekmektedir. Biz de diyet bozdurmayan ve rafine şekersiz tatlı tanımlarını buraya derledik. İşte, rafine şekersiz tatlılar ve tanımları…


1. Uzun mühlet tok kalmanızı sağlayacak!


Yulaflı Meyveli Bar Tanımı

Materyaller



  • 3 su bardağı yulaf ezmesi


  • 1 yemek kaşığı pekmez


  • 2 yemek kaşığı bal


  • 1 adet yumurta


  • 1 kâse kuru çilek


  • 1 tatlı kaşığı tarçın


  • 1 kâse yaban mersini


  • 1 avuç badem


  • 1 avuç fındık


  • Kuru meyveleri isteğinize nazaran arttırabilirsiniz.
Hazırlanışı


  • Yulaf ezmesini yavaşça iri kalacak biçimde robotta çektirin. Taze meyve kullanacaksanız, onları doğrayın.


  • Kuru meyveleri yavaşça canlı kalacak biçimde parçalayın. Bütün gereçleri yeterlice karıştırın.


  • Harcı yağlı kâğıt serili dikdörtgen borcama dökün. Üzerini kaşıkla bastırın.


  • Evvelden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Denetimli pişirmenizde yarar var.


  • Fırından çıktıktan daha sonra en az 1 saat dinlendirin. Dilek ettiğiniz boyutta kesip servis edin. Afiyet olsun.
2. Bağımlılık yapabilecek kadar leziz!


Şekersiz Kurabiye Tanımı

Gereçler



  • 1 adet yumurta


  • Yarım çay bardağı zeytinyağı


  • 1,5 çay bardağı pekmez


  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası


  • 1 çay kaşığı tarçın


  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı


  • 2,5-3 su bardağı un


  • 1 çay kaşığı zencefil


  • 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı


  • Derin bir kaba tereyağını alın ve krema kıvamını alana kadar mikserle çırpın.


  • Yumurtayı ek edin ve çırpma sürecini sürdürün. Pekmezi azar azar ekleyin.


  • Zeytinyağını da ek edin. Nişasta ve unu eleyerek ekleyin. Unu denetimli ekleyin.


  • Spatula ile düzgünce karıştırın. Kabartma tozunu ve baharatları ek edin.


  • Hamuru streç sinemayla kapatın. Buzdolabında 30 dakika boyunca dinlendirin.


  • Çıkarıp ceviz büyüklüğünde modüller alın. Biçim vererek yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.


  • Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Oda sıcaklığında dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.
3. Lezzetli mi lezzetli sağlıklı kek tarifi!


Şekersiz Kek Tanımı

Gereçler



  • 2 adet yumurta


  • 1 tatlı kaşığı karbonat


  • 1 adet muz


  • 14 adet hurma


  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • Yarım su bardağı süt


  • 4 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 su bardağı un


  • 4 yemek kaşığı kakao


  • Yarım su bardağı fındık içi


  • 1 çay kaşığı vanilya özütü


  • 2 damla limon suyu
Hazırlanışı


  • Hurmaları çekirdeklerinden ayırın. Bir kaba aktarın ve üzerine yarım çay bardağı sıcak su ekleyin.


  • 10 dakika yumuşattıktan daha sonra hurmaları blenderdan geçirin ve püre haline getirin.


  • Yumurtaları bir kabın içine kırın. Köpürene kadar çırpma teli ile karıştırın.


  • Oda sıcaklığındaki tereyağı ve zeytinyağını içerisine ekleyin. Güzelce çırpın.


  • Sütü ve püre haline gelmiş hurmaları ek edin. Muzu ekleyin ve kaşık yardımı ile ezin.


  • Fındık içlerinin birazını un haline gelene kadar rondodan geçirin. Çektiğiniz fındığı, kakaoyu, unu ve vanilya özütünü içerisine ek edin.


  • İri bıraktığınız fındıkları, limon suyunu ve karbonatı ekleyip karıştırın. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında içi yavaşça nemli olana kadar pişirip servis edin. Afiyet olsun.
4. Türk mutfağının en klasik tatlısı: Sütlaç!


Şekersiz Sütlaç Tanımı

Gereçler



  • Yarım çay bardağı basmati pirinç


  • 2 su bardağı süt


  • 1 çay kaşığı vanilya


  • 1 tatlı kaşığı nişasta


  • 2 dolu yemek kaşığı bal


  • 1 çay kaşığı tarçın


  • Yarım çay bardağı su
Hazırlanışı


  • Pirinci uygunca yıkayın ve tencereye aktarın. Üzerine 2 çay bardağı su ekleyin ve pişirin.


  • Pirinçler suyunu çekince sütü ve suyu ekleyin. 20 dakika boyunca kaynatın.


  • Tabanının tutmaması için orta ara karıştırmayı unutmayın. Suda erittiğiniz nişastayı da ek edin.


  • Ocaktan alın. İçerisine vanilya, bal ve tarçın ekleyip karıştırın. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.
5. İçinizin yağlarını eritecek fındıklı brownie!


