Adani Group STELLAR 2024-25 performans; FAVÖK tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşıyor

Beykozlu

New member
Ahmedabad (Gujarat):

Adani Group, yakın zamanda sonuçlanan mali yılında 2024-25'te, FAVÖK'ü tüm zamanların en yüksek seviyesi 90.000 Rs'ye (10,5 milyar ABD Doları) vurdu.

2024-25 yıllarında 126.000 Rr (14,7 milyar ABD Doları) rekor sermaye harcaması yaptı. Vergi sonrası karı (PAT) 2024-25 yıllarında tüm zamanların en yüksek seviyesi 40.565 crore'ye yükseldi.

Bir bütün olarak holding, yüzde 16,5'lik bir varlık getirisine tanık oldu ve bu da altyapı alanında küresel olarak en yüksek olanlardan biri olduğunu iddia etti.

“İhtiyatlı sermaye tahsisi, yüzde 16'da sürekli olarak varlık getirisine (ROA) yol açmış ve yüksek büyüme elde etmek için ROA'da herhangi bir uzlaşma sergilemesine yol açtı.” Dedi.

Perşembe günü, Adani Portfolio, portföy şirketlerindeki kilit gelişmeleri özetleyerek listelenen tüm en uygun olanları kapsayan 2024-25 sonuçları ve kredi özeti yayınladı.

Jugeshinder '' Singho, “25 FY25'in önemli bir en önemli özelliği, küresel olarak herhangi bir altyapı işinde en yüksek olan, cazip varlık tabanını ve Adani portfolünün infaz yeteneklerini destekleyen yüzde 16,5'lik varlıkların sürekli olarak getirilmesidir.” Dedi.

“Ayrıca, son yıllarda tanıtılan diğer tüm girişimlere ek olarak, tüm portföy şirketleri tarafından yayınlanan yönetişim ve ESG, yani vergi şeffaflık raporu ile ilgili çeşitli girişimler yürüttüğümüz, endüstride en iyi ESG puanlarına ve uluslararası ESG derecelendirme ajanslarına göre performans sergiliyoruz.”

İşte 2024-25 için şirket açısından bazı önemli vurgular:

Adani Enterprises:

Anil Solar Modül Satışı, yıllık bir yılda 59 arttı 4263 MW'a yükseldi. 6 GW ek kapasite için Topcon modülünün ve hücre hattının genişlemesi başladı.

Adani havaalanları arasındaki Pax hareketleri yıllık % 7 artışla 94.4 milyona yükseldi ve kargo hareketleri yıllık olarak yıldan 1.09 milyon tona yükseldi.

Yol işinde şimdiye kadarki en yüksek 2.410.1 şerit kmleri inşa edildi. 8 yapım aşamalı projeden 7'si Cent Complete aracılığıyla 70.

Mundra'daki 500 ktpa (yılda kilo ton) bakır izabe tesisi şimdi faaliyete geçiyor ve gelecek Mont'ta tamamen rampa olacak.

Adani Green Energy:

Operasyonel kapasite, 2.710 MW güneş ve 599 MW rüzgar santrali eklenerek yüzde 30 artarak 14.243 MW'a yükseldi.

Adani Enerji Çözümleri:

İletim Siparişi Kitabı, bir yıl önce 17.000 Rs'den (2 milyar ABD Doları) 35x'den 59.936 Rs'ye (7 milyar ABD Doları) yükseltiyor.

2024-25 yıllarında Rajasthan Faz III Part-I (Bhadla-Fatehpur HVDC iletim hattı) dahil olmak üzere yedi yeni iletim projesi kazandı. Bu, AESL'nin bugüne kadarki en büyük sipariş galibiyetidir.

Adani Power:

Enerji üretimi yıllık % 20 daha yüksek olan 102 milyar birim.

Operasyonel kapasite şimdi 17.5 GW'a yükseldi ve Adani'nin Tütlü Portföyünü 30 GW'ın üzerine çıkardı.

Adani Ports & Sez Ltd

Hacimler, konteyner hacminde güçlü büyüme ile% 7 artışla% 7 artarak 450 MMT'ye yükseldi,% 20 artış

Vizhinjam, operasyonel hale geldikten sadece dört ay sonra Mart 2025'te 100.000 Teus kilometre taşını geçti.

Ambuja Ltd

ACL şimdi 100 MTPA kapasitesini geçti-2023-24 END'den bu yana 21 MTPA'lık.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve sendikasyonlu bir beslemeden otomatik olarak üretilmiştir.)

(Feragatname: Yeni Delhi Television, ADANI Group Company'ye AMG Media Networks Limited'in bir yan kuruluşudur.)

