‘Akşama Ne Pişirsem?’ Diye Düşünenlere Özel İftarlık çok Kolay, Farklı ve Pratik Yemek Tanımları

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Bugün ne pişirsem?’ Diye düşünenlere özel fazlaca pratik ve kolay yemek tanımlarıyla günün menüsü: Patates çorbası, hünkar beğendi, turşu tadında mor lahana salatası ve çift renki muhallebi…????


Patates çorbası tanımı


Materyaller:



  • 2 adet patates


  • 1 adet soğan


  • 3 diş sarımsak


  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ


  • 1 litre su


  • 1 çay bardağı yoğurt


  • 1 yemek kaşığı un


  • 1 adet yumurta sarısı


  • Birkaç damla limon


  • Tuz
Üzeri için:


  • Tereyağı


  • Pul biber
Nasıl Yapılır?

1. Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.

2. Akabinde küp küp doğradığınız patatesleri ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin.

3. 10 dk kadar daha sonra suyunu da ekleyip kaynamaya bırakın.

4. Öbür yanda meyanesi için yoğurt, un, yumurta sarısı ve limonu çırpın.

5. Çorba kaynayınca meyanesini ekleyip pişmeye bırakın.

6. Piştikten daha sonra üzerine tereyağı ve pul biberi ekleyip servis edin.


Turşu tadında mor lahana salatası tanımı:


Gereçler:



  • Orta uzunluk yarım mor lahana


  • 1 tatlı kaşığı tuz


  • 2 yemek kaşığı sirke


  • 1 tutam dereotu


  • 1 tutam maydanoz


  • 1 adet limon suyu


  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi


  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Nasıl Yapılır?

1. Mor lahanayı bıçak yardımı ile ince ince doğrayın ve bir kap içerisine alın.

2. Üzerine tuz ve sirkeyi dökün, 2-3 dakika ovarak diriliğini kaybedinceye kadar yumuşatın.

3. Akabinde dereotunu ve maydanozu ince ince kıyın.

4. Yumuşayan mor lahanaya doğradığınız maydanoz ve dereotunu ekleyin.

5. Limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını ek ederek karıştırın.

6. Turşu tadında mor lahana salatası servise hazır.


Çift renkli muhallebi tanımı:


Materyaller:



  • 5 su bardağı süt


  • 1 su bardağı şeker


  • 3 kahve fincanı un


  • 1 paket vanilya


  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üstü için:


  • 2 su bardağı süt


  • 3 yemek kaşığı şeker


  • 2 yemek kaşığı un


  • 2 yemek kaşığı kakao


  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
Nasıl Yapılır?

1. Süt, un ve toz şekeri tencereye alıp çırpma teliyle karıştırın.

2. Ocağa alıp orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.

3. Ocaktan aldığınız muhallebiye vanilya ve tereyağını ekleyip mikserle 5-10 dakika çırpın.

4. Borcama döküp biraz ılımasını bekledikten daha sonra buzdolabında soğumaya bırakın.

5. Üstü için tıpkı biçimde tereyağı hariç tüm materyalleri evvel tencerede karıştırın.

6. Ocağa alıp devamlı karıştırarak pişirin.

7. Ocaktan aldığınız kakaolu sosa 1 tatlı kaşığı tereyağı ekleyip çırpma teliyle karıştırın.

8. Buzdolabında soğumaya bıraktığınız muhallebinin üzerine döküp her yerine yayın.

9. Yaklaşık 4-5 saat buzdolabında bekletip dilimleyerek servis yapın.


‘Bugün ne pişirsem?’ diye düşünenlere hazırladığımız, besleyici ve lezzetli menümüzün sonuna geldik. Herkese sağlıklı ve lezzetli günler! Başka menülerimize de göz atmayı unutmayın! ????
 
Üst