Şekersiz Brownie Tanımı

Materyaller



  • Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık içi


  • 150 gram bitter çikolata


  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı


  • Yarım su bardağı tam buğday unu


  • 3/4 su bardağı keçiboynuzu pekmezi


  • 2 adet olgun muz


  • 2 adet yumurta
Hazırlanışı


  • Bitter çikolatayı benmari yordamı erittikten daha sonra içerisine Hindistan cevizi yağı ekleyin.


  • Muzu ezin ve püre haline getirin. Keçi boynuzu pekmezini ilave edin ve karıştırın.


  • Çikolata ve yumurtaları ekleyip güzelce çırpın. Kakao ve unu ek edin. Spatula yardımı ile karıştırın.


  • Son olarak fındık içini de ekleyin. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın kabına harcı dökün.


  • Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.
6. Dondurmayı kuru meyvelerle de süsleyebilirsiniz.


Şekersiz Dondurma Tanımı

Materyaller



  • 4 adet muz


  • 1 yemek kaşığı bal


  • 7-8 adet ceviz içi
Hazırlanışı


  • Muzları soyun ve orta büyüklükte dilimleyin. Buzdolabı poşetine aktarın.


  • Dondurucuda 1 gece boyunca bekletin. Donan muzları oda sıcaklığında bekletin.


  • Akabinde robota donan muzları aktarın. Muzları püre haline gelene kadar ezdirin.


  • Kremamsı kıvam aldığında içerisine bal ek edin. Üzerini cevizlerle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
7. İster fındık ister fıstık ezmesi ile birleştirin.


Fıstık Ezmeli Sufle Tanımı

Materyaller



  • 2 adet yumurta


  • 4 yemek kaşığı şekersiz fıstık ezmesi


  • 2 yemek kaşığı bal


  • Sufle kaplarını yağlamak için tereyağı


  • 1 tatlı kaşığı kakao tozu
Hazırlanışı


  • Yumurta beyazını bir kaba aktarın ve köpük köpük olana kadar çırpın. Başka bir kapta fıstık ezmesi ve balı karıştırın.


  • Yumurta beyazını fıstık ezmesine yavaş yavaş aktarın. Sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın.


  • hafifçeçe kakao tozu serpin. Hazırladığınız karışımı kaplara hisse edin.


  • Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
8. Şık manzarası ve unutması sıkıntı lezzetine bayılacaksınız.


Limonlu ve Hindistan Cevizli Güç Topları Tanımı

Materyaller



  • 70 gram badem


  • 70 gram kaju


  • 10 adet hurma


  • 40 gram rendelenmiş Hindistan cevizi


  • 45 gram yulaf ezmesi


  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı


  • 1 adet limonun suyu
Hazırlanışı


  • Badem ve kaju fıstıklarını farklı kaplara alın. 15 dakika suda bekletin.


  • Küçük modüllere ayırın. Hurma, yulaf ezmesi ve Hindistan cevizi rendesini bir kaba alın.


  • Badem ve kaju fıstıkları içerisine aktarın. Hepsini rondoda yeterlice karıştırın.


  • Son olarak Hindistan cevizi yağı ve limon suyunu ek edin. Ellerinizi ıslatıp hamuru top haline getirin. Afiyetle tüketin.
9. Mutfak mis üzere kek kokacak.


Unsuz Şekersiz İncirli Muffin Tanımı

Gereçler



  • 5 adet kuru incir


  • 1 çay bardağı süt


  • 2 adet yumurta


  • 1 su bardağı öğütülmüş fındık


  • 1,5 su bardağı öğütülmüş badem


  • 1 yemek kaşığı kakao


  • 1 paket kabartma tozu


  • 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi


  • 1 tatlı kaşığı sıvı aroma verici portakal
Hazırlanışı


  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. Muffin kalıplarını içerisine dizin.


  • Kuru inciri iri kesimler haline getirip mutfak robotundan geçirin.


  • Üzerine sütü ek edin ve püre haline gelene kadar karıştırın.


  • Çırpma kabına yumurtayı ekleyin ve mikserin yüksek döneminde 2 dakika çırpın.


  • Üzerine badem, fındık, kakao ve kabartma tozu ekleyin. Pekmez ve portakal aromasını ekleyip mikserin orta zamanında çırpın.


  • Hazırladığınız hamuru muffin kalıplarına paylaştırın ve pişirin. 15 dakika pişirince fırından alın. Çabucak servis edin. Afiyet olsun.
10. Son vakit içinderda pek tanınan bu tadı da deneyin.


Muzlu Chia Puding Tanımı

Materyaller



  • 2 su bardağı süt


  • 3 çorba kaşığı chia tohumu


  • 2 çorba kaşığı bal


  • Üzeri için yaban mersini
Hazırlanışı


  • Gereçleri bir kavanoz içerisine alın. 10 dakika kadar çalkalayın.


  • Chia tohumları şişmeye başlayınca servis bardaklarına alın.


  • Buzdolabında soğutun. Servis ederken yaban mersini ile süsleyin. Toz tarçın da serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
 
Üst