‘Akşama Ne Pişirsem?’ Diye Düşünüyorsanız Sizin İçin Hazırladığımız Pratik Menüye Kesinlikle Bakın

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem?’ Menüsünde birbirinden lezzetli yemekler sizleri bekliyor. Günün menüsünde köz domates çorbası, kadınbudu köfte, havuç tarator ve Kıbrıs tatlısı tanımlarımız var ????


Köz domates çorbası tanımı


Gereçler:



  • 4 adet orta uzunluk domates


  • 1 orta uzunluk mor soğan


  • 3-4 diş sarımsak


  • Yarım çay bardağı zeytinyağı


  • 1 çay kaşığı toz şeker


  • Tuz


  • Karabiber
Nasıl Yapılır?

1. Fırını 200 derece ısıtın. Domatesleri, soğanları dörde bölerek fırın kabına yerleştirin.

2. Ezdiğiniz sarımsakları da kaba ekleyin.

3. Üzerine zeytinyağ, tuz, karabiber ve toz şekeri ilave edip fırın kabınızı evvelinde ısıttığınız fırına koyun.

4. Domatesler suyunu düzgünce salıp üzerleri közlenene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

5. Fırından çıkardığınız gereçleri çorba tenceresine alıp blenderdan geçirin. Dilerseniz istediğiniz kıvama gelene kadar sıcak su ekleyebilirsiniz.

6. 1-2 dakika kaynattıktan daha sonra ocağı kapatın.


Havuç tarator tanımı


Materyaller:



  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı


  • 4 adet havuç


  • 2 diş sarımsak


  • 250 gr süzme yoğurt


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 3 yemek kaşığı ceviz
Nasıl Yapılır?

1. Havuçları soyup rendeleyin ve zeytinyağını tavaya alıp havuçları ek edin.

2. Havuçlar yumuşayıncaya kadar kavurun.

3. Kavrulmuş havuçları karıştırma kabına aktarın ve süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz, cevizi de kaba alıp karıştırın.
 
Üst