‘Bugün ne pişirsem?’ Menüsünde birbirinden lezzetli yemekler sizleri bekliyor. Günün menüsünde: Terbiyeli ıspanak çorbası, fırında tavuk, peynirli makarna ve pratik kedi lisanı tanımlarımız var…????
Terbiyeli ıspanak çorbası tanımı
Materyaller:
1. Sıvı yağı tencereye alıp ısıtın içine ince doğranmış soğanı ek edip yavaşça pembeleşene kadar kavurun.
2. Akabinde rendelenmiş havucu ek ederek havuç rengini salıp yumuşayana kadar kavurun.
3. Sarımsak rendesini ekleyin ve 2 tıp çevirip ince ince doğranmış ıspanakları ek edin.
4. Ispanaklar da yumuşayınca 4 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın 5 dk pişmeye bırakın.
5. Terbiyesi için de yoğurt, un ve yumurtayı uygunca karıştırın.
6. Çorbanın suyundan terbiyeye 2-3 kepçe ekleyip terbiyeyi ılık hale getirin ve karıştırarak tencereye dökün.
9. Kıvamını denetim edip istediğiniz kıvama bakılırsa su ek edin.
10. Daima karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
11. Kaynayınca 2 dk daha pişirip altını kapatın ve tuzunu ek edin.
Peynirli makarna tanımı
Gereçler:
1. Öncelikle yaklaşık 1 litre kaynar suda makarnayı 10 dk kadar pişirin.
2. Suyunu süzüp tencereye yağı koyun.
3. Peynir, maydanoz ve dereotunu doğrayıp ekleyin.
4. 1-2 dk kadar yağda karıştırın.
5. Makarnayı ek edip karıştırın.
6. Tuzunu da ekleyin, servise hazır.
Terbiyeli ıspanak çorbası tanımı
Materyaller:
1 yemek tabağı dolusu ince doğranmış ıspanak
1 havuç
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yaklaşık 6 su bardağı su
Tuz
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1. Sıvı yağı tencereye alıp ısıtın içine ince doğranmış soğanı ek edip yavaşça pembeleşene kadar kavurun.
2. Akabinde rendelenmiş havucu ek ederek havuç rengini salıp yumuşayana kadar kavurun.
3. Sarımsak rendesini ekleyin ve 2 tıp çevirip ince ince doğranmış ıspanakları ek edin.
4. Ispanaklar da yumuşayınca 4 su bardağı su ekleyip kapağını kapatın 5 dk pişmeye bırakın.
5. Terbiyesi için de yoğurt, un ve yumurtayı uygunca karıştırın.
6. Çorbanın suyundan terbiyeye 2-3 kepçe ekleyip terbiyeyi ılık hale getirin ve karıştırarak tencereye dökün.
9. Kıvamını denetim edip istediğiniz kıvama bakılırsa su ek edin.
10. Daima karıştırarak kaynayana kadar pişirin.
11. Kaynayınca 2 dk daha pişirip altını kapatın ve tuzunu ek edin.
Peynirli makarna tanımı
Gereçler:
1 paket makarna
150 gram beyaz peynir
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1,5 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1. Öncelikle yaklaşık 1 litre kaynar suda makarnayı 10 dk kadar pişirin.
2. Suyunu süzüp tencereye yağı koyun.
3. Peynir, maydanoz ve dereotunu doğrayıp ekleyin.
4. 1-2 dk kadar yağda karıştırın.
5. Makarnayı ek edip karıştırın.
6. Tuzunu da ekleyin, servise hazır.