‘Akşama Ne Pişirsem?’ Diye Düşünüyorsanız Çorbasından Ana Yemeğine Salatasında Tatlısına Menü Oluşturduk

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem?’ Diye düşünüyorsanız menümüze göz atın: Bugün sütlü karnabahar çorbası, perde pilavı, Akdeniz salatası ve unsuz kek tanımı veriyoruz…????


Sütlü karnabahar çorbası tanımı


Gereçler:



  • 1 adet orta uzunluk karnabahar


  • 1 su bardağı su


  • 2 diş sarımsak


  • 2,5 su bardağı süt


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • 1 çay kaşığı karabiber


  • 1 tatlı kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?

1. Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yeterlice yıkayın.

2. Bir tencerenin içerisinde tereyağını ocakta eritin.

3. İnce doğradığınız sarımsakları ek edin ve güzelce soteleyin.

4. Karnabaharları ekleyip karıştırın.

5. Süt ve suyu ek ettikten daha sonra karıştırarak pişirin. Karnabaharlar yumuşayınca ocaktan alın.

6. El blenderı sayesinde pürüzsüz bir kıvam elde edin. Tuz ve karabiber ile çeşnilendirin.


Akdeniz salatası tanımı


Materyaller:



  • 1 adet kıvırcık


  • 1 adet salatalık


  • 1/2 adet kırmızı soğan


  • 100 gr. beyaz peynir


  • 1/2 SB zeytin, çekirdeksiz
Nasıl Yapılır?

1. Kıvırcığı yıkayıp bir kaseye alın.

2. İçine salatalığı ve soğanı doğrayın.

3. Çekirdeksiz zeytinleri atın.

4. Beyaz peyniri elinizle ufalayarak serpin.

5. Dilediğiniz bir sosa bir adet sarımsak ekleyerek üzerine gezdirin. Bu salata ile dilerseniz domates de kullanabilirsiniz.


‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Öteki menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
 
Üst