Bir Hafta daha sonra Bile Taptaze! Ekmek ve Hamur İşlerinin Bozulmaması ya da Küflenmemesi için Pratik 9 Usul

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Her gün satın alınan ve çabucak her öğün tüketilen ancak küflenip bayatladıktan daha sonra da tüketilemeden çöpe giden eseri kestirim edebilirsiniz. Evet, her yemeğin yanında afiyetle yediğiniz ekmekler ve öbür hamur işi yiyecekler ne yazık ki süratlice bayatlayabiliyor fakat size vereceğimiz tüyolarla artık bu hamur işlerinin süratle bayatlamasını önleyebilirsiniz. Bu tüyolar yardımıyla hem en temel besin besini olan ekmeği gereksiniminiz kadar kullanıp israf etmeyecek hem bu sayede bütçenize katkı sağlayabileceksiniz. İşte, ekmek ve hamur işlerinizin bayatlamasını ve küflenmesini önleyecek en pratik yöntemler!


1. Artan ekmeği buzlukta saklayın.


Şayet tüketeceğinizden daha fazla ekmek satın aldıysanız ekmeği buzlukta saklamak bozulmasını önlemek için en pratik metotlardan biri. Artan ekmekleri ister dilimleyerek ister bütün biçimde dolapta 1 ay kadar müddetle saklayıp tüketmeniz mümkün. Ekmekleri yine kullanmadan evvel buzluktan yaklaşık 1 saat evvel çıkarmanız ise kâfi. Nasıl? Sizce de uygulaması fazlaca kolay bir sistem değil mi?


2. Ekmeği saklamak için bir ekmek kutusu edinebilirsiniz.


Ekmekler nemli ortamlarda daha süratli küflenmeye başlar. Bu yüzden ekmeği satın aldığınız poşette değil, ağzı kapalı bir ekmek kutusunda saklayabilirsiniz. Ayrıyeten ekmek kutusunu fırın ya da ocak üzere sıcak yerlerden uzak tutmaya ihtimam göstermelisiniz. Satın aldığınız ya da kendi hazırladığınız ekmekleri ekmek kutusuna koyduktan daha sonra kutunun ağzının sıkıca kapalı olduğundan ve hava almadığından emin olmanız gerekir. bu biçimdece ekmeklerin bayatlamasını ve küflenmesini önleyebilirsiniz.


3. Ekmeği ıslak bırakmayın.


Islak ellerle dokunduğunuz ekmeği poşete koyup saklarsanız küf oluşma suratını arttırırsınız. Bu yüzden ekmeklerinize ıslak ellerle dokunduktan daha sonra bu hamur işlerini ağzı kapalı olacak biçimde saklamamaya itina göstermelisiniz.


4. Hamur işlerini hazırlarken kullandığınız materyallere dikkat edin.


Hamur işi hazırlarken hamurun içine süt, yoğurt ve yumurta üzere süratli bozulabilecek gereçler koyarsanız hazırladığınız besinin tazeliğini uzun mühlet koruyamazsınız. Şayet hamur işlerinin daha taze kalmasını isterseniz süt yahut yoğurt üzere gereçlerden çok su ya da soda üzere gereçler ekleyebilir ve hamur işlerinin ömrünü bu türlü uzatabilirsiniz.


5. Meskende ekmek yapanlar, bu tüyo tam size nazaran!


Ekmeğinizi konutta kendiniz yapıp pişiriyorsanız ve ekmeklerin daha taze kalmasını istiyorsanız hamurun içine haşlayıp düzgünce ezdiğiniz patatesi ekleyebilirsiniz. Bu sayede konutta hazırladığınız ekmekler daha uzun müddet tazeliğini korur. bu biçimdece hem emeğinizi koruyabilir hem israfın önüne geçebilirsiniz!


6. Et eserleri ile hazırlanan hamur işlerini buzdolabında saklayın.


İçinde et eserleri bulunan bir hamur işi hazırladıysanız ve onu çabucak tüketmeyecekseniz bu besinleri saklamanın en gerçek sistemi buzdolabına koymak. Şayet bu çeşit hamur işlerini daha uzun müddette tüketmek isterseniz buzlukta saklayabilir ve bu biçimdece basitçe bayatlamasının ya da küflenmesinin önüne geçebilirsiniz.


7. Hamur işlerinde sirke kullanmayı deneyin.


Pişireceğiniz tüm hamur işi mamüllerine bir ölçü sirke eklerseniz hamur işlerinin daha uzun mühlet taze kalmasını sağlayabilirsiniz. Sirkeyi hamur işlerini hazırlarken iç harcına koymanız onların daha uzun mühlet taze kalması için kâfi. Ayrıyeten kurabiyelere sirke eklemeniz onların daha kıtır kıtır olmasını da sağlar.


8. Kurabiyeleri kavanozda saklayın.


İhtimamla hazırladığınız güzel kurabiyeleri nasıl saklayacağınızdan emin olamıyorsanız size çabucak bir sır verelim: Ağzı sıkıca kapalı bir kavanozda saklamayı deneyebilirsiniz. Bu hamur işlerini hava almayan ve güneş görmeyen serin bir yerde sakladığınız sürece kurabiyeler hayli uzun mühlet tazeliğini koruyabilir.


9. Ekmekleri saklamak için buzdolabına koymayın.


Gerçek bilinen yanlışlardan biri de ekmeğin daha taze kalacağını düşünerek onu buzdolabında saklamak. Bilinenin tersine buzdolabına konan ekmek daha süratli bayatlar. Bunun yerine ekmeği oda sıcaklığında saklayabilir ya da uzun mühlet tüketmeyeceksiniz poşetlere koyup buzlukta koruma edebilirsiniz. Kullanacağınız vakit ise buzluktan çıkardığınız ekmeklerin oda sıcaklığında çözünmesini bekleyebilirsiniz lakin buzluktan çıkardığınız ekmeği tekrar buzluğa koymamalısınız.
 
Üst