Başhekim Akdağ: “Kimi dehşetten kalp krizi geçirdi, kimi yüksekten atladı”

taklaci09

Global Mod
Global Mod
Başhekim Akdağ : “Kimi kaygıdan kalp krizi geçirdi, kimi yüksekten atladı”

Dicle Üniversitesi Adıyaman’dan ameliyat için hasta kabulüne başladı

DİYARBAKIR – Diyarbakır Dicle Üniversitesi Başhekimi Mehmet Akdağ, gelen olaylardan kimisi dehşetten kalp krizi geçirdiğini kimisi ise yüksekten atladığını söylemiş oldu, Akdağ, Adıyaman’dan da hasta kabulüne başladığını da deklare etti.

Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, 80 hastanın tedavisinin devam ettiğini açıklayarak Adıyaman’dan ameliyat için hasta kabul ettiklerini ve sarsıntıda gelen hadiselerin endişeden kalp krizi ve yüksekten atlama üzere hastalarının da olduklarını söylemiş oldu. Akdağ, “Depremin olduğu birinci andan itibaren çabucak akut periyodu daha sonrası hastanedeydik. Bütün öğretim vazifelileri, hemşireler ve araştırmacı arkadaşlarımızla bir arada süratli biçimde acil kriz masası oluşturduk. 2 taraftan çalışmamız oldu birincisi teknik manada mühendis arkadaşlarımız bir taraftan bina denetimi yaparken bir taraftan da acil ve kliniklerde, ameliyathanelerde depremzedeler için özel bir triyaj oluşturduk. Bu hastalara triyaj çerçevesinde süratli bir biçimde muayene edilip, gerekli tetkikleri, teşhis ve ameliyat etabını gerçekleştirmeye çalıştık. Tabi bunu yaparken de acil olmayan olayları süreksiz olarak ertelettik. Kaç yaralı geleceği konusunda belirlemeler olmadığı için planımızı bu türlü yaptık. An itibariyle 80 hastamız var bu süreçte ASKON çerçevesinde yakın ve komplike olan olaylar bize getirildi. Bu 80 hastadan 15’i Adıyaman’dan geldi. Birinci 6 saate kraj sendromu hastalarımız geldi, olayın rehavetini dikkate alarak dehşetten kalp krizi geçiren, panik yapıp yüksekten atlayan hastalarımız oldu el ve ayak karıklarıyla gelen hastalarımızda oldu. Hastanede yapılan müdahalelere karşın kaybettiğimiz 2 hastamız var, 5 tanede enkazda kaybedilip getirilen vatandaşlarımız oldu. Dün akşam itibariyle de Adıyaman’dan hasta transferi başladı, vilayet haricinden da hasta transferi alıyoruz. 14. hastamızın kabulü bugün gerçekleşiyor, 13 hastamızı ameliyat ettik, şuan kliniklerde yatan hastalarımız var, genel durumları iyi” dedi.

“Psikolojik dayanakta başladı”

Çok önemli ve berbat bir psikolojinin yaşandığını hatırlatan Prof. Dr. Akdağ, hastalara tıbbi dayanak yanı sıra ruhsal takviyede verdiklerini belirtti. Akdağ, “Hastane bünyemizde bulunan psikiyatri ve psikologlarla bu hastalarımıza azda olsa ruhsal takviye sağlama manasında da çalışmalarımız oldu. Dicle Üniversitesi Hastanesi olarak hem acil, klinik ve rezerve ettiğimiz ağır bakımlarla Diyarbakır’ımıza ve bölgemizden gelen hastalara hizmet etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa
 
Üst