ABD Temsilciler Meclisi Komitesi FTX kurucusunun tabir vermesi gerektiğini söylemiş oldu

Urfalı

Global Mod
Global Mod
Investing.com – ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Lideri Maxine Waters, iflas eden FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in önümüzdeki hafta gerçekeleşecek olan oturumda söz vermek zorunda olduğunu söylemiş oldu.

Maxine Waters, Twitter üzerinde yaptığı paylaşımda Fried’a 13 Aralık’ta gerçekleşecek duruşmaya iştirakin zarurî olduğunu hatırlatarak, paylaşacak öteki bilginiz var ise bunları öteki duruşmalarda sunabileceğini söylemiş oldu.

Bankman-Fried, söz için müsait olamayabileceğini söylemişti

Bankman-Fried, son paylaşımında FTX’in çöküşüne niye olan olaylar hakkında bilgi edinmeye devam ettiği ve araştırması bittikten daha sonra komiteye söz verebileceği istikametinde keyfi bir yaklaşımda bulunmuştu. Lakin Komitenin bu yaklaşıma yanıtı sert oldu.

Waters, Fried’a yanıtının devamında şirketteki durumu hatırlattı ve son vakit içinderda basına verdiği demeçlerin, komite önünde tabir verecek kâfi bilgiye sahip olduğunu gösterdiğini tabir etti.

Sam Bankman-Fried, FTX’in süratli çöküşü daha sonrası piyasanın kaosa sürüklenmesi ve yatırımcıların milyarca dolarlık ziyana uğramasının akabinde CEO’luk misyonundan alındı. Fried, son açıklamalarında tüm yaşananlar konusunda üzgün olduğunu söylerken dolandırıcılık faaliyetinde bulunmadığını tez etti.

Bu son gelişmeye bağlı olarak FTX’in eski CEO’sunun önümüzdeki hafta ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde söz vereceğini nazaranbiliriz.

Gensler, FTX duruşması öncesinde Temsilciler Meclisine bilgilendirme yapacak

Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi Demokratları, önümüzdeki hafta FTX’in iflası temalı duruşma öncesinde Menkul Değerler ve Borsa Kurulu (SEC) Lideri Gary Gensler’den bilgi alacak.

The Block’un haberine bakılırsa Gensler, komitenin Demokrat üyelerinde özel bir bilgilendirme yapacak. Bunun yanında CFTC’den de üst seviye bir yetkili komite için brifing düzenleyecek. Bunun yanında geçen hafta CFTC Lideri Rostin Benham, FTX ve muhtemel bir kripto mevzuatı konusunda ABD Senatosu Tarım Komitesine söz vermişti.

Yazar: Günay Caymaz

Okumaya devam et...
 
Üst