Adani Group Hisseleri Arttı, Piyasa Değeri 10 Lakh Crore Rs’yi Aştı

Beykozlu

New member
Adani Group’un amiral gemisi Adani Enterprises, Pazartesi günkü ticarette yüzde 18’lik bir artışla ralliye öncülük etti.


Yeni Delhi:

Adani Group hisseleri Pazartesi günü, ABD’li açığa satış şirketi Hindenburg’un iddialarıyla bağlantılı bir soruşturmada Yüksek Mahkeme tarafından atanan bir heyetin holdinge açık oy vermesinin ardından, alım satımın ilk gününde yükseldi.

Adani Group hisseleri yüzde 15’e kadar yükseldi ve grubun piyasa değeri Rs 10 lakh crore sınırını geçti. Grubun pazar payı Cuma günü 9.34 lakh crore’den yükseldi.

Adani Group’un amiral gemisi Adani Enterprises, Pazartesi günkü ticarette yüzde 18’lik bir artışla ralliye öncülük etti. Bunu Adani Wilmar (%10), Adani Ports (%8,15) ve Ambuja Cements (%6 artış) izledi.

Adani Green Energy, Adani Power, Adani Total Gas, Adani Transmission ve Haberler yüzde 5 üst devre limitlerine ulaştı.

Cuma günü açıklanan bir raporda, ülkenin en yüksek mahkemesi tarafından atanan alan uzmanları komitesi de hisse senetlerindeki sistemik riskleri reddetti. Rapor ayrıca, piyasa düzenleyici SEBI’nin (Hindistan Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu) tarafında ilk bakışta herhangi bir düzenleme hatası olmadığını ve Adani Grubu tarafında herhangi bir fiyat manipülasyonu olmadığını söyledi. Panel, holdingin perakende yatırımcıları rahatlatmak için gerekli adımları attığını ve hafifletici önlemlerin hisse senedine güven oluşturmaya yardımcı olduğunu söyledi.

2 Mart’ta oluşturulan panele emekli Yüksek Mahkeme yargıcı Yargıç AM Sapre başkanlık etti ve emekli Bombay Yüksek Mahkemesi yargıcı Yargıç JP Devadhar, eski Hindistan Devlet Bankası Başkanı OP Bhatt, eski ICICI Bank başkanı KV Kamath, Infosys’in kurucu ortağı Nandan’ı içeriyordu. Nilekani ve menkul kıymetler ve düzenleme uzmanı Somasekhar Sundaresan.

(Sorumluluk Reddi: New Delhi Television, bir Adani Group Şirketi olan AMG Media Networks Limited’in bir yan kuruluşudur.)
 
Üst