“2047’ye Kadar Herkes İçin Sigorta” Sağlamak İçin Çalışıyor: Düzenleyici IRDAI Başkanı

Beykozlu

New member
IRDAI Başkanı Debasish Panda Perşembe günü yaptığı açıklamada, düzenleyici kurumun ‘2047’ye Kadar Herkes İçin Sigorta’ sağlamak için kullanılabilirlik, erişilebilirlik ve karşılanabilirlik olmak üzere üç yönlü bir yaklaşım üzerinde çalıştığını söyledi.

Hindistan, 2047 yılına kadar 100 yıllık bağımsızlığına kavuşacak ve Hindistan Sigorta Düzenleme ve Geliştirme Kurumu (IRDAI), hayat sigortası planlarının penetrasyonunu ve yoğunluğunu artırmak için son 10-12 ayda birkaç adım attı.

“Sigorta sektörü için UPI benzeri bir an elde etmek için hem hayat hem de genel sigorta konseyleriyle birlikte çalışıyoruz. Kavramsal bir çerçeve tasarlandı” dedi ve bunun Bhima üçlüsü – Bhima Sugam aracılığıyla önerildiğini de sözlerine ekledi. , Bhima Vistar ve kadın merkezli Bhima Vahak.

Bir CII etkinliğinde konuşan Bay Panda, IRDAI’nin kurala dayalı bir yaklaşımdan ilkeye dayalı bir yaklaşıma geçtiğini, pazarın büyüklüğü ve düşük sigorta penetrasyonu göz önüne alındığında sigorta sektörüne yatırım yapma fırsatının çok büyük olduğunu söyledi.

Son bir yılda gerçekleştirilen reformlardan bazılarını paylaşan Panda, otoritenin kullanım ve dosya sistemini getirdiğini, harcamaların mikro yönetimini durdurduğunu, birçok ön onayın kaldırıldığını ve yönetmeliklerde indirim yapıldığını söyledi.

70 küsur küsur düzenleme tekrarlandı, 1000 küsur genelge iptal edilerek 79 iade rasyonalize edildi” dedi.

Bu tür reformların iş yapmayı kolaylaştırdığını, sağlıklı rekabeti teşvik ettiğini ve teknoloji kullanımını teşvik ettiğini söyledi.

Ayrıca, dağıtım zorluğunu karşılamak için, otoritenin sigorta şirketlerinin bankalarla üstlenebileceği bağlantı sayısını artırdığını söyledi.

Bugün Hindistan ekonomisinin bir dönüm noktasında olduğunu gözlemleyen Bakan, ülkenin diğerlerinin yanı sıra güçlü demografik yapısı, büyük iç pazar büyüklüğü ve sağlam bir borsa ile dünyanın en hızlı büyüyen ekonomileri arasında yer aldığını söyledi.

“Bu nedenle, sektörde ayak izi oluşturmak isteyen yatırımcıları çeken Hindistan konusunda iyimserlik var. Hindistan, dünya nüfusunun 1 / 5’ine sahip olduğu için en büyük pazara sahip. Dolayısıyla, fırsatlara aç bir dünyada, Hindistan bir umut ışığı ve bu haklı olarak Hindistan Yüzyılı olarak adlandırılıyor” dedi.

Teknolojinin benimsenmesinin ülkedeki sigortacılık ortamını değiştirdiğini söyleyen yetkili, büyük veri, yapay zeka ve makine öğreniminin kullanımının sektörü birden fazla şekilde etkilediğini de sözlerine ekledi.

Düzenleyici, sigorta kolaylığı sağlamak için insurtech, regtech ve fintech’i teşvik ediyor dedi.

Ayrıca, son aşamaya ulaşmak için devlet düzeyinde bir sigorta planı öneriliyor, tali borç limitleri ikiye katlandı ve BSFI sektörüne maruz kalma arttı, bu da 2047’ye kadar herkes için sigorta sağlanmasına yardımcı olacak.

Penetrasyonu artırmak için, bankacılık tarafında Eyalet Düzeyinde Bankacılar Komitesi (SLBC) ile uyumlu eyalet düzeyinde sigorta planları aracılığıyla son mile ulaşmak için yapmaya çalıştığımızı söyledi.

Devlete olan ihtiyacı belirleyecek ve ona göre planlar geliştirecek.

“Potansiyel ve koruma açığına bağlı olarak, bölge sigorta planlarına daha fazla bölünecek bir devlet sigorta planı oluşturmaya çalışıyoruz ve aynı zamanda bankacılık sektöründe, devlet düzeyinde sigorta komitesinde olana benzer bir şekilde eyalet hükümetini dahil etmeye çalışıyoruz. dedi.

Bu nedenle, eyalet hükümetlerinin herkese ulaşmaya yönelik bu çabada eşit ortaklar haline gelmesinin, 2047 yılına kadar Herkes İçin Sigorta hedefine ulaşılmasına yardımcı olacağını söyledi.

Buna ek olarak, hükümetin Sigorta Yasasında değişiklik yapmayı düşündüğünü ve bunun mikro, bölgesel, bağlı ve uzmanlaşmış sigorta şirketleri şeklinde yeni oyuncuların girişini ve hatta karma lisansların verilebileceğini söyledi.

Bunu yaparak, “farklı coğrafyalara ve nüfusun farklı katmanlarına hitap edebileceğiz. Yani, bankacılık tarafına bakarsanız, tipik olarak farklı banka türleri de var. o belirli coğrafyanın veya nüfusun ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken.” Değişikliğin ardından, farklı sermaye gereksinimleri olacağını söyledi.

“O zaman biz de şu anda aracıların veya distribütörlerin iki yılda bir gelip ruhsatlarını yenilemelerini tavsiye ettik. O yüzden tek seferlik ruhsat veya süresiz ruhsat verilmesini talep ettik.”

()
 
Üst