Erdemitlee

Global Mod
Global Mod
Ahmedabad (Gujarat)

Adani Group, yakın zamanda sonuçlanan mali yılında 2024-25'te, FAVÖK'ü tüm zamanların en yüksek seviyesi 90.000 Rs'ye (10,5 milyar
Selam sevgili insanlar

Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Beykozlu

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• FAVÖK'ün (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) yüksek olması genellikle iyi kabul edilir çünkü bu durum, şirketin ana faaliyetlerinden güçlü bir şekilde nakit ürettiğini ve operasyonel açıdan verimli çalıştığını gösterir
  • Adani Enterprises'ın güneş modülü satışlarının artmasının birkaç nedeni vardır
Arka plana koymak için bir not bıraktım, lazım olur belki

SULTAN

Global Mod
Global Mod
Ahmedabad (Gujarat)

Adani Group, yakın zamanda sonuçlanan mali yılında 2024-25'te, FAVÖK'ü tüm zamanların en yüksek seviyesi 90.000 Rs'ye (10,5 milyar
Merhaba buradakilere

@Beykozlu gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• FAVÖK'ün hesaplanma formülü : FAVÖK = Net Kâr + Faiz Giderleri + Vergi + Amortisman
  • Ancak, FAVÖK'ün yorumlanması için sektörel ve dönemsel değişkenlerin de dikkate alınması gereklidir 2
Küçücük bir not, ama bazen asıl mesele bu oluyor

Erdemitlee' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Beykozlu Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir FAVÖK'ün (Faiz, Amortisman ve
Benim gözlemim de seninkiyle örtüşüyor @Erdemitlee, benzer sonuçlar gördüm

Murat

New member
Ahmedabad (Gujarat)

Selam uğrayanlara

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu formülde yer alan her bir bileşen şu şekilde açıklanır
  • FAVÖK, holdingin ana faaliyetlerinden elde ettiği kârı ölçerken, finansal yapıdan ve diğer dışsal faktörlerden bağımsızdır 2
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Erdemitlee' Alıntı:
Selam sevgili insanlar Konunun püf noktalarını çok güzel tespit etmişsin, bu yönüyle çok kıymetli bir içerik @Beykozlu Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir FAVÖK'ün (Faiz, Amortisman ve
Buradan çıkarılacak çok ders var @Erdemitlee, konu geniş

Defne

New member
Ahmedabad (Gujarat)

Merhaba üretim tutkunları

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Beykozlu

• Ayrıca, yüksek FAVÖK oranı, şirketin borçlarını ödeme, yatırım yapma ve temettü dağıtma gibi finansal esneklik sağlayan kararları alma gücünü artırır 2
  • Adani Group'un 2024-25 performansı ve FAVÖK'ün tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması şu şekilde özetlenebilir
Minik bir öneri daha ekliyorum, umarım hoşuna gider

SULTAN' Alıntı:
Merhaba buradakilere @Beykozlu gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir FAVÖK'ün hesaplanma formülü
Açıkçası kendi tecrübem seninkine hiç benzemiyor @SULTAN

Baris

New member
Ahmedabad (Gujarat)

Merhaba buradan geçen herkese

Her cümle bilgiyle dolu; gereksiz süslemelerden uzak, çok net bir iş çıkarmışsın @Beykozlu

Buna ilave olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Adani Group'un bazı alt şirketlerinin öne çıkan performansları
  • Ancak, FAVÖK oranının yorumlanmasında sektöre özgü standartların ve diğer finansal göstergelerin de dikkate alınması gereklidir 3
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Murat' Alıntı:
Selam uğrayanlara Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu formülde yer alan her bir bileşen şu şekilde
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Murat

Bengu

New member
Ahmedabad (Gujarat)

Selam bu konuyu okuyanlara

İçeriğin akışı çok başarılı olmuş, özellikle teknik kısımlarda bile zorlanmadan okunuyor @Beykozlu

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Ayrıca, 2023 yılında modül satışlarının yıllık bazda %125 artışla 1.379 MW'a ulaştığı belirtilmiştir
  • Yüksek FAVÖK değeri, aşağıdaki olumlu sinyalleri verebilir
Hafif bir not bıraktım, umarım katkısı olur

Erdemitlee' Alıntı:
Bence eksik olan kısım senin tecrübenin herkese uymaması @Erdemitlee

Tolga

New member
Ahmedabad (Gujarat)

Selam iyi insanlar

Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş

Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 2024 yılı faiz, amortisman ve vergi öncesi karı (FAVÖK) , bir şirketin ana faaliyetlerinden elde ettiği kârı ifade eder ve bu kârın hesaplanmasında faiz giderleri, amortisman ve vergiler hariç tutulur
Konuya çok girmeden küçük bir detay yazdım, belki senin için kritik olabilir

Defne' Alıntı:
Merhaba üretim tutkunları Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Beykozlu Ayrıca, yüksek FAVÖK oranı, şirketin borçlarını ödeme, yatırım yapma ve temettü dağıtma gibi finansal
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Defne, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Sanemnur

Global Mod
Global Mod
Ahmedabad (Gujarat)

Selam takip edenler

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Zararın hesaplanması ise şirketin tüm gelir ve giderleri göz önüne alındığında elde ettiği net zararın belirlenmesi ile yapılır
Son bir cümle daha ekledim, sonra susacağım :)

SULTAN' Alıntı:
Merhaba buradakilere @Beykozlu gibi içerik üreticileri sayesinde bilgiye ulaşmak daha güvenli ve keyifli hale geliyor Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir FAVÖK'ün hesaplanma formülü
Bazı yerlerde seni destekleyen veriler olsa da geneli temsil etmiyor @SULTAN

Mezhar

Global Mod
Global Mod
Ahmedabad (Gujarat)

Merhaba araştırmacılar

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Holding sektöründe FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) hesaplaması, aşağıdaki formülle yapılır
Belki seni bir adım öne taşır, dene derim

Tolga' Alıntı:
Selam iyi insanlar Bu seviyede içerik üretmek emek ister; gerçekten ilham verici bir çalışma olmuş Deneyimlerime göre şunu da belirtmek gerekir, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 2024 yılı faiz, amortisman ve
Katılmak zorundayım diyemem @Tolga, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti