Çocukların Müptela Olacağı Olağanüstü Tatlı Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Çocuklar için, tatlıları daha eğlenceli ve kusursuz bir hale getirelim istedik. Sizin için, birbirinden hoş ve nefis tatlı tanımları hazırladık. Bu listede reçel tanımından, kurabiye tanımına kadar birfazlaca farklı tatlı tanımı var. Siz de aşağıda derlemiş olduğumuz tatlı tanımlarından, sizin ve çocuğunuzun en güzeline giden tanımı seçip, mutfağa gidebilirsiniz. Hatta çocuğunuzla birlikte yaparak, gününüze renk katabilirsiniz. Haydi başlayalım bu biçimde.????


1. Süt Reçeli Tanımı (1 Kavanoz)


Süt Reçeli Tanımı Materyalleri



  • 200 ml toz şeker


  • 1 adet vanilya çubuğu


  • 1 litre inek sütü (tam yağlı)


  • 1 su bardağı toz şeker


  • 1 çay kaşığı karbonat
Süt Reçeli Tanımı Yapılışı

1.
İnek sütünü, vanilya çubuğunu ve şekeri tencereye alın.

2. Kısık ateşte, şeker eriyene kadar tahta kaşık ile karıştırın.

3. Süt göz göz olunca, karbonatı katın ve ocağın altını kısın.

4. Karbonat sütü kabartacaktır. Bu süreçte daima karıştırarak sütün sönmesini sağlayın. Yaklaşık 1 saat kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin.

5. Vanilya çubuğunu tencereden çıkarın. Kısık ateşte, orta ara karıştırarak 3 saat kadar daha pişirin.

6. Sütün üzerindeki köpükleri ortada temizleyin. Kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alın.

7. Pürüzsüz bir kıvam alması için son bir sefer karıştırın. Kuru bir kavanoza alın.

8. Soğuyunca, reçelin kapağını kapatıp, buzdolabında koruma edebilirsiniz. Süt reçeli hazır.


2. Süt Dilimi Tanımı (2 – 4 Kişilik)


Süt Dilimi Tanımı Malzemeleri



  • 100 ml şeker


  • 1 çay bardağı süt


  • 1 çay bardağı sıvı yağ


  • 3 adet yumurta


  • 2 yemek kaşığı kakao


  • 2 çay bardağı un


  • 1 paket kabartma tozu


  • 1 paket vanilya


  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için;


  • 200 ml krema


  • 1,5 yemek kaşığı bal


  • 1 paket krem şanti


  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi


  • 5 damla limon suyu
Süt Dilimi Tanımı Yapılışı

1.
Yumurta ile şekeri köpük köpük bir görünüm alana kadar çırpın.

2. Üzerine; sıvı yağ, süt, kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

3. Kek hamurunu, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dökün, spatula yardımı ile yayın.

4. Tepsiyi birkaç defa tezgaha vurarak, içerisindeki havayı çıkartın. Evvelden ısıttığınız 180 derece fırında, 10 dakika boyunca pişirin.

5. Krema için; sıvı krema ve krem şantiyi bir kaba alın. Yoğunlaşana kadar mikser yardımı ile çırpın.

6. Krema yoğunlaşınca üzerine hindistan cevizi, bal ve limon suyunu ekleyip çırpın.

7. Hazır olan kremanın üzerini streçleyip, 10 – 15 dakika boyunca dolapta dinlendirin.

8. Pişen keki tezgaha alın. Sıcaklığı çıkınca keki karşıt çevirip pişirme kağıdı üzerinden soyun.

9. Kenarlarını bıçak ile kesin ve düz olmasını sağlayın. Kaç adet süt dilimi elde etmek istiyorsanız, keki bu sayıya nazaran dilimleyin.

10. Kestiğiniz dilim modülüne evvel, kremayı sonrasındasında öteki kek modülünü koyarak kapatın. Süt dilimleri hazır. Afiyet olsun.


3. Bonibonlu Kurabiye Tanımı (8-10 Kişilik)


Bonibonlu Kurabiye Tanımı Gereçleri



  • 1 adet yumurta


  • 200 ml pudra şekeri


  • 125 gram tereyağı


  • 100 ml nişasta


  • 2 yemek kaşığı kakao


  • 1 paket kabartma tozu


  • 2 su bardağı un
Üzerisi için;

  • Bonibon
Bonibonlu Kurabiye Tanımı Yapılışı

1.
Pudra şekeri, yumurta ve tereyağını karıştırın.

2. Kakao, kabartma tozu, unu ve nişastayı ek edip, yogurun.

3. Elinize hal vererek, bonibonları üzerine yerleştirin.

4. Evvelce ısıtılmış fırında, 160 derecede 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.


4. Kaplumbağa Kurabiye Tanımı (6 Kişilik)


Kaplumbağa Kurabiye Tanımı Gereçleri



  • 250 gram tereyağı


  • 1 çay bardağı sıvı yağ


  • 2 çay bardağı pudra şekeri


  • 1 adet yumurta


  • 1 paket vanilya


  • 3 yemek kaşığı kakao


  • Yarım paket kabartma tozu


  • Damla çikolata


  • Aldığı kadar un
Kaplumbağa Kurabiye Tanımı Yapılışı

1.
Damla çikolata ve kakao hariç başka gereçleri karıştırıp yoğurun.

2. Hamurun 3’de birini ayırın. Kalan hamura kakao ekleyip bir daha yoğurun. Hamurları buzdolabı poşetine koyup, buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

3. Kakaolu hamurdan kaplumbağanın gövdesini yapın ve bıçak ile hal verin.

4. Beyaz hamurdan kaplumbağanın başını ve ayaklarını yaparak birleştirin. Damla çikolatadan göz yapın. Fırın tepsisine dizin.

5. tekrar buzdolabına alarak 15-30 dakika kadar bekletin.

6. 180 derece fırında, 10-15 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.


5. Cake Pops Tanımı (4 – 6 Kişilik)


Cake Pops Tanımı Materyalleri



  • 500 gram kakaolu kek


  • 200 ml krema


  • Çubuk
Üzerisi için;


  • 2 paket sütlü çikolata


  • Pasta süsleri
Cake Pops Tanımı Yapılışı

1.
Keki ufalayın. Üzerine kremayı ek edip karıştırın.

2. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp, yuvarlayın.

3. 30 dakika boyunca buzdolabında dinlendirin.

4. Çikolataları benmari adabı eritin. Benmari metodu erittiğiniz çikolatalara Cake popsları batırın. Üzerini pasta süsleri ile dilediğiniz üzere süsleyin.

5. Son olarak süslediğiniz topları, yeniden buzdolabına alın. Çikolata donunca istediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.


6. Muzlu Torttila Tanımı Gereçleri


Muzlu Torttila Tanımı Materyalleri



  • 1 paket bitter pul çikolata


  • 6 adet kepekli tortilla ekmeği


  • 4 adet muz
Muzlu Tortilla Tanımı Yapılışı

1.
Sütlü kesim çikolatayı benmari yordamında eritin.

2. Tortilla ekmeğini tezgaha alın. Üzerine erimiş çikolatayı sürün.

3. Soyduğunuz muzu yerleştirip, rulo halinde sarın. Afiyet olsun.


Bu İçerikler de İlginizi Çekebilir:
 
Üst