Adani Group, 4 Şirketteki Hissesini 15.446 Rupiye Sattı

Beykozlu

New member
Anlaşma, ikincil piyasa blok anlaşmaları yoluyla gerçekleşti.


Yeni Delhi:

Güç durumdaki Adani Group, borsaya kayıtlı şirketlerinden dördünde azınlık hisselerini ABD merkezli GQG Partners’a 15.446 Rs karşılığında sattı. önümüzdeki aylarda ödenmesi gereken 2 milyar ABD doları tutarındaki borç geri ödemesi öncesinde likiditeyi artırdı.

Amiral gemisi kuluçka firması Adani Enterprises Ltd (AEL), liman şirketi Adani Ports ve Special Economic Zone Ltd (APSEZ), elektrik iletim firması Adani Transmission Ltd (ATL) ve yenilenebilir enerji firması Adani Green Energy Ltd’nin (AGEL) hisselerini sattı.

“GQG, Hindistan’daki en büyük havaalanı ve liman platformuna, Hindistan’daki en büyük özel sektör iletim ve dağıtım platformuna sahip olan ve işleten ve 2030 yılına kadar Hindistan’ın yenilenebilir enerji kapasitesinin yaklaşık yüzde 9’unu üretecek olan Adani portföy şirketlerine yatırım yapıyor.” Perşembe günü bir açıklama.

Anlaşma, ikincil piyasa blok anlaşmaları yoluyla gerçekleşti.

“Yatırım, GQG’yi kritik Hint altyapısının geliştirilmesi ve büyümesinde kilit bir yatırımcı haline getirdi” diye ekledi.

Hisse satışı, Gautam Adani liderliğindeki grubun geri dönüş stratejisinin bir parçası, Amerikalı bir açığa satış satıcısından gelen lanet olası bir raporun, holdingin piyasa değerinden 140 milyar ABD dolarından fazlasını silmesinin ardından.

Grubun 2.21 Rs lakh crore brüt borcu var ve bunun yaklaşık yüzde 8’i gelecek mali yılın sonuna kadar geri ödenecek.

Promosyoncuların satıştan önce yüzde 72,6 hisseye sahip olduğu AEL’de, 3,8 crore hisse veya yüzde 3,39 hisse 5.460 Rs’ye satıldı.

Promotörlerin yüzde 66 hisseye sahip olduğu APSEZ’de 8,8 crore hisse veya yüzde 4,1 hisse 5.282 crore’a satıldı.

Destekçilerin yüzde 73,9 hisseye sahip olduğu ATL’de 2,8 crore hisse veya yüzde 2,5 hisse 1.898 Rs’ye satıldı.

Organizatörlerin yüzde 60,5 hisseye sahip olduğu AGEL’de, 5,5 crore hisse veya yüzde 3,5 hisse 2.806 Rs’ye satıldı.

“ABD merkezli lider bir küresel öz sermaye yatırım butiği olan GQG Partners, bugün Adani portföy şirketlerinde – APSEZ, AGEL, ATL ve AEL, ” denildi açıklamada.

Jefferies India Private Limited, işlem için tek komisyoncu olarak hareket etti.

GQG Partners’ın Başkanı ve CIO’su Rajiv Jain, “Adani şirketlerinde yeni pozisyonlar başlattığım için heyecanlıyım” dedi. “Adani şirketleri, Hindistan’da ve dünya çapında en büyük ve en önemli altyapı varlıklarından bazılarının sahibi ve işletmecisidir. Gautam Adani, kuşağının en iyi girişimcileri arasında kabul edilmektedir.

“Bu şirketler için uzun vadeli büyüme beklentilerinin önemli olduğuna inanıyoruz ve uzun vadede enerji geçişleri de dahil olmak üzere Hindistan’ın ekonomisini ve enerji altyapısını geliştirmeye yardımcı olacak şirketlere yatırım yapmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Adani Group CFO’su Jugeshinder (Robbie) Singh, GQG ile yapılan işlemin, küresel yatırımcıların Adani şirketler portföyünün yönetişimine, yönetim uygulamalarına ve büyümesine olan güveninin devam ettiğini gösterdiğini söyledi.

Hindistan’ın toplam elektrik üretim kapasitesi 390 GW’tan fazladır ve yenilenebilir enerji kaynakları 100 GW’ı aşmaktadır. Geçen yıl Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansında, Hindistan hükümeti 2030 yılına kadar Hindistan’ın fosil olmayan yakıt kapasitesinin 500 GW olacağını duyurdu.

Bildiride, “Adani Group, 2030 yılına kadar ülkeye 45 GW (Hindistan’ın yenilenebilir enerjisinin yüzde 9’u) tedarik etmeyi planlıyor” denildi.

“ATL’nin dağıtım kolu olan Adani Electricity Mumbai Limited (2050’ye kadar Net Zero’ya taahhüdlüdür), yenilenebilir enerji penetrasyonunu MY21’de yüzde 3’ten MY27’ye kadar yüzde 60’a çıkarmak için yasal olarak taahhütte bulunmuştur.”

APSEZ, 2025 yılına kadar karbon nötr olmayı ve sürdürülebilir ulaşım hizmetinin geliştirilmesinde lider olmayı taahhüt etmiştir. “AEL, tamamına sahip olduğu yan kuruluşu Adani New Industries Limited aracılığıyla, önümüzdeki 9 yıl içinde, endüstriyel enerjinin ve mobilitenin karbonsuzlaştırılmasına dikey olarak odaklanan yeni bir yeşil hidrojen inşa etmeyi taahhüt etti.”

Yatırım, ABD merkezli açığa satıcı Hindenburg Research’ün holdingi hisse senedi manipülasyonu ve muhasebe dolandırıcılığıyla suçlamasının ardından Adani Group’un bulutun altına girdiği bir zamanda gerçekleşti.

Grubun tüm iddiaları reddetmesine ve iddialara detaylı yanıtlar vermesine rağmen grup şirketlerinin hisseleri sert düşüş yaşadı. Ancak son iki işlem seansındaki kayıpların bir kısmını geri aldılar.

Florida merkezli GQG’nin New York, Londra, Seattle ve Sidney’de ofisleri vardı. Avustralya Menkul Kıymetler Borsasında işlem görmektedir ve 31 Ocak itibarıyla 92 milyar ABD doları müşteri varlığını yönetmiştir.

()

(Sorumluluk Reddi: New Delhi Television, bir Adani Group Şirketi olan AMG Media Networks Limited’in bir yan kuruluşudur.)


Günün Öne Çıkan Videosu



Yeşil İşlere Talepte %81 Artış: Rapor
 
Üst