Brandenburg: Almanya ve İsrail’den genç BT profesyonellerini kuantum teknolojileri konusunda heyecanlandırmak istiyoruz

Felaket

New member
Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı’na (Haberler) bağlı Kuantum Gelecek Akademisi kapsamında 15 MINT öğrencisi, İsrailli 15 öğrenci ile kuantum teknolojileri hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere Şubat ayı sonunda bir haftalığına Tel Aviv’e gidecek.

Parlamenter Devlet Sekreteri Mario Brandenburg açıklıyor:

“Almanya ve İsrail’den genç BT profesyonellerini kuantum teknolojileri konusunda heyecanlandırmak istiyoruz. Çünkü kuantum teknolojileri 21. yüzyılın anahtar teknolojisidir. Trafik akışlarını gerçek zamanlı olarak planlamayı, piller için yeni malzemeler keşfetmeyi ve yeni ilaçlar geliştirmeyi mümkün kılmayı vaat ediyorlar. Araştırmaları için iki şey özellikle önemlidir: Yüksek nitelikli genç STEM öğrencileri ve dost yüksek teknoloji ülkeleri ile uluslararası değişim. Bu yılki Kuantum Gelecek Akademisi’ni İsrail ile birlikte düzenleyerek her ikisini de destekliyoruz. Katılımcılar, mesleki gelişimleri için çeşitli içgörüler ve bakış açıları alırlar. Ayrıca akademi onlara uluslararası ağ kurma fırsatı sunuyor. Bunu yaparken sadece Almanya ve İsrail’den gençlerin kuantum teknolojilerine ilgi duymasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda Almanya-İsrail dostluğunu da güçlendiriyoruz.”

Haberin Detayları

Quantum Futur Academy, Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı’nın (Haberler) genç yetenekleri ele aldığı ve desteklediği Quantum Futur programının bir parçasıdır. Bu yıl, Haberler akademiyi İsrail Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte yönetiyor. Tel Aviv’deki Alman Büyükelçiliği ve Alman-İsrail Vakfı da dahil olmak üzere her iki ülkedeki çeşitli ortak kuruluşlar tarafından desteklenmektedir. Akademinin ikinci bölümü Eylül ayında Münih’te gerçekleşecek.

Akademi, Haberler araştırma programı Quantum Systems’ın bir parçasıdır.

Daha fazla bilgi

www.quantentechnologies.de/quantum-future-academy-2023
 
Üst