Adani Power, Mundra Fabrikasında Yeşil Amonyak Yakma Pilot Projesini Başlatıyor

Beykozlu

New member
Amonyak karbon içermediğinden yanması sonucu karbondioksit emisyonu olmaz.


Ahmedabad (Gujarat):

Dünya liderleri bu hafta iklimi hafifletmeye yönelik stratejileri belirlemek için COP28 için BAE’de bir araya gelirken Adani Power, Mundra tesisinde yeşil amonyak yakma pilot projesi başlattığını duyurdu.

Adani Group, bir basın açıklamasında, projenin bir parçası olarak, büyük bir özel sektör elektrik santrali olan Mundra tesisinin, kömürle çalışan 330 MW’lık geleneksel bir ünitenin kazanında yüzde 20’ye kadar yeşil amonyağı birlikte ateşleyeceğini söyledi.

Yeşil hidrojenden üretilen ve yenilenebilir enerji kullanılarak elektroliz yoluyla üretilen yeşil amonyak, kazanlar için hammadde olacak.

Amonyak karbon içermediğinden, yanmasından kaynaklanan karbondioksit emisyonu olmaz, bu da onu fosil yakıtlara göre uzun vadede karbon nötr bir alternatif haline getirir.

Adani Power, pilot uygulamayı gerçekleştirmek ve diğer Adani Power üniteleri ve istasyonlarına yönelik genişlemeyi incelemek için IHI ve Kowa-Japonya ile ortaklık kurdu. Kowa, enerji tasarrufu sağlayan ve enerji üreten ürünlerde faaliyet gösterirken, IHI, amonyak ateşleme teknolojisine sahip bir ağır sanayi şirketidir.

IHI’nin Japonya’daki tesisindeki yanma testleri, Mundra Elektrik Santrali ekipmanını simüle eden yüzde 20 amonyak karışımıyla başladı.

“Ortaklar, her iki hammadde arasında ekonomik eşitliğe ulaşıldığında, sonuçların bu çözümün Mundra Elektrik Santrali’nde uygulanması için yeterince cesaret verici olacağına inanıyor. Mundra tesisi, bu son teknoloji yeşil girişim için Japonya dışında seçilen ilk yer. ,” dedi Adani Grup açıklamasında.

Bu iddialı proje, Japonya-Hindistan Temiz Enerji Ortaklığı’nın (CEP) himayesi altında tasarlandı.

“Adani Power, iş değer zincirimizde en son teknolojileri ve proaktif önlemleri benimseyerek karbon ayak izini azaltmaya tamamen kararlıdır. Bu vizyonu ilerletmek amacıyla, Mundra tesisimiz için yeşil amonyağı harmanlamak için IHI ve Kowa ile ortaklık yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Adani Power Genel Müdürü Anil Sardana, “CO2 emisyonlarını azaltacak. Orta vadede emisyonları azaltmak için ileri teknolojileri giderek daha fazla entegre etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ayrı bir gelişmede, Salı günü, holdingin Adani Total Gas şirketi ‘Yeşil Hidrojen Üretimi ve Harmanlama Pilot Projesi’ni duyurdu. Lider bir enerji ve şehir gazı dağıtım şirketi olan Adani Total Gas, Adani Group ve TotalEnergies tarafından ortaklaşa tanıtılmaktadır.

Adani Grup şirketi Salı günü yaptığı bir basın açıklamasında, projenin bir parçası olarak Adani Total Gas’ın Ahmedabad, Gujarat’ta 4.000’den fazla konut ve ticari müşteri için yeşil hidrojeni (GH2) doğal gazla harmanlamak için en son teknolojileri kullanacağını söyledi.

GH2, suyun yenilenebilir enerjiyle üretilen elektrikle elektrolizi kullanılarak üretiliyor. Hidrojen harmanlama, yanan gaza göre daha az karbon yoğunluğuna sahiptir ancak aynı ısıtma kapasitesine sahiptir.

Medya açıklamasında, projenin 2024-25’in ilk çeyreğinde devreye alınmasının beklendiği ve düzenleyici onaylara bağlı olarak karışımdaki yeşil hidrojen yüzdesinin kademeli olarak yüzde 8 veya daha fazlasına kadar artırılacağı da belirtildi.

Pilot uygulamanın başarıyla tamamlanmasının ardından hidrojen karışımlı yakıt, şehrin daha büyük bölgelerine ve diğer ruhsat alanlarına kademeli olarak sağlanacak.

Özellikle bu yılın Ocak ayında merkezi hükümet, Hindistan’ı bu tür teknolojilerin üretimi, kullanımı ve ihracatı için küresel bir merkez haline getirmeyi amaçlayan Ulusal Yeşil Hidrojen Misyonu’nu onayladı. Yeşil hidrojen misyonu, diğerlerinin yanı sıra, kademeli olarak sanayi, ulaşım ve enerji sektörlerinin karbondan arındırılmasına ve ithal fosil yakıtlara olan bağımlılığın azalmasına yol açacaktır.

Daha yaygın olarak COP28 olarak anılan 2023 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı veya UNFCCC Taraflar Konferansı, 30 Kasım – 12 Aralık 2023 tarihleri arasında Dubai’de düzenlenecek olan 28. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı olacak.

Gelişmekte olan bir ülke olan Hindistan, 2047 yılına kadar gelişmiş olma konusunda iddialı olup, 2021 yılında düzenlenen COP26’da beş bölümden oluşan iddialı bir “Panchamrit” taahhüdü vermiştir. Bu taahhütler arasında, tüm enerji gereksinimlerinin yarısını enerji ihtiyacının yarısını karşılayan 500 GW’lık fosil olmayan elektrik kapasitesine ulaşma da vardı. yenilenebilir enerji, 2030 yılına kadar emisyonları 1 milyar ton azaltmayı hedefliyor. Hindistan ayrıca GSYİH’nın emisyon yoğunluğunu da yüzde 45 oranında azaltmayı hedefliyor. Son olarak Hindistan 2070 yılına kadar net sıfır emisyon taahhüt ediyor.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)
 
Üst