‘Bugün ne pişirsem?’ Menümüzde günün çorbası ayran aşı! Akabinde her meskende bulunan yeşil mercimekten kolay bir köfte yapıyoruz. Yanına ise sarımsaklı lezzetli bir yoğurtlu semizotu salatası tanımımız var. Son olarak şerbetli tatlıların en kolaylarından olan hira tatlısı sizlerle…????
Yeşil mercimek köftesi tanımı
Materyaller:
1. Bir mutfak robotunun içine soğanı, sarımsağı, domates salçasını, yumurtayı, galeta ununu ve baharatları ekleyerek, püre haline gelinceye kadar çekin.
2. Hazneye haşlanmış mercimekleri de ekleyerek, homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
3. Karışımı geniş bir kaba aktararak üzerine unu ek edin. Bir kaşık sayesinde unu harca yedirin.Ellerinizi ıslatarak, harçtan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak köftelerinizi yuvarlak diskler biçiminde şekillendirin
4. Geniş bir kızartma tavasına sıvı yağı ekleyip kızdırın. Köftelerin iki yanını da açık kahverengi rengini alıncaya dek kızartın.
Yoğurtlu semizotu salatası tanımı
Gereçler:
1. Semizotunu yıkayarak, suyunu süzün.
2. Rendelediğiniz sarımsakları, tuz, zeytinyağı ve yoğurt ile karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın.
3. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı semiz otunun üzerine dökerek karıştırın.
Hira tatlısı tanımı
Gereçler:
Hamuru İçin:
1. Şekeri bir kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyip, çırpın. 3-4 dakika çırptıktan daha sonra limon suyunu ek edin ve biraz daha çırptıktan daha sonra bir kenara alın.
2. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağını bir kaba alın. Güzelce karıştırın.
3. Hamuru için gerekli materyalleri de ek ederek karıştırmaya devam edin.
4. Kısa bir süre elinizle güzelce yoğurun.
5. daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alın ve yuvarlayın.
6. İrmiğe bulayın, fırın kağıdı serili tepsiye dizin: Evvelce ısıtılmış 190 derecelik fırında 35 dakika kadar kızartın.
7. Üzeri nar üzere kızarmış olan tatlıları fırından alın ve birinci sıcaklığı gittikten daha sonra üzerine şerbeti gezdirin. Üzerine bir tepsi kapatarak, şerbetin çekmesi için en az 45 dakika bekletin.
8. Üzerine Antep fıstığı tozu ve Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öteki menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
Yeşil mercimek köftesi tanımı
Materyaller:
1 adet kırmızı soğan (orta boy)
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
1çay kaşığı kimyon
1çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tutam karabiber
1,5su bardağı haşlanmış mercimek
3yemek kaşığı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
1. Bir mutfak robotunun içine soğanı, sarımsağı, domates salçasını, yumurtayı, galeta ununu ve baharatları ekleyerek, püre haline gelinceye kadar çekin.
2. Hazneye haşlanmış mercimekleri de ekleyerek, homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
3. Karışımı geniş bir kaba aktararak üzerine unu ek edin. Bir kaşık sayesinde unu harca yedirin.Ellerinizi ıslatarak, harçtan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak köftelerinizi yuvarlak diskler biçiminde şekillendirin
4. Geniş bir kızartma tavasına sıvı yağı ekleyip kızdırın. Köftelerin iki yanını da açık kahverengi rengini alıncaya dek kızartın.
Yoğurtlu semizotu salatası tanımı
Gereçler:
1 demet semizotu
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Tuz
Zeytinyağı
1. Semizotunu yıkayarak, suyunu süzün.
2. Rendelediğiniz sarımsakları, tuz, zeytinyağı ve yoğurt ile karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın.
3. Hazırladığınız yoğurtlu karışımı semiz otunun üzerine dökerek karıştırın.
Hira tatlısı tanımı
Gereçler:
Hamuru İçin:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
1/3 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
- 3-4 yemek kaşığı irmik
2 su bardağı şeker
2 su bardağı sıcak su
5-6 damla limon suyu
1. Şekeri bir kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyip, çırpın. 3-4 dakika çırptıktan daha sonra limon suyunu ek edin ve biraz daha çırptıktan daha sonra bir kenara alın.
2. Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağını bir kaba alın. Güzelce karıştırın.
3. Hamuru için gerekli materyalleri de ek ederek karıştırmaya devam edin.
4. Kısa bir süre elinizle güzelce yoğurun.
5. daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alın ve yuvarlayın.
6. İrmiğe bulayın, fırın kağıdı serili tepsiye dizin: Evvelce ısıtılmış 190 derecelik fırında 35 dakika kadar kızartın.
7. Üzeri nar üzere kızarmış olan tatlıları fırından alın ve birinci sıcaklığı gittikten daha sonra üzerine şerbeti gezdirin. Üzerine bir tepsi kapatarak, şerbetin çekmesi için en az 45 dakika bekletin.
8. Üzerine Antep fıstığı tozu ve Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz.
‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öteki menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????